Luchtreinigers in Kapsalons

Na ruim een jaar in coronatijd weten we inmiddels allemaal dat virussen zich kunnen verspreiden door de lucht. Dat kan op twee manieren. De eerste is doordat iemand die besmet is gaat niesen, hoesten of slijm uit de neus laat vallen. Bij het niesen kunnen de druppels zomaar een meter verderop belanden, waardoor een besmetting op de loer ligt.

De andere manier waarop virussen zich via de lucht kunnen verspreiden, is als ze in een mist van hele kleine druppeltjes door de lucht drijven: aerosolen. Doordat de druppeltjes zo klein zijn, kunnen ze een grote afstand afleggen. In een afgesloten ruimte zoals een kapsalon kan een virus zich op die manier verspreiden. Natuurlijk draagt zowel de kapper als de klant in principe een mondkapje, maar dat is niet voldoende om het risico op besmetting volledig te reduceren.

Kapsalon Idee Haarmode in Utrecht
https://ideehaarmode.nl/luchtreinigers/

luchtreinigers-in-de-kapsalon

Luchtreiniger van Progenion

Er is meer nodig. Een luchtreiniger van Progenion bijvoorbeeld. Deze gaat de verspreiding van virussen door de lucht tegen. De luchtreiniger haalt de schadelijke virusdeeltjes namelijk uit de lucht, nog voordat ze zich kunnen verspreiden. Dat komt door de ionisatiefunctie. Deze zorgt ervoor dat de schadelijke stofdeeltjes zwaarder worden en naar de grond zakken. Hierdoor hebben de virusdeeltjes geen kans om via de lucht iemand anders te bereiken.

Jarenlang schone lucht

Een krachtige luchtzuiveraar van Progenion is bovendien een uitkomst voor een langere tijd. Want ook als de coronacrisis straks achter ons ligt, heb je nog jarenlang profijt van een luchtreiniger in jouw kapsalon. Juist een kapsalon, maar ook een nagelstudio, manicure of pedicure, is een plek waar hygiëne van groot belang is. Klanten verdienen een ontspannen ervaring en daarom is een schone setting een must.

Gebrekkige hygiëne kan zichtbaar zijn, maar ook onopvallend aanwezig zijn. Zonder dat je het ziet kan de lucht in een kapsalon van slechte kwaliteit zijn en daarmee voor veel klachten zorgen. Dit kan ook komen door een laag zuurstofgehalte, door het ademen van personeel en klanten. Luchtverversing is daarom erg belangrijk. Een luchtreiniger van Progenion is daarvoor de oplossing.

Stoffen, gassen en dampen

Lucht op de werkplek wijkt vaak af van de buitenlucht. Op de werkplek kunnen de concentraties van stoffen, gassen en dampen door werkprocessen veel hoger liggen, zonder dat het te zien of te ruiken is. Daarnaast zorgen mensen op de werkplek voor een toename van uitgeademde lucht en voor stofdeeltjes in de lucht. Dat wordt veroorzaakt door bijvoorbeeld kleding en de slijtage van huishoudelijk textiel. In kapsalons is het daarom van belang dat de vuile lucht wordt vervangen door verse lucht.

De voordelen van schone lucht in een kapsalon:

  • Goed voor je imago;
  • Bescherming van zowel werknemers als klanten;
  • Minder ziekteverzuim;
  • Hoger prestatievermogen.
Welke luchtreiniger heb ik nodig in mijn kapsalon?

Welke luchtreiniger je nodig hebt is afhankelijk van hoe groot de kapsalon is waar je het apparaat gaat gebruiken. Voor een ruimte tot 40 vierkante meter heb je voor slechts 179 euro de luchtreiniger met ionisator PR-369 al binnen. Deze is bovendien zuinig en eenvoudig in het gebruik. Je maakt de luchtreiniger schoon met een vochtige doek en hoeft dus geen filters te vervangen. Het RVS-filter slijt niet en hoef je daarom evenmin te vervangen.

Een krachtige HEPA luchtreiniger voor kapsalons of nagelstudio’s is de luchtreiniger PR-555UV. Dit apparaat heeft een digitaal display en is eenvoudig te bedienen via de toetsen aan de zijkant van de machine of via de bijgeleverde afstandsbediening. Bovendien is de luchtreiniger PR-555UV met een verbruik van maximaal 45 Watt energiezuinig en het heeft een zeer stille werking.

De luchtreiniger PR-555UV is uitgerust met een krachtige 254nm UV-C lamp die de lucht steriliseert. Alle virussen, bacteriën en schimmels worden geneutraliseerd en kunnen personeel en klanten in de kapsalon niet meer ziek maken. Dankzij het actief koolstoffilter zuivert de luchtreiniger PR-555UV de lucht van alle nare geurtjes.

Grotere ruimtes
De luchtreinigers PR-950UVS en PR-450C zijn een absolute uitkomst in kapsalons tot maar liefst 80 vierkante meter. Deze krachtpatser is een uitstekende investering als je gaat voor de productie van zuivere lucht. Het apparaat zuivert lucht via een serie van filters en technieken. Lucht passeert eerst het voorfilter, daarna het HEPA-filter, het koolstoffilter, een UVC-lamp en ten slotte de ionisator.

Zorg voor zuivere lucht!

Kortom, bij Progenion ben je aan het juiste adres voor zuivere lucht in de kapsalon. Een luchtreiniger verkleint de kans op virusbesmetting, maar is ook een geweldige investering voor de lange termijn. Ook na deze coronatijd geniet zowel het personeel als de klant nog jarenlang van zuivere lucht in de kapsalon. Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Progenion geeft jou advies op maat. Neem met ons contact op via het contactformulier of bel met +31748511901 en we helpen jou bij het vinden van de perfecte luchtreiniger voor jouw kapsalon!