Gratis verzending in Nederland
van € 100,-
Klantenservice
Tel 074-8511901
Registreer
Nieuwe klant
Zoeken
O
Bel Progenion
Tel.074 - 8511 901

Aromatische olie

Eucalyptus geur

Geur Eucalyptus
30ML
Geschikt voor aromaverdampers
Geschikt voor luchtbevochtigers
EAN Code: 7432033026062
6,95
incl. 21% BTW
Op voorraad, voor 11.00 besteld op werkdagen, de volgende dag in huis

Eucalyptus voor natuurlijke frisheid

Eucalyptus, een loofboom behorend tot de mirtefamilie, heeft z’n oorsprong in Australië en aangrenzende gebieden. Tegenwoordig komt de boom op grotere schaal voor onder meer in Spanje, Portugal. Brazilië, Californië, Rusland en China. De aromatische olie van deze boom wordt onder lage druk gedestilleerd uit de twijgen met bladeren; deze zijn ovaal gevormd en groenblauw gekleurd. De olie is kleurloos tot lichtgeel en heeft een doordringende frisse en kamferachtige geur. Ze wordt veel verwerkt in de farmaceutische industrie, met name voor hoestdranken en zalven.

Geschiedenis

Van oudsher gebruikt men eucalyptus in Australië bij de behandeling van luchtwegproblemen en koortsige ziekten als malaria, cholera en tyfus. Om die reden wordt de boom ook wel ‘koortsboom’ genoemd. In Spanje wordt het hout ook veel als timmerhout gebruikt.

Gebruik en effecten

Eucalyptus wordt vooral gebruikt voor inhalatie bij verkoudheid en griep om de luchtwegen vrij te maken. Het verfrissende eucalyptusaroma zuivert de lucht en werkt verlichtend bij verkoudheid en luchtwegklachten. Ook neutraliseert de sterke eucalyptusgeur ongewenste geuren, zoals van tabak, koken, dieren of toilet. Een ruimte die naar eucalyptus geurt, wordt door mensen als fris, schoon en prettig ervaren.
Eucalyptus dood 70% van de stafylokokken in de lucht. Ook bij allerlei huidproblemen kan de olie heilzaam werken. Dit berust op de ontsmettende, bacterie- en parasietdodende eigenschappen van eucalyptus. Om die reden wordt de stof toegepast om problemen bij besmettelijke ziekten te voorkomen, maar ook voor het behandelen van wonden, blaren, puistjes, zweren, eczeem, gordelroos, insectenbeten- en steken en ruwe, droge handen en voeten.
Eucalyptus is giftig bij inname en dient dus uitsluitend uitwendig te worden gebruikt. Soms reageren mensen allergisch op de aanraking met eucalyptus. Dit uit zich in rode vlekken op de huid. Bij astmapatiënten aanvallen uitlokken.

Psychisch/emotioneel effect

Ook geestelijk heeft eucalyptusolie een zuiverende en helende werking. Ook verhoogt het de concentratie en verkwikt vermoeide, verzwakte en lusteloze mensen. De zuiverende werking houdt negatieve invloeden op afstand en komt vooral goed van pas in situaties waar een ruzieachtige sfeer heerst.

Gebruik in de aromaverdamper

Vanwege het verkwikkende en antiseptische effect bewijst Eucalyptus vooral in ziekenkamers goede diensten doordat het de lucht zuivert en genezing stimuleert. Door het concentratieverhogend effect bewijst het ook in werk- en studieruimten prima diensten. Met z’n sterke geur verdrijft eucalyptus insecten.

Specificaties

Geur Eucalyptus
30ML
Geschikt voor aromaverdampers
Geschikt voor luchtbevochtigers
EAN Code: 7432033026062

Beoordelingen

0 beoordeling
Progenion Nederland
Ambachstraat 2
7622 AP Borne
Tel: 074 - 851 19 01
E-mail. info@progenion.nl
https://www.progenion.nl
Waar verkrijgbaar?
Chat met de klantenservice
Progenion is online offline
Welkom bij de klantenservice.