Luchtreinigers tegen rooklucht2024-04-22T09:54:44+02:00

Luchtreiniging tegen Rooklucht: Uw zuiverende Thuisoplossing

We zijn er allemaal van op de hoogte dat roken ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Het zogenaamde “passief roken”, het inademen van iemand anders zijn rook, kan ook aanzienlijke schade aanrichten. In woningen waar gerookt wordt, blijft rook vaak hangen, wat resulteert in een hardnekkige rookgeur. Een luchtreiniger met HEPA, ionisator en/of koolstoffilter kan hierbij een oplossing bieden, het elimineert niet alleen de tabaksrook maar ook de onaangename rooklucht uit elke kamer.

Roken: verslavend en gevaarlijk
Het roken van een sigaret, sigaar of pijp resulteert in de productie van tabaksrook. Deze rook wordt niet alleen ingeademd door de roker, maar beïnvloedt ook anderen in dezelfde ruimte. Lucht bevat dan potentieel kankerverwekkende stoffen zoals benzo(a)pyreen, aromatische amines en tabak specifieke nitrosamines. Roken is dus niet alleen schadelijk voor de roker, maar ook voor de mensen om hem of haar heen.

Veilig en effectief rooklucht elimineren
Voor elke ruimte is er een geschikte Progenion luchtreiniger. We bieden reinigers zowel met als zonder filter, waarbij gebruik wordt gemaakt van de nieuwste ionisatietechnieken. Onze filterloze luchtreinigers zijn eenvoudig te reinigen met een natte doek, terwijl de HEPA of ULPA filters in onze andere modellen slechts één à twee keer per jaar hoeven te worden vervangen.

Progenion luchtreinigers
Investeer in een Progenion luchtreiniger en adem weer gemakkelijk in een omgeving zonder rooklucht. Onze technologie biedt een betrouwbare en efficiënte oplossing voor een gezonder binnenklimaat in uw woning.

Informatie luchtreinigers en rooklucht

Wat is rooklucht?2023-08-28T09:49:49+02:00

Bij het roken van een sigaret, sigaar of pijp komt tabaksrook vrij. Rokers ademen deze lucht in, maar zij zijn niet de enige. Mensen in de omgeving van rokers krijgen de verontreinigde rooklucht ook binnen en worden meerokers genoemd. Ook meerokers kunnen te maken krijgen met de negatieve gevolgen van roken.
Roken is ontzettend verslavend. Veel mensen ervaren een lichamelijke en psychische voldoening van roken, waardoor ze niet meer goed zonder kunnen: een tabaksverslaving. De veroorzaker van deze verslaving is nicotine. Tijdens het roken bereikt de nicotine in ongeveer zeven seconden de hersenen. Daardoor ontstaat een soort roes, die een paar minuten duurt.

De verslavende werking van nicotine is ongeveer net zo sterk als bijvoorbeeld die van heroïne en cocaïne. Doordat nicotine zo snel wordt afgebroken in het lichaam, hebben rokers de behoefte om meerdere keren per dag te roken, om de nicotinewaarde in het bloed op niveau te houden. Niet alleen op de hersenen heeft nicotine effect, het stofje werkt ook door op de rest van het lichaam en kan leiden tot een verhoogde bloeddruk. Daarnaast bevat tabaksrook nog tientallen andere schadelijke stoffen, waaronder teer en koolmonoxide. Teer kan leiden tot bronchitis, longemfyseem, longkanker en keel-, slokdarm- en strottenhoofdkanker. Koolmonoxide kan zorgen voor een verminderde conditie, aderverkalking, hartklachten, herseninfarct en hersenbloeding.

Waar bevindt zich rook?2023-08-28T09:49:48+02:00

Natuurlijk bevindt rook zich vooral in ruimtes waar gerookt wordt. Maar ook in ruimtes waar niet gerookt wordt, kan rook voorkomen. Het zit zo: op verschillende manieren kunnen mensen aan tabaksrook worden blootgesteld. Allereerst ademen rokers zelf de lucht in die vrijkomt bij het roken. Daarnaast zijn er mensen die zelf niet roken, maar de sigarettenrook van andere rokers inademen. Maar er bestaat ook zoiets als derdehands rook. Daarbij gaat het om stoffen die tijdens het roken neerdalen in een ruimte en achterblijven als een roker klaar is met zijn sigaret. Meerdere onderzoeken (https://www.trimbos.nl) wijzen uit dat deze stoffen op een later moment weer in de lucht kunnen belanden, waarna ze alsnog ingeademd kunnen worden. Het is ook mogelijk om de stoffen via je huid binnen te krijgen, door met derdehands rook vervuilde voorwerpen aan te raken. Daarnaast hecht de derdehands rook zich aan muren, meubels en gordijnen. Behalve dat het hierdoor naar rook gaat ruiken in een ruimte, kan de derdehands rook ook op een later moment dus nog schadelijk zijn voor de gezondheid. Rokers nemen de rook ook nog eens met zich mee in hun haren en kleren. Rook kan zich in feite dus overal bevinden waar een roker is geweest. Op deze manier kunnen ook kinderen en baby’s in contact komen met de schadelijke rooklucht. Voorkom verspreiding van rooklucht! Zorg dat rokers geen anderen tot overlast zijn met de schadelijke stoffen van tabak. Zuiver zelf de lucht in ruimtes waar gerookt wordt, met een krachtige luchtreiniger van Progenion.

Hoe gevaarlijk is rook?2023-08-28T09:49:40+02:00

Rooklucht is bijzonder schadelijk voor de gezondheid. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) kijkt hier dan ook heel serieus naar. Tabaksrook moet aanzienlijk minder schadelijk voor de gezondheid worden, vindt de WHO. Om dat te bereiken moet het aantal schadelijke stoffen in tabaksrook flink omlaag. Wist je dat er meer dan 6.000 stoffen in tabaksrook zitten? Ruim zeventig daarvan zijn kankerverwekkend. De WHO heeft er negen aangewezen met een extra groot risico op ernstige gezondheidsschade (https://www.rivm.nl.). Hoe gevaarlijk het inademen van rook precies is, hangt van een aantal zaken af. Welke stoffen vrijkomen bij het roken en in welke hoeveelheid, verschilt namelijk per product. Zo hebben sigaretten andere waardes dan een sigaar of een e-sigaret. Veel mensen denken dat een e-sigaret geen kwaad kan. Het klopt dat bij het roken van een e-sigaret minder schadelijke stoffen vrijkomen dan bij een normale sigaret. Bovendien is de concentratie van deze stoffen lager. Het RIVM gaat er dan ook vanuit dat een e-sigaret minder slecht is dan een gewone sigaret. Maar onduidelijk is nog wat de schadelijke effecten van een e-sigaret op de lange termijn zijn bij iemand die deze langdurig en structureel rookt.

Naast het type product (sigaret, sigaar, e-sigaret), zijn er meer factoren die bepalen in hoeverre het inademen van rook gevaarlijk is. Denk daarbij aan het soort tabak, de gaatjes in het filterpapier en de toegevoegde stoffen door een fabrikant. Vast staat wel dat alle soorten van tabaksrook gevaarlijk zijn voor iedereen die het inademt, dus ook voor meerokers.

Volgens het KWF sterven rokers gemiddeld tien jaar eerder dan niet-rokers. In Nederland gaat het om 20.000 sterfgevallen per jaar. Dat zijn er meer dan er elk jaar overlijden aan drank, drugs, misdaad en verkeer bij elkaar.

Ben jij roker, maar wil je jouw huisgenoot of visite niet tot overlast zijn? Voorkom dan dat hij of zij jouw rooklucht inademt. Ga voor een Progenion luchtzuiveraar met HEPA-filter en zorg voor schone lucht in je eigen huis!

Welke luchtreiniger is het beste bij rooklucht?2023-08-28T09:49:50+02:00

Ontdek aan het einde van deze pagina onze selectie van luchtreinigers die uitermate geschikt zijn voor het bestrijden van rooklucht. Bij een hoge frequentie van rokers in een ruimte adviseren we u om te kiezen voor een luchtreiniger met een HEPA/ULPA- of koolstoffilter. Deze filters staan bekend om hun vermogen om zelfs de kleinste deeltjes uit de lucht te halen, waardoor de lucht effectief gereinigd wordt van tabaksrook. Indien u de enige roker in de ruimte bent, bevelen we u onze Progenion PR-369R of PR-124 aan. Deze specifieke luchtreinigers zijn uitgerust met een elektrostatisch filter dat slechts periodiek gereinigd hoeft te worden, waardoor de de kosten van het vervangen van filters wegvallen. Naast kostenbesparing bieden deze luchtreinigers nog enkele voordelen.

Geruisloos en energie zuinige luchtreinigers
Zo zijn de Progenion PR-369R en PR-124 vrijwel geruisloos, waardoor ze nauwelijks opvallen in uw dagelijkse omgeving. Bovendien zijn deze modellen energiezuinig, waardoor ze niet alleen bijdragen aan een schoner binnenklimaat, maar ook aan een groener milieu. Vertrouw op Progenion voor een gezonde, rookvrije lucht in uw woning.

Welke luchtreiniger is het beste tegen rooklucht van de buren?2023-08-28T09:49:50+02:00

Ervaart u hinder van rooklucht die via muren, naden en kieren vanuit de buren uw woning binnenkomt? In dat geval adviseren we u de Progenion PR-369R luchtreiniger. Deze energiezuinige luchtreiniger, die geen filtervervanging nodig heeft, wordt geplaatst in het gebied waar de sigarettenrook uw woning binnendringt. De ionisator zal onophoudelijk, 24 uur per dag, de lucht ioniseren. Dit proces neutraliseert de ongewenste rooklucht en creëert een frissere leefomgeving.

Voor het beste resultaat, is het raadzaam om ramen of deuren op een kier te laten of gebruik te maken van ventilatieroosters. Dit helpt bij het optimaliseren van de luchtcirculatie in uw woning.

Alternatieve luchtreinigers
Mocht dit niet mogelijk zijn, dan stellen we de Progenion PR-360S, PR-450C, PR950S-UV, of PR-940UV voor als alternatieven. Deze luchtreinigers ventileren de ruimte actief en absorberen de rooklucht door middel van het HEPA- en koolstoffilter. Ze bieden een effectieve oplossing voor rooklucht, zelfs wanneer natuurlijke ventilatie geen optie is.

Voor wie zijn luchtreinigers tegen rook?2023-08-28T09:49:47+02:00

Luchtreinigers tegen rook zijn bedoeld ter bescherming van rooklucht die rokers veroorzaker. Rooklucht is schadelijk voor de gezondheid van iedereen, maar met name voor mensen in risicogroepen. Het is belangrijk dat kinderen en jongvolwassenen zo min mogelijk in aanraking komen met rooklucht. Doordat zij nog in ontwikkeling zijn, zijn ze kwetsbaarder voor de gevolgen van roken. Ook voor zwangere vrouwen is rooklucht extra gevaarlijk. Roken vermindert de vruchtbaarheid en zorgt tijdens de zwangerschap voor ernstige risico’s. De kans op een miskraam wordt groter, net als de kans op een baby met een laag geboortegewicht, aangeboren afwijkingen, sterfte rond de bevalling en wiegendood. Daarnaast kan de placenta voortijdig loslaten, is er een grotere kans dat de vliezen eerder breken en een hoger risico op een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Ten slotte is rooklucht extra schadelijk voor mensen met een chronische ziekte, zoals hart- en vaatziekten, longpatiënten en diabetespatiënten. Luchtreinigers tegen rook kunnen deze kwetsbare groepen beschermen tegen rooklucht die rokers veroorzaken. Investeer in je gezondheid en kies voor een krachtige luchtzuiveraar van Progenion met HEPA-filter.

Luchtreinigers geschikt bij rooklucht

 • Luchtreiniger Smart PR-360S-IUVH
  299.00 Incl. BTW
  Toevoegen aan winkelwagen Details
 • Luchtreiniger PR-450C met HEPA H13 AFPRO
  299.00 Incl. BTW
  Toevoegen aan winkelwagen Details
 • HEPA LUCHTREINIGER PR-955S-UV
  229.00 Incl. BTW
  Toevoegen aan winkelwagen Details
 • Luchtreiniger met ionisator en UV PR-135UV
  99.00 Incl. BTW
  Toevoegen aan winkelwagen Details
 • Luchtreiniger met ionisator en UV PR-135UV-C
  99.00 Incl. BTW
  Toevoegen aan winkelwagen Details
 • Aanbieding!
  Luchtreiniger PR-040IUVH COOL + HOT
  Oorspronkelijke prijs was: €249.00.Huidige prijs is: €239.00. Incl. BTW
  Toevoegen aan winkelwagen Details
 • Aanbieding!
  Luchtreiniger PR-450C met HEPA H13
  Oorspronkelijke prijs was: €299.00.Huidige prijs is: €289.00. Incl. BTW
  Toevoegen aan winkelwagen Details
 • PR-555UV luchtreiniger met HEPA
  99.00 Incl. BTW
  Toevoegen aan winkelwagen Details
 • Ventilatie luchtreiniger PR-940UV
  149.00 Incl. BTW
  Toevoegen aan winkelwagen Details
 • Luchtreiniger met ionisator PR-369R Zwart
  159.00 Incl. BTW
  Opties selecteren Details
Ga naar de bovenkant