luchtreinigers met ionisator en vogels2023-08-28T12:53:10+02:00

Luchtreiniger voor Vogels: Een Adem van Frisheid in uw Vogelverblijf

Het houden van vogels zoals papegaaien, parkieten en kanaries wordt steeds populairder. Deze prachtige hobby heeft echter ook enkele nadelen. Een daarvan is de verspreiding van vogelgerelateerde fijnstof, bacteriën en virussen in uw woonruimte. Dit kan niet alleen een onaangename geur veroorzaken, maar is ook schadelijk voor de gezondheid, vooral voor mensen die allergisch zijn. Gelukkig biedt een luchtreiniger voor vogels de perfecte oplossing.

Meer dan 15 Jaar Expertise in Luchtreiniging

Progenion is een pionier in het veld van luchtreinigers en ionisatie, met meer dan 15 jaar ervaring specifiek gericht op vogelhouders. Onze meest aanbevolen luchtreiniger voor vogels is de PR-369R. Deze luchtreiniger beschikt over een ionisator en het voordeel is dat u geen filters hoeft te vervangen. Bovendien is de PR-369R geruisloos, wat het zowel voor u als uw vogels comfortabel maakt.

Aanbevelingen voor Vogelkwekers

Als u zich bezighoudt met het kweken van vogels en daardoor een groter aantal dieren in huis hebt, adviseren wij een luchtreiniger met een HEPA-filter. De meest verkochte modellen voor deze situaties zijn de PR-940UV, PR-950UV, PR-450C en de recentelijk geïntroduceerde PR-360S.

Vermijd Nare Geuren in het Vogelverblijf

Een goed geventileerde ruimte is essentieel, niet alleen voor het welzijn van uw vogels maar ook voor uw eigen comfort. Een luchtreiniger voor vogels helpt ook om nare geuren in het vogelnachthok en andere ruimtes waar uw vogels verblijven, te elimineren.

Investeren in een luchtreiniger voor vogels is een investering in een gezondere leefomgeving. Zorg voor een frisse en veilige ruimte voor zowel u als uw gevederde vrienden. Maak vandaag nog de keuze voor een Progenion luchtreiniger. We hebben hieronder een aantal luchtreinigers op een rij gezet welke zeer geschikt zijn bij het gebruik van vogels.

Onze luchtreinigers worden verkocht en aanbevolen door:
Vogelwinkel Birdsupply
Luchtreiniger tegen allergie
Welke luchtreiniger heb ik nodig bij 1 vogel?2023-08-28T09:49:50+02:00

Als u één vogel heeft, zoals een papegaai of een parkiet, raden we aan om de PR-369R luchtreiniger aan te schaffen. Dit apparaat maakt absoluut geen geluid en het is niet nodig om filters te vervangen. Dankzij het lage energieverbruik van minder dan 12 watt, kunt u de luchtreiniger de hele dag aan laten staan. We adviseren u om de luchtreiniger op een afstand van minimaal 1 tot 2 meter van de vogelkooi en 30 cm van de muur te plaatsen. Het is belangrijk dat de ruimte waarin u de luchtreiniger plaatst minimaal 20 vierkante meter is en dat u de ruimte ventileert door een raam of ventilatierooster open te zetten. Als u een kleinere ruimte heeft waar de vogel verblijft, raden we de PR-124 luchtreiniger met ionisator aan.

Welke luchtreiniger bij meerdere vogels?2023-08-28T09:49:50+02:00

Als u meer dan twee vogels heeft, raden wij aan om een luchtreiniger met een HEPA- of ULPA-filter aan te schaffen. In ons assortiment hebben we diverse luchtreinigers beschikbaar.

Budgetvriendelijke Optie: PR-940UV
Het meest voordelige model is de PR-940UV. Dit is een betrouwbaar apparaat dat al meer dan 10 jaar op de markt is. Deze luchtreiniger is uitgerust met een betaalbaar HEPA-filter en een krachtige UV-C lamp. Bovendien beschikt de PR-940UV over een axiaal en gelagerde ventilator die de lucht onder een hoek van 30 graden circuleert.

Voor Meer Gebruiksgemak: PR-360S, PR-950UV of PR-450C
Als u op zoek bent naar meer gebruiksgemak, dan raden wij de modellen PR-360S, PR-950UV of PR-450C aan. Deze luchtreinigers hebben dezelfde basisfuncties maar bieden extra instelmogelijkheden, zoals sensortechnologie. Deze technologie monitort automatisch de luchtkwaliteit en past het ventilatieniveau daarop aan.

Meest Geavanceerde Optie: PR-360S
Ons meest geavanceerde model is de PR-360S. Bij dit apparaat zijn alle functies via een app instelbaar, wat het een zeer gebruiksvriendelijke optie maakt.

Wat voor ziekten kunnen vogels veroorzaken?2023-08-28T09:49:49+02:00

Vogels kunnen verschillende ziektes veroorzaken bij mensen. De meest voorkomende zijn de vogelhouderslong en de papegaaienziekte.

Vogelhouderslong
Een vogelhouderslong wordt ook wel duivenmelkerslong genoemd. Het is een allergische reactie die ontstaat in de longen. De oorzaak is te vinden in eiwitten, afkomstig van de veren en ingedroogde ontlasting van vogels. Als ze worden ingeademd kunnen ze leiden tot een ontstekingsreactie in de longen. Vogels die een vogelhouderslong kunnen veroorzaken zijn duiven, kanaries, papegaaien en parkieten, maar ook andere vogels in een volière. De ziekte staat los van de gezondheid van de vogels.

De meest voorkomende klachten bij een vogelhouderslong zijn:

 • Benauwdheid;
 • Kortademigheid;
 • Hoesten;
 • Vermoeidheid;
 • Gewichtsverlies.

Het kan zijn dat de klachten zich acuut voordoen. In die situatie verschijnen de eerste symptomen binnen vier tot acht uur na de allergische reactie. Je voelt je dan grieperig met koorts, soms pijn op de borst, droge hoest en kortademigheid. Daarnaast kunnen symptomen als hoofdpijn en vermoeidheid verschijnen. In de meest ernstige gevallen is sprake van levensbedreigende symptomen, zoals ademnood in rust en hoge koorts.

Maar het kan ook dat de klachten geleidelijk komen. In dat geval ontstaan klachten als hoesten en benauwdheid over een langere periode, variërend van enkele maanden tot jaren.

Wat is de papegaaienziekte?2023-08-28T09:49:48+02:00

Een andere veel voorkomende ziekte die veroorzaakt kan worden door vogels is de papegaaienziekte. Dat is een vorm van longontsteking die bij mensen in Nederland af en toe voorkomt. De oorzaak van de papegaaienziekte is een bacterie die bij vogels kan voorkomen. Niet alleen papegaaien kunnen ermee besmet zijn, maar ook parkieten, duiven, eenden, pluimvee, kalkoenen, kanaries en andere vogels. De dieren kunnen de bacterie overdragen aan mensen. Ook vogels zonder zichtbare klachten kunnen de bacterie bij zich dragen.

Bij papegaaienziekte duurt de incubatieperiode – de tijd tussen besmetting en de eerste klachten – meestal één tot twee weken. De ziekte kan met milde grieperige klachten verlopen, of zelfs zonder symptomen. Maar ook ernstigere gevallen komen voor. Daarbij hebben patiënten te maken met longontsteking of bloedvergiftiging, waarbij meerdere organen minder kunnen gaan functioneren of uitvallen.

De bacterie die de papegaaienziekte veroorzaakt, komt voor in oogvocht, snot en uitwerpselen van vogels die deze bacterie bij zich dragen. Mensen raken besmet als ze stofdeeltjes van ingedroogd oogvocht, snot of uitwerpselen van besmette vogels inademen. Besmetting met deze stofdeeltjes kan ook plaatsvinden via contact met karkassen of veren van besmette vogels.

Het risico op besmetting kan je verkleinen door contact met besmette vogels te voorkomen. Vermoed je dat een vogel besmet is? Draag dan handschoenen, beschermende kleding en een mondkapje tijdens contact met het dier. De kans op inademing van besmette stofdeeltjes verklein je bovendien met het plaatsen van een luchtreiniger van Progenion.

Volgens het RIVM (https://www.rivm.nl/papegaaienziekte) komt de papegaaienziekte in Nederland tussen de 40 en 80 keer per jaar voor. De verwachting is wel dat het werkelijke aantal hoger is, omdat artsen bij een longontsteking vaak geen laboratoriumtest laten doen om de diagnose te bevestigen. In de winter van 2019/2020 is het aantal patiënten met papegaaienziekte in Nederland toegenomen. Het RIVM is een onderzoek gestart om de bron van de besmettingen te achterhalen.

Tips:

 • Als je een vogel als huisdier wilt houden, laat deze dan preventief door een dierarts testen op papegaaienziekte;
 • Vermoed je dat een vogel de papegaaienziekte heeft? Draag dan handschoenen, beschermende kleding en een mondkapje tijdens contact met het dier;
 • Plaats een luchtreiniger met ionisator van Progenion in de ruimte waar je vogels houdt.
Voor wie zijn luchtreinigers voor vogels?2023-08-28T09:49:48+02:00

Luchtreinigers voor vogels zijn bedoeld ter bescherming van zowel de vogels als mensen die ermee in aanraking komen. Hoe vaker je in contact komt met vogels, hoe groter de kans is om allergisch voor vogels te worden. De belangrijkste risicogroepen zijn:

 • Duivenmelkers;
 • Vogelkwekers;
 • Liefhebbers die vogels als huisdier houden;
 • Personeel van een dierentuin of kinderboerderij.

Schone lucht is onmisbaar voor iedereen. Maar voor mensen met een allergie is het extra belangrijk om schone lucht in te ademen. Elke minuut adem je ongeveer twaalf tot vijftien keer in en uit (https://www.radboudumc.nl)Tijdens het inademen stroomt de lucht via je neus en mond door je luchtwegen naar je longen.

Het is van levensbelang dat deze lucht schoon en zuiver is. Daarom is het verstandig om zelf de lucht in een ruimte waar vogels verblijven te zuiveren. De lucht in je eigen huis of vogelverblijf kan je snel en eenvoudig verbeteren met een luchtreiniger van Progenion. Deze maken de lucht zuiverder en gezonder om in te ademen.

Waarom een luchtreiniger bij vogels?2023-08-28T09:49:39+02:00

Parkieten, papegaaien of kanaries, stuk voor stuk prachtige vogels en heel geschikt om te houden als huisdier. Helaas zorgen ze ook voor ronddwarrelend stof en die kenmerkende lucht, wat kan zorgen voor een allergische reactie zoals een verstopte neus, hoofdpijn, kriebel in de keel en hoestklachten.

Zorg voor een gezonde omgeving voor jezelf én de vogels. Maak gebruik van een luchtreiniger met ionisator van Progenion. Al onze luchtreinigers zijn uitgerust met een ionisatie-functie, die de lucht in de kamer zuivert. Frisse lucht is prettig voor zowel jezelf als de vogels, want ook vogels hebben last van het fijnstof. Met een ionisatie luchtreiniger voorkom je stankoverlast, schadelijke stoffen, beslagen ruiten door een hoge luchtvochtigheid en ziektes bij je vogels.

Ga voor een luchtreiniger van Progenion en je longen (en die van je partner, kinderen, bezoekers én vogels) zullen je dankbaar zijn!

Waarom zou ik een Progenion luchtreiniger kiezen?2023-08-28T10:00:04+02:00

Progenion staat al meer dan 15 jaar bekend om haar betrouwbare en duurzame luchtreinigers. Modellen als de PR-940UV en de PR-950s-uv zijn al meer dan 10 jaar op de markt, en de bijbehorende filters blijven continu beschikbaar. Dit betekent dat u zorgeloos kunt investeren in een van onze luchtreinigers, met de zekerheid dat u op langere termijn nog steeds de benodigde filters kunt verkrijgen.

Ondersteund door Vogelexperts
Onze luchtreinigers worden niet alleen aanbevolen door ervaren vogelspecialisten, maar ze worden ook door hen verkocht. Papegaaienspeciaalzaak en groothandel Lorrec Co in Wijhe, evenals Birdsupply in Mariënheem, zijn slechts enkele van de experts die de kwaliteit en effectiviteit van onze producten onderschrijven.

Door te kiezen voor een betrouwbaar en lang bestaand merk als Progenion, investeert u in een duurzaam product dat op de lange termijn zowel u als uw gevederde vrienden ten goede komt.

Luchtreinigers geschikt bij vogels
 • Luchtreiniger Smart PR-360S-IUVH
  299.00 Incl. BTW
  Toevoegen aan winkelwagen Details
 • HEPA LUCHTREINIGER PR-955S-UV
  229.00 Incl. BTW
  Toevoegen aan winkelwagen Details
 • Luchtreiniger met ionisator PR-124
  69.00 Incl. BTW
  Opties selecteren Details
 • Luchtreiniger PR-450C met AFPRO HEPA H13
  299.00 Incl. BTW
  Toevoegen aan winkelwagen Details
 • PR-555UV luchtreiniger met HEPA
  99.00 Incl. BTW
  Toevoegen aan winkelwagen Details
 • Ventilatie luchtreiniger PR-940UV
  149.00 Incl. BTW
  Toevoegen aan winkelwagen Details
 • Luchtreiniger met ionisator PR-369R Wit
  159.00 Incl. BTW
  Opties selecteren Details
 • Luchtreiniger met ionisator PR-369R Zwart
  159.00 Incl. BTW
  Opties selecteren Details

Hulp Nodig bij het Kiezen van een Luchtreiniger voor Vogelallergie of vogelfijnstof? Progenion Staat Voor U Klaar!
Het vinden van de juiste luchtreiniger om uw allergieklachten te verminderen kan een uitdaging zijn, gezien het ruime aanbod aan apparaten geschikt voor allergieën. Met meer dan 15 jaar ervaring in luchtzuivering is Progenion dé specialist om u hierbij te helpen.

Deskundig Advies op Maat
Onze medewerkers staan altijd klaar om u te adviseren. Mocht u na het bekijken van onze uitgebreide website nog steeds vragen hebben, dan zijn wij zowel telefonisch als via chat beschikbaar om u te assisteren. Samen vinden we de luchtreiniger die het beste bij uw persoonlijke situatie past.

Bezoek Onze Showroom in Borne
Voor een persoonlijk advies kunt u ook een bezoek brengen aan onze showroom, gelegen in Borne. Wij vragen u vriendelijk om vooraf een afspraak te maken. Zo kunnen we garanderen dat we voldoende tijd voor u kunnen reserveren en u van het beste advies kunnen voorzien.

Wij kijken ernaar uit om u te helpen bij het vinden van de perfecte luchtreiniger voor bij uw vogels. U kunt ons bereiken op telefoonnummer +31748511901.

Titel
Ga naar de bovenkant