Gratis Verzending in Nederland
Vanaf € 25,-
Klantenservice
Tel 074-8511901
Registreer
Nieuwe klant
 

Wat is rooklucht


Tabaksrook & Rooklucht

Tabaksrook is de rook die bij het roken van een sigaret, sigaar of pijp (of meer algemeen bij het verbranden van tabak) ontstaat. De rook wordt niet alleen door rokers zelf geïnhaleerd, maar ook door anderen die zich in dezelfde ruimte bevinden. Dit kan schadelijk kan zijn voor de gezondheid van zowel de roker als zijn omgeving.

Verslaving

Tabaksrook bestaat uit een groot aantal giftige, kankerverwekkende stoffen: teer, koolmonoxide, alkaloïde nicotine en veertig andere schadelijke stoffen Alkaloïde nicotine (dat leidt tot klachten als hoge bloeddruk) is vooral verantwoordelijk voor de kick en het verslavend effect van roken. Naast een lichamelijke verslaving kan het roken van sigaretten tevens een psychische verslaving veroorzaken. Het samengaan van lichamelijke en psychologische factoren maakt dat een rookverslaving heel lastig is te bestrijden. Voor velen helpt het niet te weten dat roken de oorzaak kan zijn van veel lichamelijke aandoeningen.

Meeroken

Ook mensen die zich veel bevinden in ruimten waar veel wordt gerookt, lopen dit risico. Rook in de omgevingslucht bevat verschillende soorten kankerverwekkende stoffen, zoals benzoapyreen, aromatische amines en tabakspecifieke nitrosamines. Daarnaast bevat de rook ook nicotine, giftige stoffen (zoals koolmonoxide) en irriterende stoffen )(zoals acrylaldehyde). Zowel zelf roken als passief roken vergroot het risico op (long)kanker, ademhalingsziekten en hartkwalen.

De oplossing?  Maak uw lucht gezonder lees meer
Keuzehulp