Gratis verzending in Nederland
van € 100,-
Klantenservice
Tel 074-8511901
Registreer
Nieuwe klant
Zoeken
O
Bel Progenion
Tel.074 - 8511 901

UV HEPA luchtreiniger

PR-940UV TOT 80M²

Model PR-940UV
Geschikt voor maximaal: 80m² / 200m³
Ionisator 3.000.000 cm³
CADR: Maximaal: 125 (Rooklucht)
HEPA-Monitor
Timer
UV-C
Afstandsbediening
Actief koolstoffilter
TRUE HEPA-filter
Ozonvrij
Gewicht 6500 g
Afmeting 176x270x700 mm
3 jaar garantie
EAN Code: 7432033021050
229,-
incl. 21% BTW
Uitverkocht

Originele ® Progenion PR-940UV HEPA luchtreiniger

HEPA-luchtreinigers worden wereldwijd toegepast in onder meer de luchtvaart, de gezondheidszorg en de elektronica-industrie. Maar HEPA is ook bij uitstek geschikt voor bestrijding van allergie en astma bij particulieren. Ze zijn bovendien zeer praktisch voor rokers en vogelhouders. U vindt de originele hightech HEPA-filters daarom ook in onze luchtreiniger PR-940UV.

Wat is een True HEPA-luchtfilter?

HEPA is een afkorting van het Amerikaanse High Efficiency Particulate Air. HEPA-filters zijn een innovatie uit de jaren ’40 en ontwikkeld in Amerika om minuscule radioactieve deeltjes uit de lucht te verwijderen. Deze hoogwaardige filtertechnologie garandeert een luchtreiniging van maar liefst 99,97%. True-HEPA-filters houden alle stofdeeltjes die groter zijn dan 0,3 micrometer (µm) effectief tegen. Hierdoor is de HEPA-filter uitermate schikt voor toepassing in luchtreinigingssystemen. De toevoeging ‘True’ wordt gehanteerd om aan te geven dat het om een origineel HEPA-filter gaat. Lees hier meer over HEPA.

Technisch hoogwaardig filtersysteem

De hightech luchtreiniger PR-940UV bestaat uit vijf essentiële onderdelen: (1) het voorfilter, (2) het HEPA-filter, (3) het koolstoffilter, (4) de UVC-lamp en (5) de ionisator. Elk onderdeel filtert een specifieke vorm van luchtverontreiniging. Gecombineerd vormen ze een technisch hoogwaardig luchtfiltersysteem. Zuivering van de lucht vindt plaats met behulp van een ventilator.

1. Voorfilter

Het voorfilter verzorgt de eerste grovere filtering. Het haalt de grovere stofdeeltjes, maar bijvoorbeeld ook haren en dwarrelende vogelveertjes uit de lucht.

2 True HEPA-filter

Het HEPA-filter neemt de fijnere filtering voor zijn rekening door de lucht te zuiveren van fijnstofdeeltjes tot 0,3 micron (µm). Een digitaal display geeft aan wanneer het filter is verzadigd, zodat het eenvoudig kan worden vervangen. Lees hier meer over het HEPA-filter en de werking ervan.

3. Koolstoffilter

De actieve koolstof is uitermate geschikt voor het zuiveren van een ruimte van geurtjes, rook en gassen. Het koolstoffilter maakt onze luchtreiniger dan ook uitermate geschikt voor beautysalons, zoals nagelstudio’s en ruimtes waarin wordt gerookt of gekookt. Lees hier meer over de werking van het koolstoffilter.

4. UVC-lamp

De UVC-lamp in onze luchtreiniger desinfecteert de lucht zeer doeltreffend. UVC-straling beschadigt micro-organismen, zoals bacteriën en virussen vrijwel direct. Bij structureel gebruik van de PR-940UV-luchtreiniger worden bovendien schimmels, gisten en huisstofmijt uit de lucht verwijderd.

5 Ionisator (100% ozonvrij)

De ionisator zuivert de lucht van de allerlaatste verontreinigende deeltjes. De PR-940UV-ionisator ioniseert moleculen. De luchtreiniger verspreidt deze negatief geladen elektronen in de ruimte waar ze zich verbinden aan stof, ziektekiemen en bacteriën. Deze onzichtbare deeltjes zullen hierdoor neervallen op de grond. Met een stofzuiger met HEPA-filter zuigt u ze vervolgens eenvoudig op. Onze ionisator is 100% ozonvrij en daarom niet schadelijk voor de gezondheid van mensen en dieren. Lees hier meer over de werking van de ionisator.
Filtersysteem PR-940UV 

 

 

Brede inzetbaarheid

Vanwege de brede inzetbaarheid vindt onze luchtreiniger inmiddels zijn weg naar tal van woningen en bedrijven:

Particulier gebruik: de gezuiverde lucht vermindert astmaklachten, bestrijdt allergieën en verhoogt de kwaliteit van de lucht in hoge mate. De PR-940UV-luchtreiniger is dan ook uitermate geschikt voor mensen met een allergie voor huisstofmijt, pollen of dieren. Ook rokers zullen verrast zijn door het effect van de luchtreiniger: elke dag opnieuw een gezuiverde en fris ruikende woonruimte.

Vogelliefhebbers: het apparaat neemt zorgvuldig de fijnstof weg die vrijkomt bij vogelkooien, duivenhokken en volières. Juist deze fijne stofdeeltjes kunnen gezondheidsklachten veroorzaken, omdat ze diep in de longen doordringen. Met de Progenion PR-940UV maakt u uw leefomgeving weer gezond!

Zorginstellingen en medische ruimtes: de luchtreiniger zuivert de lucht van schadelijke virussen, bacteriën en micro-organismen. De ontsmettende werking is van essentieel belang voor huisartspraktijken, ziekenhuizen, verpleeginstellingen en apotheken.

Bewezen effectiviteit: CADR- getest door LMS Technologies

Het luchtfiltersysteem van de PR-940UV is getest door LMS technologies . Het bedrijf LMS technologies checkt onder meer de kwaliteit van luchtreinigingssystemen. Ze richten zich daarbij op de gefilterde hoeveelheid sigarettenrook, stof en pollen per vierkante meter. De tests van LMS bepalen de aanbevolen grootte van een ruimte en de mate waarin de lucht daadwerkelijk wordt gefilterd. Uit de test volgt een Clean Air Delivery Rate (CADR) die u terugvindt op onze producten. De PR-940UV heeft een CADR-waarde van 125 CFM voor rook, 140 CFM voor stof en 149 CFM voor pollen. LMS stelt dat onze luchtfilter zeer geschikt is voor ruimtes tot 20,4 m2.

Rapporten PR-940UV
Rapporten en certificering PR-940UV

Wat filtert de luchtreiniger uit de lucht?

  • Pollen en huisstofmijt
  • Bacteriën, virussen en schimmels
  • Sigarettenrook
  • Rooklucht en kooklucht
  • Stof en fijnstof
  • Vogelstof
  • Acrylgeurtjes, denk bijvoorbeeld aan de acrylgeur in nagelstudio’s

Waarom Progenion?

1. Wij geven u eerlijk advies.
2. Als u vandaag voor 17.30 uur besteld, dan leveren wij uw bestelling morgen aan huis.
3. Goede service: klantvriendelijk, meedenkend, eerlijk en transparant.
4. Op dit Originele ® product geven wij een garantieperiode van 3 jaar.
5. De beste filters voor de laagste prijs van Nederland!
6.Onze producten zijn altijd voordelig geprijsd en dat geldt ook voor de onderdelen die u na verloop van tijd moet vervangen, zoals filters.

- Overzicht alle luchtreinigers

Specificaties

Model PR-940UV
Geschikt voor maximaal: 80m² / 200m³
Ionisator 3.000.000 cm³
CADR: Maximaal: 125 (Rooklucht)
HEPA-Monitor
Timer
UV-C
Afstandsbediening
Actief koolstoffilter
TRUE HEPA-filter
Ozonvrij
Gewicht 6500 g
Afmeting 176x270x700 mm
3 jaar garantie
EAN Code: 7432033021050

Accessories

PR-940UV Hepa-filter

€ 24,95

PR-940UV Filterset

incl. 21% BTW
Meer informatie
UV-C Lamp geschikt voor de HEPA luchtreiniger PR-940UV

UV-C PR-940

€ 8,95

UV Lamp PR-940

incl. 21% BTW
Meer informatie

Beoordelingen

4 beoordelingen
23-09-2016 15:49
5/5
Goed apparaat voor al in het hoorkoorts seisoen. Ik heb deze nu 6jaar en heb deze nu vervangen om dat ik een kat in huis heb en daar ben ik ook alergies voor. Dat kan die filter net niet volledig filteren. En deze maar nog wel wat geluid op de hoogste stand. Op de laagste hoor je het ook nog wel maar net wel/niet tegen storend aan.

04-01-2015 12:52
4/5
Sinds wij de luchtreiniger hebben geen last meer van sigaretten rook ook mijn schoonzoon die er normaal veel last van heeft ivm bronchitus vindt het nu niet bezwaarlijk dat wij roken. Heerlijk

25-10-2014 11:20
5/5
Een combi bestelling gedaan. model-940 ionic hepa uv air purivier met pr-124. Allen met de pr-124 voor20m2 merkte we al een enorm verschil leek wel of de lucht veel lichter werd en dat na een uurtje al. Toen de pr- 940 aan gesloten on gekend sterk is hij. We hebben hem op de laagste stand gezet en je hoort bijna geen geluid.Bij ons wordt er flink gepaft maar je ziet geen rook meer hangen en ruiken doe je de rook ook niet. De pr-124 heb ik in de achterkamer staan vlak bij de opening van de keuken en daar merk je ook al het verschil in lucht kwaliteit. Kortom twee beste apparaten en dat voor een prijs. <br />Met vriendelijke groeten , martin<br />

11-12-2012 10:16
5/5
“Als school moesten we naar een noodvoorziening, feitelijk niets meer dan grote plastic containers. Al snel kwamen er klachten van leerlingen en leerkrachten over de atmosfeer. De GGD constateerde na meting vervuilde ventilatoren en luchtroosters. Een proef met een luchtreiniger maakte duidelijk dat hiermee het probleem kon worden opgelost. Na de testperiode is er meteen een luchtreiniger besteld.”

Progenion Nederland
Ambachstraat 2
7622 AP Borne
Tel: 074 - 851 19 01
E-mail. info@progenion.nl
https://www.progenion.nl
Waar verkrijgbaar?
Chat met de klantenservice
Progenion is online offline
Welkom bij de klantenservice.