Gratis verzending in Nederland
van € 100,-
Klantenservice
Tel 074-8511901
Registreer
Nieuwe klant
Zoeken
O
Bel Progenion
Tel.074 - 8511 901

UVS-HEPA-Luchtreiniger

PR-950UVS Wit

Model PR-950UV
Geschikt voor ruimtes tot 80 m²
Ionen uitstoot > 6.000,000 cm³
Timerfunctie 8 uur
Stroomverbruik 45+5(UV) W
UV-C
5 standen ventilator
Filtert rooklucht
Filtert fijnstof
HEPA-filter
Actief koolstoffilter
HEPA-Monitor
Digitaal display
Ozonvrij
2 jaar garantie
Afmeting 165 X 230 X 700 mm
Gewicht 7000 g
EAN Code: 7432033022088
289,-
incl. 21% BTW
Op voorraad, voor 11.00 besteld op werkdagen, de volgende dag in huis


Bekijk hier het filterproces van de PR-950UVS

Luchtreiniger voor ultrastille en technisch hoogwaardig luchtreiniging

De PR-950UV is één van de meest innovatieve luchtreinigers uit het assortiment van Progenion. Deze veelzijdige luchtreiniger zuivert de lucht optimaal via een combinatie van geavanceerde luchtreinigingstechnieken die ook worden gebruikt in ziekenhuizen en de ruimtevaart. De PR-950UV combineert modern design met een effectieve werking. In vijf stappen kan van fluisterstil naar intensief worden geschakeld. In de ultrastille stand wordt de lucht continu en bijna onhoorbaar gezuiverd. In de hoogste stand worden verontreinigingen zoals in de lucht zwevende deeltjes, sigarettenrook en geurtjes snel en effectief verwijderd.

aanbevolen luchtreiniger
 

PR-950UV: de oplossing voor geur en (fijn)stof

De lucht in gebouwen bevat stoffen en deeltjes die u liever kwijt dan rijk bent..
Roken en stoken leiden tot tabakslucht en roetdeeltjes in de ruimte. Huisdieren zijn een bron van huidschilfers, haren en veren. Bloeiende bomen en planten zijn verantwoordelijk voor pollen in de lucht. Verontreinigde lucht kan aanleiding zijn voor hoofdpijn, allergieën als hooikoorts, verkoudheid, irritatie aan de luchtwegen, en geuroverlast. De PR-950UV zuivert de lucht in woningen en bedrijven van deze verontreinigingen.

Uitstekende luchtzuivering

De PR-950UV zuivert lucht via een serie van filters en technieken. (zie afbeelding). Lucht passeert achtereenvolgens een voorfilter, het True HEPA-filter, het koolstoffilter, een UVC-lamp en een ionisator. De combinatie van technieken verwijdert de uiteenlopende soorten van verontreiniging uit de lucht. De PR-950UV is voorzien van een axiale ventilator die garant staat voor een lange levensduur en laag geluidniveau. De verschillende zuiveringsstappen (zie afbeelding) zijn hierna beschreven.

 


1. Voorfilter


De lucht wordt aangezogen door een axiale ventilator en passeert als eerste het voorfilter. Het voorfilter verwijdert de grovere zwevende delen zoals zichtbare stofdeeltjes en huidschilvers en haren en veertjes van dieren uit de aangezogen lucht. Deze eerste filtering garandeert ook de goede werking en lange levensduur van het HEPA-filter. Het voorfilter is tevens een koolstoffilter. Dit  koolstoffilter is speciaal geschikt voor het wegnemen van geurtjes, rook en gassen. In het filter worden de vluchtige organische stoffen die geurtjes veroorzaken afgebroken en omgezet zodat de geurtjes verdwijnen. Het koolstoffilter maakt deze luchtreiniger zeer geschikt voor ruimtes waarin wordt gerookt of gekookt of waar sterk ruikende producten worden gebruikt zoals beautysalons en nagelstudio’s.

2 True HEPA-filter

Vervolgens passeert de lucht het True HEPA-filter. Dit filter verwijdert microdeeltjes en fijnstofdeeltjes tot 0,3 micron (µm). Stuifmeel (pollen) en aan stof gebonden bacteriën en virussen worden in de vezels van het filter gevangen.
Het in de PR-950UV toegepaste HEPA-filter voldoet aan de steeds strengere eisen voor luchtkwaliteit in high tech toepassingen zoals lucht- en ruimtevaart, farmaceutische industrie, operatiezalen en quarantaineafdelingen in ziekenhuizen. Bij allergische reacties op allergenen als huisstof, pollen, huisdieren bieden HEPA-filters een afdoende oplossing

 

3. UVC-lamp

Met de UVC-lamp wordt de lucht zeer doeltreffend gedesinfecteerd. De UVC-straling van de lamp beschadigt micro-organismen. UV-straling maakt bacteriën en virussen vrijwel direct onschadelijk. Bij structureel gebruik van de PR-950UV-luchtreiniger worden ook schimmels, gisten en huisstofmijt die in de lucht aanwezig zijn geëlimineerd .

4. Ionisator (100% ozonvrij)

In de laatste zuiveringsstap zuivert de ionisator de lucht van de laatste verontreinigende deeltjes. De ionisator ioniseert moleculen waardoor negatief geladen elektronen ontstaan. Deze elektronen worden de ruimte ingeblazen waar ze zich verbinden aan stof, ziektekiemen en bacteriën. Deze deeltjes vallen vervolgens op de grond en kunnen met een stofzuiger met HEPA-filter eenvoudig worden opgezogen. De ionisator van de PR-950UV is 100% ozonvrij.

Bedieningsgemak

De PR-950UV is eenvoudig te bedienen. Via een digitaal display is in één oogopslag te zien welke functies zijn ingeschakeld. Het apparaat bevat een UV-indicator in de vorm van een oplichtende cirkel aan de voorzijde. Indicatorlampjes op het display geven aan wanneer het HEPA-filter of de UV-lamp vervangen moeten worden. Het vervangen van deze onderdelen gaat snel en eenvoudig. Onderdelen zijn verkrijgbaar via www.progenion.nl.
De PR-950UV is voorzien van een timer waarmee de duur van luchtzuivering – tot acht uur lang - kan worden ingesteld. Na de ingestelde periode slaat het apparaat af.

Toepassingen

De PR-950UV is uitermate geschikt voor toepassing in
  • Woningen: Woonkamers en slaapkamers (ultrastille werking), zeker als hier dieren leven
  • Kantoren: printerruimte, rookruimte, vergaderzalen maar ook werkplekken en ontvangstruimte.
  • Dierverblijven/broedruimtes, praktijkruimtes en nagelstudio’s
luchtreiniger folder PR-950UV

Specificaties

Model PR-950UV
Geschikt voor ruimtes tot 80 m²
Ionen uitstoot > 6.000,000 cm³
Timerfunctie 8 uur
Stroomverbruik 45+5(UV) W
UV-C
5 standen ventilator
Filtert rooklucht
Filtert fijnstof
HEPA-filter
Actief koolstoffilter
HEPA-Monitor
Digitaal display
Ozonvrij
2 jaar garantie
Afmeting 165 X 230 X 700 mm
Gewicht 7000 g
EAN Code: 7432033022088

Accessories

luchtfilterset-voor-de-luchtreiniger-pr950

Filterset PR-950UV

€ 24,95

PR-950UV Filterset

incl. 21% BTW
Meer informatie

Beoordelingen

83 beoordelingen
25-06-2020 16:01
5/5
Ik ben tevreden en blij met 950UV. Ik gebruik het in mijn fysiotherapiepraktijk tijdens behandelingen. reinigt goed en zorgt voor schone lucht en veilig gevoel bij personeel en patienten

18-06-2020 16:24
5/5

Wij zijn heel tevreden met de luchtreiniger. Heel zuivere lucht, voor mij als copd patient zeer belangrijk. Mijn man heeft hooikoorts en allergie voor luchtjes, ook hij voelt zich een stuk beter. De reiniger staat standaard op 2, is voldoende.

03-06-2020 16:34
5/5
Snelle levering, strak design. Weet nog niet precies of deze goed werkt maar tijdens corona vind ik het een veilig idee.

02-06-2020 10:52
5/5
Wij hebben deze luchtreiniger enkele jaren geleden aangeschaft.
Onze oude luchtreiniger is kapot gegaan en daarom zaten we een bepaalde tijd zonder reiniger. Op dat moment konden we dus een goed verschil ervaren in luchtkwaliteit. Voorheen werden we wakker met een zere keel of wattig hoofd. Inmiddels heb ik n nieuwe aangeschaft en we merken dat het absoluut weer positief veranderd is! Weer een frisse en koele omgeving.

De service van dit bedrijf is erg goed. Buiten de garantie konden we ons kapotte apparaat laten beoordelen en na een offerte te hebben ontvangen voor reparatie, kunnen we beslissen of we het door hen laat repareren. Zowel per mail als ter plaatse goed bereikbaar en goede, eerlijke informatie.

Wij zijn erg tevreden!!!

25-05-2020 08:20
5/5
Wat een goede service biedt Progrnion om je in de gelegenheid te stellen om voor definitieve aankoop de luchtreiniger te testen. We hebben gekozen voor het model 950 met UV lamp. De bediening is gemakkelijk, geluidsniveau is regelbaar dmv het reguleren van het niveau van de snelheid van de ventilator. Na een week zie je in de voorfilter al enige stofopvang. Buiten de opvang van deeltjes neutraliseert het apparaat ook goed de geurtjes in de ruimte. Wel merk je dat de grootte van de ruimte alles bepalend is voor de snelheid van het neutraliseren. Hoe lang de filters en de UV lamp in de praktijk mee gaan weten we nog niet, dit gaan we ervaren !!!

18-04-2020 16:41
5/5
Wij zijn heel tevreden met de luchtreiniger, hij is relatief stil. Je kan de standen instellen , de timer is trouwens heel erg handig!
Snelle levering.

17-02-2020 10:58
5/5
Wij zijn zeer tevreden met de luchtreiniger van Progenion.
We hebben een hond, maar we hebben geen hondengeur meer in huis sinds de reiniger bij ons in huis staat.
Ook merken we dat er in huis meer frisse lucht in huis is. Ik heb zelf niet zoveel lucht, maar het helpt mij thuis aanzienlijk.


10-02-2020 15:42
5/5
Wil hem niet meer missen in de slaapkamer.

17-12-2019 13:55
5/5
We hebben deze luchtreiniger gekocht vanwege de rook - en etensluchten in huis. Het apparaat voldoet helemaal aan de wensen. Indien er af en toe gerookt wordt kan hij op stand 2 en verdwijnt de rooklucht snel, zijn er meerdere rokers dan op stand 3, dan is hij wel hoorbaar maar geluid valt weg door gesprekken en tv. Als ik ga koken zet ik de hoogste stand aan en blijft de ruimte nagenoeg geurvrij. Er zit een timer op dat als je naar bed gaat en er is nog rooklucht dan schakelt hij zichzelf uit op de ingestelde tijd. Ik vind de proefperiode van 4 weken een heel mooi aanbod omdat ik helemaal geen ervaring had met deze soort luchtfilters. De € 50 euro die ik moest voorschieten voor de proefperiode zijn van de factuur afgetrokken. Ik beveel dit product dan ook aan. Mvg

01-09-2019 09:20
5/5
Zeer goede luchtreiniger. Onze dochter van 6 maand heeft duidelijk minder last van allergieën als het toestel op staat. Een aanrader.

02-07-2019 12:12
4/5
We hebben besloten hem te houden i.v.m.de allergie van de dochter die het een heel stuk aangenamer vind in verband dat de lucht zuiverder is.
het is wel een aanbeveling waard. Een goed product van Progenion

04-06-2019 13:59
5/5
De 950-UV staat bij ons in de slaapkamer waar ook de kat en de hond slaapt.
Deze willen nogal eens bepaalde uitlaatgassen geven welke meteen worden gezuiverd door de luchtreiniger.
Mijn partner is allergisch voor katten en heeft sinds we deze luchtreiniger hebben geen verstopte neus meer en/ of droge ogen.
Snachts staat hij op stand 1 waarbij je gewoon kan slapen
Overdag staat hij op stand 5 met UV Lamp aan.
Filterset is makkelijk te vervangen.
Onderhoud van de reiniger is simpel.
Gebruikersgemak een 10.
Nooit gedacht dat een luchtreiniger zoveel verschil kon maken.
Zeer tevreden.

31-03-2019 19:14
5/5
Zeer tevreden over deze luchtreiniger! Zoon met huisstofmijtallergie heeft duidelijk minder last ervan sinds hij in de woonkamer staat. Zeker zijn geld waard!

22-03-2019 10:37
4/5
We hebben de PR-950UV inmiddels 3 weken op proef gehad en gaan het apparaat houden! Reden om mee te doen aan de proefperiode was de allergie klachten van mijn vrouw op boompollen. Met name in de periode Maart/April heeft zij erg veel last van branderige ogen, niezen en loopneuzen. Het idee was om met een luchtreiniger in iedergeval een ruimte te creeeren waarbij er minder tot geen last is. Vanaf het moment dat we de PR-950UV aan hebben gezet was het verschil te merken. De klachten zijn zeker niet helemaal weg, maar wel een stuk dragelijker. Zodra mijn vrouw vanaf de slaapkamer naar de woonkamer gaat merkt ze s'ochtends een verlichting. Wij kijken nu dus ook uit naar de PR-300 die als actie bij aankoop van de PR-950UV meegeleverd gaat worden na de proefperiode. Hiermee hopen we ook op de slaapkamer verlichting te krijgen.

Wat gebruik is het apparaat zeer eenvoudig te bedienen. Bij de hoogste standen (4 en 5) is er wel veel lawaai. Inmiddels staat het apparaat standard op 3 en dat is voor ons goed te doen, zeker als er andere geluiden zijn zoals een radio, TV of kinderen. Eventueel kan het apparaat bij afwezigheid harder gezet worden om vervolgens zachter te zetten wanneer je in de ruimte bent. Hiermee houden wij de pollen dichtheid op een niveau dat voor mijn vrouw werkt. Ik kan me voorstellen dat dit per individu kan verschillen.

Bezorgen ging soepel en hadden het apparaat binnen een dag binnen. Voor het bestellen wilde ik nog wel even contact hebben over de actie met de PR-300 in combinatie met de proefperiode. Dit was het enige verbeterpunt. De telefonische bereikbaarheid kwam niet overeen met wat er via een bandje vermeld werd. Uiteindelijk heb ik wel iemand te pakken gekregen, maar hiervoor had ik wel een aantal pogingen nodig.

Voor ons een 4 uit 5 sterren, de problemen zijn niet 100% weg en het is een afweging tussen geluidsoverlast en pollenoverlast. Maar al met al zeer tevreden en we kijken nu met minder angst uit naar het boompollen seizoen.

20-03-2019 15:46
5/5
Aanvankelijk had ik niet de indruk dat het apparaat, de PR 950, ook maar iets toevoegde aan de luchtkwaliteit in ons huis. Allengs merkte ik dat het in huis merkbaar minder stoffig werd.
Ook de regelmatig verstopte neus en de neiging tot (veelvuldig) hoesten verdween.
Een bijkomend voordeel is dat het apparaat in de standen 1 en 2 een verwaarloosbaar lawaai produceert.
Ik heb besloten het apparaat te houden.

04-03-2019 18:44
5/5
De progenion 950 bevalt ons prima. Geen rooklucht, kooklucht meer en beduidend minder stof in de huiskamer. Na een proefperiode van 4 weken hebben we besloten een progenion 950 met sensor aan te schaffen. We zijn zeer tevreden over deze luchtreiniger.

12-02-2019 15:36
3/5
Helaas deed de reiniger niet wat wij hoopten. Wij roken in huis en hoopten dat de rooklucht weg zou zijn of verminderen. Misschien moet ik hiervoor een ander model nemen, maar dat weet ik niet. Verder maakte hij op de hardste stand best veel geluid en dat stoorde mij behoorlijk. Ben best gevoelig daarvoor.

07-02-2019 12:48
5/5
Goed apparaat! Wij zijn zeer tevreden en we kopen het!

30-01-2019 18:55
4/5
Besloten om het toestel te houden, ik gebruik het toestel op mijn slaapkamer. Het venster in mijn slaapkamer is geplaatst op een plek waar veel fijn stof samen komt. Bijgevolg kan ik mijn ruit 's ochtends niet zomaar openen om wat frisse lucht binnen te krijgen. Het toestel heeft mijn probleem opgelost. Tijdens de nacht zet ik hem op de laagste stand (hoor je bijna niet) en 's ochtends word ik wakker in een kamer waar ik vrij kan ademen! Bedankt!

10-12-2018 00:58
5/5
Wij hebben de PR-950UV en zijn zeer tevreden. Het apparaat maakt wel veel herrie als hij op stand 5 (voluit) staat. Daarom hebben wij hem overdag op 4 staan en 's nachts op 5. De rooklucht is zo goed als verdwenen. Zeer gemakkelijk in onderhoud. We hebben besloten het apparaat te houden.

08-10-2018 10:00
4/5
We hebben besloten hem te houden. Als er in de straat een haard is gestookt terwijl er een raam open stond trekt hij de geur snel uit de kamer. Wel een groot apparaat en goed hoorbaar in de hogere standen.

29-08-2018 18:40
5/5
De luchtreiniger PR950 bevalt ons goed. We houden hem na de proefperiode. Stand 2 en 3 is prima geluidsniveau om in te leven.
Stand 1 is ook bij slaap te gebruiken. Stand 5 hoor je goed, maar dan voel je naast het apparaat ook fijne frisse lucht.

17-08-2018 16:30
5/5
Sinds oktober 2017 heb ik astma, de diagnose werd pas eind maart 2018 definitief gesteld.
Helaas kreeg ik half mei er longontsteking bij, die 7 weken duurde.
Ongeveer een maand geleden liep ik tijdens mijn zoektocht, naar een oplossing (naast de medicatie) voor mijn ernstige benauwdheid, tegen de Progenion 950-UV aan.
Het aanbod om hem een maand op proef te kunnen gebruiken, hielp mij over de streep.
Na één nacht slapen bleek het effect een spectaculaire verbetering! Ik wist niet wat me overkwam, zo'n verademing!
Vervolgens een tweede exemplaar voor de huiskamer besteld!
Het mag duidelijk zijn, dat ik geweldig blij en opgelucht ben, met deze 2 aanwinsten: ik kan ze u zeker aanbevelen!

Met vriendelijke groeten,

Geerte Wevers

24-07-2018 13:20
5/5
Wij hebben het apparaat nu 4 weken uitgeprobeerd en hebben vastgesteld dat er beduidend minder fijnstof in de ruimtes is. Ik ervaar nu een schonere lucht in huis. Prima apparaat Progenion !!

15-01-2018 20:58
4/5
In ons gezin hebben 3 van de 4 personen gevoelige longen. Licht astmatische bronchitis, gevoelig voor huisstofmijt en stof. We hebben de luchtreiniger een maand getest omdat mijn man en ik at tijden grieperig waren en keelpijn hadden. We hebben ook een houtkachel, wat natuurlijk niet de beste combinatie is met gevoelige longen.
Daarnaast zijn wij al 4 jaar in ons huis aan het klussen, en zijn we ook nog niet klaar.
Je kunt geen wonderen van deze luchtreiniger verwachten. Dus ik denk niet dat onze griep daardoor over is gegaan. Maar mijn man heeft sinds we hem hebben geen niesaanval meer gehad. Onze zoon ook geen bronchitis aanval. We merken duidelijk dat als we de houtkachel aan hebben en daarbij de luchtreiniger aan dat de lucht schoner is en prettiger voelt aan de longen. Ook bij het slopen van een palfond, waar toch veel stof in zat, heeft de luchtreiniger de lucht snel schoon gefilterd.
Ik vind hem op stand 1 teveel lawaai maken om bij te slapen. We hebben hem meestal op 1 staan overdag, in onze voorkamer. Meestal zitten we in de aangrenzende keuken, waardoor we het geluid nauwelijks horen.
Wij hebben besloten de luchtreiniger te kopen. Met als reden schonere lucht bij het stoken van de houtkachel en het klussen.

04-12-2017 17:52
4/5
Sinds enkele weken de PR950uv in bezit. Staat naast de kooi van de vogels. Werkt goed, en haalt veel stof uit de lucht. Dit is goed te zien op het koolstof filter. Maakt wel veel lawaai Bij hoge (3 en hoger) ventilatorstand. Staat bij ons 24/7 op stand 2 wat goed te doen is in de woonkamer.
Hiervoor een Sharp luchtreiniger gehad en zie geen groot verschil qua stof. Wat ik wel mis is een sensor welke de luchtkwaliteit meet en de ventilatorsnelheid aanpast.
UV is lastig te beoordelen, net als Ionisator.
Goed apparaat en een goede prijs kwaliteit verhouding. In verhouding tot Sharp is vooral de prijs van de filters al een reden om te kiezen voor deze luchtreiniger.

30-11-2017 00:58
5/5
Ik heb het aparaat aangeschaft voor een ruimte waarin gerookt wordt. Ik merkte vannaf de eerste dag al verschil. Het maakt wel veel geluid maar is wel echt effectief voor de rook op een hoge stand. Hiervoor bleef in de kamer ook echt een soort rookwolk hangen, die nu veel minder is. de lucht is ook minder benauwend.
Ik ben tevreden en zal het aparaat blijven gebruiken!

30-10-2017 18:12
5/5
Apparaat (950) 4 wkn op proef gehad om uit te proberen of dit tot vermindering van hyperreactiviteit / astmatische klachten leidt. Op slaapkamer niet hoger dan stand 1 gebruikt ivm lawaai. Op hogerestand 3 of 4 in woonkeuken wel minder geur van hond en kookluchten. We gaan vanwege niet bereikt effect op astma niet over tot aanschaf. Wellicht is Binnenklimaat zo slecht nog niet, geen drukke wegen op korte afstand, geen rokers in huis.

23-10-2017 14:05
4/5
Wij hebben sinds 3 weken de Progenion Pr-950UV op proef en hebben dit gedaan omdat wij stevige rokers zijn.
Het apparaat doet het prima alleen trekt hij niet alles uit de woonkamer.
Dit is overigens ook aan ons meegedeeld vooraf door de klantenservice maar het is wel een heel stuk verbeterd en wij hebben dan ook besloten de luchtreiniger te houden.

04-10-2017 09:15
4/5
Weinig lawaai, wel een erg groot ding. Merk duidelijk dat er minder stof op de meubels neerdaalt dus er gebeurt wel degelijk iets. Ivm allergie aangeschaft en als ik hem nu uit laat niezen we meer.

20-09-2017 14:17
5/5
Het apparaat zuivert de lucht goed, alleen geen eetluchtjes etc. Verder heb ik wel het idee dat de lucht schoner is en heb ik minder last van mijn luchtwegen. Qua geluid, vind ik dit apparaat minder. In stand 1 maakt hij nog steeds een hoorbaar geluid. Ik krijg nu een proefapparaat pr 369 thuis gestuurd en deze schijnt minder geluid te maken, even afwachten. Service is goed!

19-09-2017 12:30
3/5
Vanwege extreme last van allergie voor huismijt en huisstof, hebben we de reiniger 4 weken op proef gehad. Na een week merkte ik verschil en werden de klachten minder maar helaas ben ik nog niet klachtenvrij (heb in ieder geval geen allergie tabletjes meer nodig) Omdat ik met name veel last heb ik de slaapkamer (vanwege tapijt daar) hebben we besloten om voor de PR-9802 UV te kiezen. Deze werd mij geadviseerd door progenion en heeft dezelfde werking als deze reiniger alleen dan een slag kleiner, echt geschikt voor de in slaapkamer. De reiniger die wij op proef hadden is te groot voor de slaapkamer en daarnaast is het blauwe lampje ook storend (in de nacht). Goede service dat wij de luchtreiniger konden ruilen voor een kleiner model en dat de kosten in mindering werden gebracht op een ander model!

05-09-2017 09:59
4/5
De luchtreiniger werd zoals beloofd binnen 1 werkdag bezorgd. Ik heb de reiniger gekocht wegens de rooklucht van mijn buren die helaas in mijn woning trekt. Helaas zuivert de reiniger niet 100%, wellicht is de ruimte te groot, maar het is wel een stuk beter. Misschien schaf ik er nog 1 aan. Nadelen: zoals andere klanten aangaven is de blauwe verlichting storend 's nachts, maar die heb ik zelf afgedekt, en hij is vrij lawaaierig in stand 5 (die nodig is om de rooklucht te zuiveren).

30-08-2017 19:30
3/5
Dit is het tweede model van progenion wat wij testen. De opzet was om de luchtreiniger zoveel mogelijk kleine donsveertjes te laten vangen van onze papegaai. Dit model vangt de meeste maar helaas alleen op stand 5 en dat maakt echt teveel lawaai. Inderdaad alsof de afzuigkap aanstaat. Stand 1 en 2 is goed te doen maar qua veertjes gebeurt er dan niets, wel stof en geurtjes. Wij houden hem niet.

20-08-2017 22:26
4/5
Wij hebben de luchtreiniger nu 4 weken op proef gehad om te kijken of hij honden geurtjes weg haalden,
Helaas is dat maar voor een deel het geval. Maar wij hebben besloten het apparaat te houden.

22-07-2017 08:19
5/5
Als ik een slechte dag heb, gaat het veel beter als ik een half uur thuis ben. Slapen gaat ook veel beter.

10-07-2017 10:31
5/5
We hebben de reiniger 4 weken op proef gehad en hebben besloten om deze te houden!
Ik heb echt het gevoel dat de lucht frisser is en dus schoner. We hebben geen last van allergieën, dus geen concreet bewijs van verbetering, maar de lucht voelt wel veel beter aan.
Wij laten het apparaat de hele dag/nacht op stand 1 staan voor een goede luchtkwaliteit.
Een negatief puntje; jammer dat er een verlichting op de UV stand zit. Voor ons is dat irritant, aangezien we daar 's nachts last van hebben. Daarom staat dit alleen overdag aan en ' s nachts doen we deze uv-stand uit. Eventueel kan ik er iets voor maken.
Voor de rest erg tevreden met de reiniger!

28-05-2017 21:05
5/5
We houden hem! Hij reinigt de lucht goed schoon en de muffe sigarettenlucht van de buren is weg. We moeten hem daarvoor wel de hele dag aanzetten op de hoogste stand, wat best wel wat geluid geeft.

28-05-2017 16:14
5/5
De luchtreiniger nu bijna 4 weken op proef gehad. De reden van proef was om te kijken of de allergie ten gevolge van onze valkparkiet minder zou zijn. Vanaf de eerste dag al merkbaar schonere lucht en minder last van allergie. Ik heb besloten hem te houden.

21-05-2017 21:25
5/5
De luchtreiniger nu 4 weken op proef gehad voor hooikoorts en overgevoelig voor geuren. En bevalt goed.
Aangezien we de slaapkamer hadden opgeknapt, had ik last van de nieuwe geuren van meubels en verf en was
het slapen in deze ruimte niet prettig. Na het plaatsen van de luchtreiniger werden de geuren heel snel minder en
kan ik slapen zonder benauwdheid en verstopte neus.

26-04-2017 09:07
3/5
Luchtfilter is still, maar blijft wel hoorbaar. Op laagste stand niet echt storend. Ik had gehoopt dat de luchtfilter naast de fijnstof ook alle kleine vogelveertje uit de lucht zou filteren, maar dat gebeurt niet op de laagste stand. Het apparaat continue op stand 5 (max) zetten is niet prettig (vergelijkbaar met keuken afzuigkap). Besloten om de luchtfilter te houden ivm de fijn stof.

16-04-2017 12:05
1/5
We hebben goede ervaring met de de purifier PR 368 R en dachten voor het pollenseizoen met een grotere capaciteit en UV lamp en filters in de woonkamer een goed resultaat te behalen.
Dat is niet gelukt. Waar we met de Purifier echt in de ochtend een frisse kamer konden ruiken gebeurde met PR-950UV vreemde dingen. Na koken broccoli stonk de volgende ochtend de kamer naar noedels. Dit hebben we een paar keer mee gemaakt in de proefperiode. We gaan voor de woonkamer gewoon nog een PR368 kopen. Ook konden we niet echt ontdekken of de lucht nu schoner van de pollen was. In de kamers waar we de PR368 in hebben gezet waren de hooikoorts reacties beduidend minder.

13-04-2017 21:47
4/5
We hebben na een proefperiode van 4 weken gekozen om de luchtreiniger te houden. Twee gezinsleden hebben erg veel last van hooikoorts, dat was de grootste reden om een goede luchtreiniger aan te schaffen. Na een dag of 2 merkte we echt verschil. Schone lucht, niet meer kortademig enz. Bij ons staat de luchtreiniger dag en nacht aan op stand 2. Hij maakt geluid maar dat is niet storend. Al met al... een goed product!!!

19-03-2017 16:21
4/5
De luchtreiniger nu bijna 4 weken op proef gehad. Vanaf de eerste dag al merkbaar schonere lucht. De uv lamp kan ik niet beoordelen. Ik heb besloten hem te houden.

19-03-2017 16:00
5/5
Wij hebben de luchtreiniger nu 4 weken op proef gehad om te kijken of mijn allergie voor honden minder zou worden.
Ben erg tevreden en kan soms zelfs zonder medicijnen. Wij kunnen de luchtreiniger voor mensen met een allergie echt aanbevelen!
's nachts zetten wij hem wel uit. Meestal staat hij bij ons op stand 4 en dat is niet echt geruisloos.

14-03-2017 21:46
5/5
Luchtreiniger lijkt zeker te helpen tegen allergie voor honden. Minder hoestklachten sinds we hem hebben. Wel lawaai boven stand 2. We hebben hem overdag op stand 2 en 's nachts op stand 4. Ik ben benieuwd hoe lang zo'n filter mee gaat en of die filters altijd verkrijgbaar zullen blijven. Design is mooi. Handig in gebruik.

12-03-2017 10:26
5/5
Wij hebben de PR950 op proef gedraaid voor de sigarettenrook van de klanten en deze werkt perfect !! aanrader !!

06-02-2017 11:26
4/5
Wij hebben de luchtreiniger nu 4 weken op proef gehad.Dit hebben we gedaan ivm de aanschafwaarde en kijken als het werkt.Mijn vrouw heeft last van kattenallergie en ivm de zwangerschap mag ze geen pillen hier voor in nemen. Nu kan ze toch merken dat de allergie met ongeveer 50% is afgenomen. Dus bij deze zijn wij prima tevreden. Persoonlijk vind ik de luchtreiniger er best mooi uit zien. Ik vind de blauwe cirkel als de uv lamp aan is geen probleem. We laten hem 24/7 aan meestal op stand 3. Geen hinderlijk lawaai op deze stand. Ben er tevreden mee.

25-01-2017 19:16
4/5
Wij, beiden gevoelig voor huisstof en pollen, hebben de PR-950UV luchtreiniger een maand op proef gehad. Het is nu eind januari, niet echt een maand die veel pollenstof geeft, maar wel huisstofallergenen, zoals we al jaren gemerkt hebben.

Ik werd de afgelopen jaren eigenlijk altijd wakker met een verstopte neus en mijn vrouw loopt het eerste half uur na het opstaan vaak te niezen en te snuiten. Soms neemt ze een pilletje om het te verminderen.

Onze klachten zijn niet geheel weg maar wel behoorlijk verminderd. Voor mij ongeveer voor 2/3 en voor mijn vrouw ongeveer de helft, voor zover je zoiets kunt schatten natuurlijk. Maar feit is dat we ons fitter voelen. We zijn beiden van oordeel dat de luchtverfrisser een merkbaar effect heeft. Nu is de vraag natuurlijk of het bij stuifmeel-allergie even goed werkt. Ik denk het wel maar het is nog even afwachten, t.z.t. wil ik daar wel weer een berichtje over schrijven hier als dat mag.

Ook over de andere aspecten van het apparaat zijn we positief. Het is niet heel groot, het is behoorlijk stil (als je goed luistert hoor je 's nachts een licht suizen op stand 1, niet hinderlijk), het verbruikt weinig energie en de bediening is eenvoudig.

Als ik dan iets mag opmerken dan over de lampjes: 's nachts geeft het display wat licht. En als je de UV-functie aanzet (die doodt rondzwevende schimmels) dan komt er nog een blauw lampje bij. Ik heb er een stukje karton op geplakt zodat je het niet ziet. Maar misschien dat een ander zo'n lichtje juist wel weer prettig vind.

We gaan 'm houden en kijken wat er in het voorjaar gebeurt als alles in bloei staat. Als hij ook pollen-allergie weet te verminderen schaffen er nog eentje aan voor in de woonkamer.

10-01-2017 18:10
5/5
Erg tevreden. We hebben hem aangeschaft omdat we regelmatig met bakplaat eten en normaal rook je het

na 2 dagen nog. Nu is de lucht de volgende ochtend verdwenen.

20-12-2016 10:54
3/5
De luchtreiniger gebruikt tegen houtrook.
Op hoogste stand doet de luchtreiniger wel wat maar maakt hij erg veel lawaai.
Voor mijn doel heeft de luchtreiniger te weinig capaciteit.
Nadeel vind ik de blauwe cirkel als de UV bron ingeschakeld is(dit kan ik ook op display aflezen)
De ionisator werkt goed(geen ozon).
Luchtreiniger heeft mooi display.07-12-2016 12:40
4/5
Wij twijfelden of een luchtreiniger iets voor ons zou zijn, dus hebben wij gebruik gemaakt van de proefperiode. Ideaal, zo hoef je niet eerst ruim 200 euro te betalen in de hoop dat het een postief effect geeft. Inmiddels is de proefperiode ten einde en hebben wij besloten de luchtreiniger te houden.
Mijn vrouw heeft erg veel last van huisstofmijt etc, maar met deze PR-950UV op de slaapkamer zijn de klachten iets afgenomen, minder prikkende ogen, neus is ook minder verstopt, maar het werkt nog niet genoeg om te stoppen met de medicijnen. Het HEPA filter ziet er na een maand nog schoon uit, wel zat het koolstoffilter onder het stof, een bewijs dus dat er wel degelijk stof wordt gefilterd. Verder hebben wij het gevoel dat de lucht daadwerkelijk frisser is/ruikt als we de slaapkamer binnen komen.
Voor we gaan slapen zetten we de PR-950UV op de hoogste stand, tijdens de nacht draait deze op de laagste stand, deze is zeer stil, maar net niet onhoorbaar. Wat wel vervelend is, is de display (en ook de UV stand); er ligt in de nacht dan ook een stuk karton op de display zodat we geen licht zien, de UV stand staat helemaal uit. De niet instelbare verlichting op de display is dus het enige nadeel.
Wij denken er over om nog een PR-950UV aan te schaffen voor de woonkamer.

05-12-2016 06:39
5/5
De luchtreiniger werkt prima, ook zeer geschrikt om de lucht te reinigen van sigarettenrook.
Ook is de bediening gemakkelijk en eenvoudig.
Ik zou hem zeker aanraden, bij familie en vrienden.

30-11-2016 16:33
5/5
De luchtreiniger (950) is effectief, Sigarettenrook en ook de geur van de kattenbak zijn al snel verdwenen.
De bediening is simpel en goed. Redenen om tot definitieve koop over te gaan.

28-11-2016 09:11
5/5
De luchtreiniger PR-950UV werkt goed, we hebben 3 katten en helaas sinds een tijdje allergische reacties. Met de luchtreiniger gaat het nu een stuk beter! We hebben ook de kleine PR9802UV voor op de slaapkamer van onze dochter besteld. Deze houden we ook maar maakt, ook op de laagste stand, wel veel meer herrie.

20-11-2016 11:25
4/5
Toestel 4 weken getest en je voelt het verschil al na een aantal minuten. De lucht voelt koeler en de ademhaling voelt vrijer.
's nachts kan ik het toestel niet laten aan staan, ik ben nogal gevoelig voor het geluid, zelf in de laagste stand. Hier helpt de timerfunctie zodat het toestel zelf uitschakelt.

18-11-2016 15:36
5/5
Ik ben heel tevreden.
Heel allergisch voor stof en nu in huis weinig last meer. Top!
Je kunt het ook zien aan hoe snel stof weer op je kastjes neerdaalt. Heel lang niet dus.
Als de zon naar binnen schijnt zie je ook veel minder stofdeeltjes.
Nu nog op zoek naar een hele stille en zonder licht voor op de slaapkamer.

06-11-2016 20:36
5/5
Ik probeerde deze reiniger voor mijn schoonzus, allergisch aan stof, die kwam logeren. Zij had geen last, in tegenstelling tot de vorige keer, dus hou ik de lichtzuiveraar.

29-10-2016 13:47
5/5
De luchtreiniger werkt prima, ook zeer geschrikt om de lucht te reinigen van sigarettenrook.
Ook is de bediening gemakkelijk en eenvoudig.
Ik zou hem zeker aanraden, bij familie en vrienden.

03-10-2016 15:55
5/5
deze luchtreiniger werkt heel goed zelf bij sigarettenrook
is de lucht snel schoon fijn dat we hem 4weken konden proefdraaien
wij gaan hem zeker houden.

02-09-2016 11:03
5/5
Na 4 weken tegen is de lucht in huis daadwerkelijk schoner geworden. We merkten het al na 3 dagen, snachts hadden we het apparaat op volle sterkte laten werken. Nu staat hij continue op 1. Als de buitendeur vaak open staat dan zetten we hem op 3. Zo kan de deur weer open tijdens zonnige dagen zonder dat mijn dochter weer last krijgt van haar hooikoorts. Ook mijn man die allergisch is voor huisstof en huismijt merkt het verschil. Hij heeft meer lucht en minder last van zijn neus en ogen. De luchtreiniger staat in onze woonkamer omdat we er daar het meeste profijt van hebben. Op stand 5 maakt hij wel een behoorlijk geluid maar die stand gebruiken we haast niet. Het heeft een strak design, met een blauw lampje als je de ionisator aan hebt. Je kan die uitschakelen. In het donker vind ik het niet storend. Ik vind de luchtreiniger behoorlijk groot. Met een hoogte van 70 cm zet je je niet zomaar even op de kast. Maar de reiniger doet perfect zijn werk dus we houden hem graag.

01-09-2016 19:41
2/5
Afgelopen maand hadden we de luchtreiniger op proef. Mijn vrouw is astmatisch en we hebben 2 katten. De reiniger stond regelmatig aan. De ventilatiestanden waren erg handig en de laagste stand was vrijwel geluidsloos. Echter hebben we besloten om de reiniger niet te houden. We hebben geen merkbaar verschil gemerkt door de werking van de ventilator. Dit hebben we gezien de omschrijving en de andere recensies wel verwacht. Erg jammer.

30-08-2016 18:23
5/5
Lange tijd op zoek geweest naar een luchtreiniger maar nergens een garantie dat het apparaat ook daadwerkelijk werkt. Uiteindelijk via Progenion deze luchtreiniger 4 weken op proef gehad en naar volle tevredenheid. Onze zoon is allergisch voor huisstofmijt en katten en had veel last van hoesten en prikkelende ogen. Sinds we de luchtreiniger in huis hebben is dit enorm verbeterd.
We kiezen uiteindelijk voor de PR-450C omdat men daarvan aangeeft dat deze een nog betere kwaliteit lucht levert. Daarnaast heeft dit apparat een ultra silent stand en een geur sensor die zorgt voor een automatische reiniging bij toename van stof etc.
Kortom, deze apparaten doen wat men er over schrijft en m.n. de 4 weken proefperiode heeft ons over de streep getrokken om te kopen bij Progenion.

12-08-2016 14:52
4/5
Het was fijn de luchtreiniger uit te kunnen proberen. Aan het filter is duidelijk te zien dat hij af en toe pluisjes uit de lucht vangt en het is aan onze luchtwegen te voelen dat er ook minder allergenen zijn als hij aan staat. Na uitvoerig testen, aan en paar dagen uit en weer aan, hebben we besloten de luchtreiniger te houden. Ik geef vier sterren en geen vijf omdat de geluidsproductie, behalve op de allerlaagste stand, best hoog is. Maar omdat er ook een timer op zit zodat we hem 's nachts wat harder kunnen laten werken, kunnen we er goed mee leven.

22-07-2016 15:24
5/5
Ik ben zo blij met het apparaat. Gezuiverd van mijn benouwdheid en ge er nog een bestellen.

20-06-2016 15:26
5/5
Wij waren een beetje sceptisch in het begin, maar de luchtreiniger heeft zeker geholpen! Mijn vriend heeft last van hooikoorts en een kattenallergie. En hij merkte zeker bij stand 3 of hoger snel dat zijn benauwd- en verkoudheid minder werd. Om een nog beter resultaat te krijgen, hebben we deze luchtreiniger na de proefperiode omgeruild voor de PR 450 C.

De luchtreiniger is zeer licht. Bij stand 3 of hoger hoor je het apparaat goed, maar wij hadden alleen even bij thuiskomst de reiniger in de hoogste stand en daarna op stand 1 of 2.

Het was heel fijn, om de luchtreiniger 4 weken op proef te mogen hebben! Het is toch vrij prijzig en dan kun je eerst ervaren of het helpt.

Wij zijn tevreden.

13-06-2016 18:36
4/5
Ik heb nu de luchtreiniger PR950UV op proef gehad. Het haalt wel geuren weg, maar niet volledig. Ik heb wel gemerkt dat de filter veel stofdeeltjes heeft aangetrokken. Ik wil het apparaat samen met de aanbieding van extra filter en het PR124 apparaat nemen voor de prijs van € 249,00. Ik neem ook dit apparaat omdat ik blow luchten en zware shag luchten van mijn buurman(nen) ervaar, door dat mijn woning slecht geissoleerd is en belangrijk vind om deze luchten niet in te ademen.

10-06-2016 07:28
4/5
Prima werkend en strak uitziende luchtzuiveraar. Goede ervaring en top aankoop.

03-05-2016 22:11
5/5
Het apparaat maakt weinig geluid en doet z'n werk goed; veel minder stof in huis.

25-04-2016 10:07
5/5
Fijn apparaat, stil(1-2) en fraai kan uiteraard erg hard als het nodig is!
Doet wat het moet doen, is helaas steeds meer nodig met de huidige stofdeeltjes in de lucht..

08-04-2016 17:32
5/5
Ik heb de luchtreiniger aangeschaft in verband met een muffig luchtje in huis. Ik kan niet zeggen dat het 100% verdwenen is maar het is wel verbetert. In stand 1/2 hoor je hem bijna niet maar wil je snel een betere lucht en geur in huis dan zul je hem wel hoog moet zetten. Ik ben wel tevreden dus ik houd hem.

29-02-2016 10:57
5/5
Na een aantal uur draaien van de luchtfilter merkte wij al verschil in de lucht, 1 dag later gestopt met mijn allergie pillen (allergisch voor katten)en nog altijd niet opnieuw hoeven innemen.
Wij kunnen niet precies zeggen wat het verschil is in de lucht maar het is anders ... beter !
Het filter maakt op stand 1 nagenoeg geen geluid , stand 2 zelfde geluid als mijn pc, stand 3 hoor je hem echt heel duidelijk 4 en 5 zijn best heel hard.
Wij houden hem dus !

23-12-2015 18:02
5/5
Het apparaat zorgde meteen voor frissere lucht en haalt ook stofdeeltjes uit de lucht.
Tevreden

17-11-2015 18:22
5/5
Door de open keuken hebben we het apparaat gebruikt om de kookluchtjes uit huis te verwijderen .
Na wat oefenen lukt dit voor het grootste deel.We zijn er happy mee.

09-11-2015 20:44
4/5
Ik heb hem nu 4 weken op proef en ik merk het verschil. Geurtjes haalt hij zoals al vaker opgemerkt dus niet weg, maar verontreiniging in de lucht wel. Minder last van de luchtwegen. In stand 1 en 2 is hij behoorlijk stil. Maar als je hem
op vol vermogen (stand 5) zet, dan hoor je hem flink! Best logisch trouwens. Niet op de website vermeld maar heb ik nagevraagd: filters gaan maanden mee.
Maar goed. Ik ga hem houden in ieder geval.

14-10-2015 19:11
4/5
Ik heb het apparaat sinds 4 weken in huis. Naar mijn idee voldoet hij wel, maar ik heb 2 grote honden in huis en had gedacht dat hij alle geur zou weg nemen maar dat is ook niet het geval. Kan misschien ook niet, maar heb toch besloten hem te houden. Ook het UV filter neemt bacterieen weg. Ook wat waard.

11-10-2015 17:47
5/5
We hebben dit apparaat voor proef aangevraagd na grondig online onderzoek. Mijn vriend heeft een kattenallergie en ik een kattenwens. Zodoende zijn we opzoek gegaan naar manieren om het houden van een kat zo prettig mogelijk te maken. We hebben niet alleen gekozen voor een ras waar hij veel minder last van bleek te hebben (de Devon Rex) maar ook onderzoek gedaan naar luchtfilters.

De week voor dat de kat in huis kwam hebben we de luchtreiniger besteld en aangezet. Het apparaat was veel kleiner dan we dachten en best goed handzaam. Wel is het even goed nadenken over de beste positie vanwege luchtstroming! Het eerste effect was dat het huis veel neutraler rook en er bijna geen stofdeeltjes in de lucht vlogen, we wonen in een oud en vrij stoffig huis en hebben die week nog wat aanpassingen gedaan in ons huis om het in de toekomst beter schoon te maken en natuurlijk grondig schoongemaakt. Na een week kwam de kat erbij. De allergie gaat vrij goed, af en toe wat last van de ogen maar we weten dus niet hoe dit zou zijn zonder de filter. Maar plots hoven we bijna niet meer af te stoffen ondanks dat er nu een kat in huis rondloopt! Zeer fijne bijkomstigheid, we hopen nog lang plezier van de reiniger te hebben en hopen dat hij in het hooikoorts seizoen ook een uitkomst gaat bieden!

25-09-2015 12:24
5/5
De luchtreiniger is kleiner dan ik had verwacht en ziet er strak uit. Hij is makkelijk te bedienen en is in stand 1 bijna geruisloos. Mijn kamer zonder ventilatie is er een stuk frisser door geworden.

04-09-2015 18:20
4/5
Volgens ons doet het apparaat prima waar het voor bedoeld is. De lucht ruikt en voelt frisser, minder last van geurtjes. Ook de allergische klachten van ons zoontje (hij bleek een kattenallergie te hebben) werden er iets minder van (minder niezen, minder rode ogen) maar ze verdwenen er helaas niet door.

05-07-2015 22:08
5/5
We hebben twee Franse hangoren (konijnen) en ondervonden hier veel stof en haar overlast van. Toen hebben we de PR950 UV voor proef aangeschaft. Voor ons gevoel is de luchtkwaliteit in huis veel beter geworden en is de hoeveelheid stof en haar overlast duidelijk verminderd. Hierdoor hebben we besloten het apparaat te houden. Echt een aanrader.

25-06-2015 19:42
5/5
Ben zeer tevreden over deze luchtreiniger. Hooikoortsklachten namen direct af. Is ook erg stil bij stand 1 en 2. Heb nog geen ervaring met tijdigheid voor het wisselen van de filter en uv-lamp. Denk er over nog een aan te schaffen voor boven.

16-06-2015 14:15
5/5
Met behulp van deze machine voelt de lucht frisser en zuiverder. Wij vinden het een fijn apparaat voor in de woonkamer. Op de slaapkamer is het apparaat ons minder goed bevallen. Dan voelt het eerder alsof er een zuurstof tekort ontstaat. Misschien is ie te groot / krachtig voor een slaapkamer

15-06-2015 11:53
4/5
Wij zijn al geruimte tijd aan het verbouwen, wat voor veel stof in de lucht zorgt. Om de de steeds toenemende mate van rond vliegende deeltjes te bestrijden hebben we de PR950 UV aangeschaft. Voor ons gevoel is de luchtkwaliteit in huis beter geworden en is de hoeveelheid rondvliegende (stof)deeltjes sterk verminderd. Het apparaat ziet er mooi en degelijk uit. Wij hebben besloten het apparaat te houden.

Progenion Nederland
Ambachstraat 2
7622 AP Borne
Tel: 074 - 851 19 01
E-mail. info@progenion.nl
https://www.progenion.nl
Waar verkrijgbaar?
Chat met de klantenservice
Progenion is online offline
Welkom bij de klantenservice.