Gratis verzending in Nederland
van € 100,-
Klantenservice
Tel 074-8511901
Registreer
Nieuwe klant
Zoeken
O
Bel Progenion
Tel.074 - 8511 901

ULPA-filter

ULPA staat voor ‘ultra-low particulate air’. Een ULPA-filter is een mechanische luchtfilter die stofdeeltjes uit de luchtstromen kan zuiveren doordat de deeltjes zich hechten aan het filtermedium. Apparaten die zijn uitgerust met een ULPA-filter, filteren stofdeeltjes uit de lucht tot 0.12 micron. Een rookdeeltje van 1,0 micron blijft dan ook makkelijk hangen waardoor een ULPA-filter uitermate geschikt is om smog en rooklucht te zuiveren uit de lucht.


Effectiviteit

Een ULPA-filter heeft een effectiviteit van 99,995% omdat deze filtert tot 0,12 micron. Om u een beeld te geven van hoe klein een micron is, 1 micron is 1 miljoenste deeltje van een meter. Voor het menselijke oog zijn 10 microns samen niet zichtbaar voor het blote oog. Het ULPA-filter is zo efficiënt dat er van elke 10.000 microns nog maar 1,2 doorkomen.


Schadelijkheid stof

Dat een micron niet meer zichtbaar is voor het menselijk oog betekent niet dat het micron niet meer schadelijk is. Hoe kleiner een micron is, hoe lastiger het is om deze tegen te houden. Kleine microns, bijvoorbeeld een rookdeeltje, ademen wij als nog in. Met een ULPA-filter zorgt u dat bijna alle deeltjes worden tegengehouden waaronder schadelijke deeltjes waardoor u kunt genieten van schone lucht.

Gebruik

Dagelijks komt u in aanraking met zuurstof die vervuild is met chemicaliën, organische stoffen en microbiologische deeltjes. Deze lucht ademt u in wanneer u op uw werk bent, op school, praktijkruimtes of thuis. Door gebruik te maken van apparaten met een ULPA-filter worden de schadelijke stoffen uit de lucht gezuiverd waardoor u bijna schone lucht inademt. Luchtreinigers met ULPA-filter worden steeds meer gebruikt bij mensen die in quarantaine liggen, in laboratoriums en in ziekenhuizen omdat bacteriën geen kans hebben door het filteren. Ook voor uw thuissituatie zijn apparaten met ULPA-filter ideaal om een schoon en bacterievrij klimaat te creëren. Een gezond leefklimaat zorgt ervoor dat u beter slaapt en efficiënter kunt werken doordat u zich, door de schone lucht, beter kunt concentreren. Daarnaast heeft u met een schone lucht beduidend minder kans op allergieën.
Progenion Nederland
Ambachstraat 2
7622 AP Borne
Tel: 074 - 851 19 01
E-mail. info@progenion.nl
https://www.progenion.nl
Waar verkrijgbaar?
Chat met de klantenservice
Progenion is online offline
Welkom bij de klantenservice.