Luchtreinigers voor huisdieren2024-04-22T07:56:20+02:00

Verbeter de Luchtkwaliteit in uw Huis met Progenion Luchtreinigers

Als u eigenaar bent van huisdieren, weet u hoe belangrijk een schone en frisse lucht thuis is. Progenion heeft een assortiment luchtreinigers die speciaal zijn ontworpen om huishoudens met huisdieren te ondersteunen in het schoon en gezond houden van hun leefomgeving. Van alleen elektrostatische filters (ESP) tot een combinatie van ESP en HEPA-filters, Progenion biedt oplossingen op maat voor uw behoeften.

Onze ESP-modellen: PR-369R, PR-124, PR-135UV

De PR-369R, PR-124, en PR-135UV luchtreinigers van Progenion zijn uitgerust met geavanceerde elektrostatische filters die de lucht in uw huis zuiveren door gebruik te maken van een elektrische lading om deeltjes en allergenen te vangen. Deze filters zijn ideaal voor het verwijderen van huidschilfers, haar, en andere allergenen die uw huisdieren in de lucht verspreiden. De voordelen van deze modellen zijn onder andere:

 • Langdurige Efficiëntie: Dankzij de ESP-technologie hebben deze luchtreinigers minder onderhoud nodig en zijn ze kostenefficiënter dan traditionele filters.
 • Effectieve Zuivering: Ze verwijderen effectief deeltjes en allergenen, waardoor de lucht in uw huis schoner en gezonder wordt.
 • Milieuvriendelijk: Minder frequent vervangen van filters betekent minder afval en een kleinere ecologische voetafdruk.
 • Geluidsarm: de Progenion luchtreiniger PR-369R heeft geen ventilator waardoor deze machine geen geluid produceert.

Ons Combinatiemodel: PR-450C H13

Voor de ultieme luchtzuivering biedt Progenion de luchtreiniger model PR-450C H13, een luchtreiniger die zowel een HEPA-filter als elektrostatische technologie combineert. Dit model is perfect voor huishoudens die een extra beschermingslaag tegen allergenen nodig hebben. Het HEPA-filter vangt 99,9% van alle deeltjes groter dan 0,3 micrometer, inclusief de fijnste stofdeeltjes, pollen en andere irriterende stoffen. De voordelen van de PR-450C H13 omvatten:

 • Hoogwaardige Filtratie: Deze luchtreiniger combineert de kracht van HEPA-filtratie met ESP om de meest effectieve zuivering te bieden.
 • Ideaal voor Allergieën: Zeer aanbevolen voor mensen met ernstige allergieën of ademhalingsproblemen veroorzaakt door huisdieren.
 • Duurzaam en Economisch: Behoudt een langdurige prestatie met minder frequente vervangingen van filters.

Waarom Kiezen voor Progenion Luchtreinigers?

Progenion luchtreinigers zijn ontworpen met uw gezondheid en comfort in gedachten. Ze zijn niet alleen effectief in het verminderen van allergenen en geurtjes die door huisdieren worden veroorzaakt, maar ook energiezuinig en gebruiksvriendelijk. Onze modellen helpen u een gezonder binnenklimaat te creëren, waardoor uw huis een aangenamere plek wordt voor u en uw geliefde huisdieren.

Investeer vandaag nog in een Progenion luchtreiniger en adem vrijer, wetende dat uw huis schoner is en minder allergenen en andere luchtverontreinigingen bevat. Hieronder vindt u onze selectie van luchtreinigers die het beste aansluiten voor mensen met huisdieren. Kies het model dat het beste aansluit bij uw specifieke behoeften en ervaar zelf de voordelen van zuivere lucht in uw eigen huis

Informatie luchtreinigers en huisdieren
Waarom een luchtreiniger bij huisdieren?2023-08-28T09:49:48+02:00

Een luchtreiniger speelt een belangrijke rol in het verwijderen van rondzwevende deeltjes zoals fijnstof, stof en allergenen uit de lucht. Dit wordt bereikt door het gebruik van verschillende filtertypen, zoals HEPA, ULPA of elektrostatische filters. Bovendien absorbeert een actief koolstoffilter onaangename geuren, terwijl een geïntegreerde ionisator zowel geuren neutraliseert als rondzwevende deeltjes verzwaart, wat bijdraagt aan een schonere lucht.

Alleen een luchtreiniger is niet voldoende
Voor personen die allergische symptomen ervaren als gevolg van huisdieren zoals honden, katten, cavia’s, konijnen en vogels, kan een luchtreiniger een onmisbaar hulpmiddel zijn. Het draagt bij aan een schonere ademhalingsomgeving en helpt geuren te neutraliseren. Het is echter van belang om te benadrukken dat, naast het gebruik van een luchtreiniger, het ook essentieel is om de omgeving waarin u zich bevindt schoon te houden en goed te ventileren.

Wat zijn de beste luchtreinigers bij huisdieren?2023-08-28T09:49:49+02:00

Een luchtreiniger die beschikt over een  HEPA of ULPA filter is al een uitstekende stap naar een schonere luchtkwaliteit. Twee van de beste luchtreinigers van Progenion die gebruik maken van deze geavanceerde filtertechnologieën zijn de PR-450C en de PR-360S. Deze luchtreinigers zijn niet alleen uitgerust met HEPA of ULPA filters, maar ook met een ionisator en UV-C technologie, waarmee bacteriën en virussen kunnen worden geneutraliseerd.

Geen terugkomende kosten wel schone lucht.
Indien u de kosten van het vervangen van filters wilt vermijden, dan zijn de Progenion PR-369R en PR-124 uitstekende keuzes. Deze luchtreinigers zijn voorzien van een RVS filter, dat eenvoudig gereinigd kan worden, waardoor u niet regelmatig nieuwe filters hoeft aan te schaffen.

Wat moet ik doen bij huisdierallergie?2023-08-28T09:49:49+02:00

Een allergie voor dieren verstoort vaak je dagelijks leven. Sommige mensen reageren allergisch op koeien of paarden, maar veel
vaker gaat het om een allergische reactie op honden, katten, vogels, konijnen of andere dieren die binnenshuis gehouden kunnen worden.
Gezondheidsklachten zorgen ervoor dat je slechter functioneert of medicijnen moet slikken. Dit kan zo vervelend zijn, dat je misschien zelfs overweegt om je geliefde huisdier weg te doen. Dat is niet nodig! Ook met een huisdierenallergie is het prima mogelijk om te genieten van een huisdier. Daar zal je wel wat voor moeten doen. De belangrijkste tips op een rijtje:

 • Zorg voor een gladde vloerbedekking in de woon- en slaapkamer. Denk aan parket, plavuizen of laminaat
 • Zorg voor zo min mogelijk gestoffeerde meubels, zeker in de slaapkamer
 • Gebruik een stofzuiger met HEPA-filter
 • Neem gladde oppervlakken regelmatig af met een vochtig doek
 • Zorg iedere dag voor goede ventilatie van je huis
 • Houd konijnen, cavia’s, hamsters en vogels zoveel mogelijk in hun kooi of buiten
 • Laat het huisdier niet in de slaapkamer
 • Borstel je huisdier regelmatig, het liefst buiten
 • Was je handen na het aanraken van het huisdier;
 • Plaats een luchtreiniger van Progenion. Dankzij onze krachtige en stille luchtreinigers geniet je onbezorgd van je huisdier!
Waarom een Progenion luchtreiniger bij huisdieren?2023-08-28T09:49:48+02:00

Met meer dan 15 jaar ervaring in de luchtreinigingsbranche, zowel in Nederland als internationaal, hebben we bij Progenion diepgaande kennis en expertise opgebouwd. We zijn trots op onze constante verbeteringen en innovaties in onze luchtreinigers. Onze klanten hebben ons positieve feedback gegeven, waarbij velen hebben gemeld dat hun allergieën zijn verminderd. Hieronder geven we enkele redenen waarom Progenion de beste keuze kan zijn voor uw luchtreinigingsbehoeften:

Effectieve filters
Onze luchtreinigers zijn uitgerust met de meest moderne technologieën en hoogwaardige filters die specifiek zijn ontworpen om allergische reacties op dieren te verminderen.

Betaalbare filters
Als u kiest voor een van onze luchtreinigers met filters, zult u merken dat de kosten van de vervangende filters competitief geprijsd zijn. Bij Progenion streven we ernaar om de filters zo voordelig mogelijk te houden voor onze klanten.

Filtergarantie
Bij aankoop van een Progenion luchtreiniger garanderen we dat de filters minimaal 6 jaar na aankoop nog beschikbaar zullen zijn voor uw specifieke model. Mocht een filter tijdelijk niet leverbaar zijn, dan is dit hooguit tijdelijk en te wijten aan transportproblemen.

Onderhoudsvrij met onze elektrostatische modellen
Onze elektrostatische modellen met RVS filters vereisen geen filtervervanging, wat leidt tot geen extra kosten. Bovendien zijn ze zeer energiezuinig, waardoor de operationele kosten extreem laag zijn.

Bij Progenion streven we ernaar om u te voorzien van hoogwaardige, betaalbare luchtreinigers die uw gezondheid en comfort verbeteren.

Welke luchtreiniger bij een kattenbak?2023-09-12T09:53:37+02:00

De keuze voor luchtreinigers bij een kattenbak hangt af van de omvang van de ruimte waar de kattenbakken staan. Voor een situatie zoals de deze raden we over het algemeen de ioniserende luchtreiniger PR-124 of de PR-135UV aan maar bij grote ruimtes vanaf 20M² raden we aan de luchtreiniger PR-369R te plaatsen. Deze apparaten zijn niet alleen stil, maar ze zijn ook effectief in het neutraliseren van onaangename geuren en fijnstof afkomstig van de kattenbak. Een bijkomend voordeel is het lage energieverbruik, waardoor u het apparaat dag en nacht kunt laten werken zonder hoge stroomkosten. Bovendien zijn er geen extra kosten verbonden aan het vervangen van filters. Het is wel belangrijk om te zorgen voor voldoende ventilatie in de ruimte, bijvoorbeeld door een ventilatierooster open te houden of een raam op een kier te zetten.

Mijn kat is benauwd helpt een luchtreiniger ?2023-09-28T07:12:25+02:00

Heb je opgemerkt dat je kat hoest of ademhalingsproblemen heeft? Symptomen zoals hoesten, hijgen en benauwdheid zijn niet ongebruikelijk bij katten. Als je merkt dat je kat niest of een kou heeft, kan een luchtreiniger helpen om de symptomen te verminderen. We bevelen de HEPA luchtreiniger PR-940UV of de PR-950s-UV aan. Deze luchtreinigers zijn uitgerust met een HEPA-filter en een krachtige UV-C lamp. Het HEPA-filter zorgt ervoor dat fijnstofdeeltjes uit de lucht worden gefilterd, terwijl de UV-C lamp allergenen elimineert. Bijkomend voordeel van de PR-940UV is dat het zorgt voor een betere luchtcirculatie in de ruimte.

Bij het plaatsen van de luchtreiniger is het essentieel dat de luchtstroom niet direct op de kat gericht is. Wij adviseren om de luchtreiniger ‘s nachts op de laagste stand te zetten en te zorgen voor voldoende ventilatie in de ruimte waar je kat rust. Mocht je meerdere katten huis hebben dan raden we de nieuwste luchtreiniger PR-360UV of de luchtreiniger met de meeste filtertechnieken PR-450C aan. Bekijk deze pagina voor meer informatie over allergie bij honden of katten.

Luchtreinigers geschikt bij huisdieren

 • Luchtreiniger Smart PR-360S-IUVH
  299.00 Incl. BTW
  Toevoegen aan winkelwagen Details
 • Luchtreiniger PR-450C met HEPA H13 AFPRO
  299.00 Incl. BTW
  Toevoegen aan winkelwagen Details
 • HEPA LUCHTREINIGER PR-955S-UV
  229.00 Incl. BTW
  Toevoegen aan winkelwagen Details
 • HEPA LUCHTREINIGER PR-950S-UV
  229.00 Incl. BTW
  Toevoegen aan winkelwagen Details
 • Luchtreiniger met ionisator en UV PR-135UV
  99.00 Incl. BTW
  Toevoegen aan winkelwagen Details
 • Luchtreiniger met ionisator en UV PR-135UV-C
  99.00 Incl. BTW
  Toevoegen aan winkelwagen Details
 • Luchtreiniger met ionisator PR-124
  69.00 Incl. BTW
  Opties selecteren Details
 • Luchtreiniger PR-040IUVH COOL + HOT
  249.00 Incl. BTW
  Toevoegen aan winkelwagen Details
 • Luchtreiniger PR-450C met AFPRO HEPA H13
  299.00 Incl. BTW
  Toevoegen aan winkelwagen Details
 • PR-555UV luchtreiniger met HEPA
  99.00 Incl. BTW
  Toevoegen aan winkelwagen Details
 • Ventilatie luchtreiniger PR-940UV
  149.00 Incl. BTW
  Toevoegen aan winkelwagen Details
 • Luchtreiniger met ionisator PR-369R Wit
  159.00 Incl. BTW
  Opties selecteren Details
Luchtreinigers tegen geuren en fijnstof van een kattenbak

Zoekt u een luchtreiniger om de geuren en fijnstof van uw kattenbak te neutraliseren? De keuze van het apparaat hangt af van de grootte van de ruimte. Voor gemiddelde ruimtes zijn de ioniserende luchtreinigers PR-124 of PR-135UV ideaal, terwijl voor grotere ruimtes (vanaf 20m²) de PR-369R wordt aanbevolen. Deze luchtreinigers zijn stil, energie-efficiënt en vereisen geen vervangbare filters, wat zorgt voor lage onderhoudskosten. Vergeet niet om voldoende te ventileren voor optimale prestaties, bijvoorbeeld door een ventilatierooster open te zetten of een raam op een kier te laten.

Luchtreinigers bij katten
Luchtreinigers: Uw Partner in het Verminderen van Huisdierallergieën

Als je last hebt van allergieën voor huisdieren zoals honden, katten, konijnen, cavia’s of hamsters, kunnen de symptomen variëren van hoesten en niezen tot moeizame ademhaling, opgezwollen ogen, vermoeidheid en huiduitslag zoals eczeem. Hoewel luchtreinigers deze allergische reacties niet volledig kunnen elimineren, kunnen ze wel aanzienlijk verlichting bieden. In het bijzonder kunnen ioniserende luchtreinigers bijdragen aan het verminderen van deze klachten.

We raden aan om een luchtreiniger met zowel een HEPA-filter als een ionisator te kiezen. Een HEPA-filter kan deeltjes kleiner dan 0.3 micron filteren, terwijl een ionisator de rondzwevende deeltjes neutraliseert. Deze combinatie helpt effectief bij het verminderen van allergische symptomen. De meest geschikte modellen voor deze toepassing zijn de PR-360S, PR-450C, PR-950S-UV, PR-940UV en de PR-555UV. Al deze luchtreinigers zijn uitgerust met zowel een filter als een ionisator.

Titel
Ga naar de bovenkant