Gratis verzending in Nederland
van € 100,-
Klantenservice
Tel 074-8511901
Registreer
Nieuwe klant
Zoeken
O
Bel Progenion
Tel.074 - 8511 901

Wat is lucht?

Lucht is een mengsel van gassen dat overal om ons heen is. Voor mensen en dieren is de aanwezigheid van zuurstof in de lucht van levensbelang. Lucht zie je niet en als het goed is ruik je het ook niet. Vieze lucht kan de gezondheid schaden. Bijvoorbeeld als deze smog, fijnstof, ziektekiemen, rook en roetdeeltjes of andere zaken bevat. Soms leidt vieze lucht tot direct merkbare klachten als geïrriteerde luchtwegen of tranende ogen. Maar vieze lucht kan ook tot klachten leiden die niet direct op de luchtkwaliteit zijn terug te voeren. Het dag in dag uit blootstaan aan verontreinigde lucht kan tot longklachten leiden. Aanwezige ziektekiemen verhogen de kans op ziektes en meeroken is op termijn schadelijk. Ademhalingsproblemen, ziektes als astma en allergische reacties worden veroorzaakt door of kunnen worden verergerd door het inademen van verontreinigde lucht. Een luchtreiniger met ionisator of luchtbevochtiger ionisator kan klachten verminderen of zelfs voorkomen, vaak al binnen enkele uren.

Schone lucht is van levensbelang

Mensen hebben schone lucht nodig om goed te functioneren. Per dag passeert zo’n tienduizend liter lucht onze longen. Het is daarom belangrijk dat de lucht die we inademen geen verontreinigingen bevat. In de lucht kunnen allerlei verontreinigingen zitten. Grote en kleine stofdeeltjes (fijnstof), ongewenste geurtjes, chemische stoffen en ziektekiemen.
Onder andere auto’s en fabrieken zijn bronnen van luchtverontreiniging. Maar ook planten (pollen) kunnen de buitenlucht verontreinigen. Binnenshuis zijn huisdieren, sigarettenrook en verwarmingsinstallaties bronnen van verontreinigingen met fijnstofdeeltjes. Ook vezels van kleding en meubels en huisstof zorgen voor luchtverontreiniging. Lucht in gebouwen kan gezuiverd worden met een luchtreiniger. Een luchtreiniger met ionisator filtert fijnstofdeeltjes en andere verontreinigingen uit de lucht en neutraliseert geurtjes en zorgt ervoor dat de lucht die u inademt schoon is. Er zijn ook luchtreinigers die actief ziektekiemen bestrijden, bijvoorbeeld met UV-licht.

Ga naar: 
Ionisator | Luchtreinigers tegen rookluchtLuchtreinigers tegen hooikoorts en pollen | Luchtreinigers tegen fijnstof

Progenion Nederland
Ambachstraat 2
7622 AP Borne
Tel: 074 - 851 19 01
E-mail. info@progenion.nl
https://www.progenion.nl
Waar verkrijgbaar?
Chat met de klantenservice
Progenion is online offline
Welkom bij de klantenservice.