Een mist ventilator is een bijzondere vorm van ventilatie die extra comfort biedt tijdens de warme zomermaanden. Het combineert de kracht van een gewone ventilator met de toegevoegde voordelen van een ultrasone bevochtiger.

De werking is vrij eenvoudig maar zeer effectief. Het apparaat zet water om in een fijne nevel. Wanneer deze nevel door de ventilator wordt verspreid, ontstaat er een aangenaam koelend effect. Je kunt zelfs ijsblokjes toevoegen aan het water om de lucht nog koeler te maken tijdens bijzonder hete dagen.

Echter, de mist ventilator biedt meer dan alleen verkoeling. De fijne nevel die het apparaat produceert, voegt ook vocht toe aan de lucht. Dit kan zeer voordelig zijn voor je huid en luchtwegen en helpt om droge lucht tegen te gaan. Dit is vooral handig in ruimtes waar airconditioning wordt gebruikt, omdat airco’s vaak droge lucht kunnen veroorzaken.

Daarnaast zorgt de mist ventilator voor een betere verspreiding van koude lucht van je airconditioning. Hierdoor kan de lucht in de hele ruimte gelijkmatig koel en vochtig blijven, wat bijdraagt aan een comfortabeler binnenklimaat.

Ontdek zelf de veelzijdigheid van de Progenion mist ventilatoren. Met hun vermogen om te verkoelen, te bevochtigen en koude lucht effectief te verspreiden, is het een uitstekende aanvulling in elk huis, kantoor of praktijk.