Geschiedenis en Werking van het HEPA-filter

HEPA-filters, ontstaan tijdens de Tweede Wereldoorlog door onderzoekers van de Atomische Energie Commissie, zijn ontworpen om zeer fijne deeltjes uit de lucht te filteren. Deze filters kunnen deeltjes zo klein als 0,3 micron uit de lucht verwijderen met een efficiëntie van 99,97%. Om de grootte te visualiseren: er zijn 24.500 microns nodig om 1 inch te vullen, en een micron is een miljoenste deel van een meter. Pollen, bijvoorbeeld, variëren van 5 tot 100 microns en een menselijke haar is tussen de 70 en 100 microns groot.

De Uitdaging van 0,3 Micron

Het standaard HEPA-filter is zo ontworpen dat het zelfs de kleinste en meest uitdagende deeltjes van 0,3 micron kan vangen. Deze deeltjes zijn bijzonder moeilijk te filteren omdat ze gemakkelijk door het menselijk lichaam kunnen worden ingeademd. Het HEPA-filter presteert zo goed dat van elke 10.000 deeltjes er slechts 3 doorheen komen. Interessant is dat deze filters nog effectiever worden naarmate ze langer gebruikt worden, wat ze ideaal maakt voor omgevingen waar schone lucht cruciaal is, zoals in laboratoria en operatiekamers.

Uitleg van het HEPA filter

Voordelen van HEPA-filters voor Binnenluchtkwaliteit

HEPA-filters zijn essentieel voor het verbeteren van de binnenluchtkwaliteit in huizen, bedrijven, scholen en medische praktijken. De lucht in deze omgevingen kan verzadigd zijn met chemicaliën, organische stoffen en microbiologische deeltjes, wat dagelijks een strijd voor de neus, keel en longen oplevert. Symptomen als hoofdpijn, rode ogen, duizeligheid, vermoeidheid en andere kwalen kunnen hierdoor worden veroorzaakt. Ongeveer één op de drie mensen lijdt aan allergieën zoals astma, wat significant kan worden verlicht met het gebruik van HEPA-luchtreinigers.

Progenion HEPA-filters: Uw Sleutel tot Zuivere Lucht

Bij Progenion begrijpen we het belang van schone lucht voor uw gezondheid en welzijn. Daarom zijn vrijwel al onze luchtreinigers uitgerust met geavanceerde HEPA-filters, klaar voor gebruik direct uit de doos. Deze filters zijn niet alleen effectief, maar ook duurzaam en gebruikersvriendelijk. Progenion streeft ernaar om de lucht in uw omgeving zo zuiver mogelijk te maken, met een focus op betrouwbaarheid en klanttevredenheid. Of u nu een filter nodig heeft voor uw thuis, kantoor of een medische faciliteit, Progenion heeft de oplossing die u zoekt. Vertrouw op Progenion voor zuivere lucht, elke dag weer. Verhoog de kwaliteit van uw binnenlucht en ervaar de voordelen van een gezonder, allergievrij leven met onze topklasse HEPA-filters.