Gratis verzending in Nederland
van € 100,-
Klantenservice
Tel 074-8511901
Registreer
Nieuwe klant
Zoeken
O
Bel Progenion
Tel.074 - 8511 901
 

Luchtreinigers voor rooklucht


Maak uw lucht gezonder met een luchtreiniger

Rookt u of bent u veel in ruimtes waar wordt gerookt, bijvoorbeeld omdat u in een huis woont met een roker? Dan ademt u verontreinigde lucht met daarin een mix van stoffen die de gezondheid kunnen schaden. U kunt de gezondheidsrisico’s verkleinen door rookdeeltjes en schadelijke stoffen uit de lucht te halen. Maak de lucht in uw omgeving gezonder met een luchtreiniger van Progenion. Bij Progenion vindt u uiteenlopende luchtreinigers met de nieuwste ionisatietechnieken. Door ionisatie van verontreinigende deeltjes in de lucht kunnen deze uit de lucht gefilterd worden Ionisatie en filteren zorgt voor het zuiveren van lucht. Wij leveren luchtreinigers tegen rooklucht voor vrijwel elke ruimte, groot of klein, thuis of op kantoor.

Tabaksrook en rooklucht

Tabaksrook is rook die ontstaat bij verbranden van tabak, dus bij het roken van sigaret, sigaar of pijp. Rokers en mensen in hun omgeving (meerokers) ademen de verontreinigde lucht in. Zoals bekend levert dit op de duur problemen met de gezondheid van rokers en meerokers. Gelukkig zijn er oplossingen om rook te laten verdwijnen; luchtreinigers met ionisator en HEPA-filter.
De rook van tabak bevat een groot aantal giftige en/of kankerverwekkende stoffen: teer, koolmonoxide, het alkaloïde nicotine en ruim veertig andere schadelijke verontreinigingen. Voor veel mensen geeft het roken van sigaretten of sigaren een lichamelijke en psychische voldoening waar ze niet meer goed zonder kunnen. Er is dan sprake van verslaving aan tabak. De verslaving wordt veroorzaakt door nicotine. De nicotineverslaving door het inademen van tabaksrook maakt het moeilijk te stoppen met roken. Rokers laten zich zelden afschrikken door de kennis dat roken lichamelijke problemen veroorzaakt.

Ook meeroken levert risico’s op

Mensen die in een ruimte verblijven waar veel wordt gerookt, lopen hetzelfde risico als rokers. In de rook die in de lucht zit, bevinden zich kankerverwekkende stoffen, zoals benzoapyreen, aromatische amines en tabakspecifieke nitrosamines. In rook zitten ook nicotine en giftige stoffen, als koolmonoxide, en irriterende stoffen als acrylaldehyde. Roken én passief (mee)roken vergroten de kans op (long)kanker, ademhalingsproblemen en hartkwalen. Waar een roker zelf kiest voor blootstelling aan tabaksrook, krijgen meerokers ongewild de gevaarlijke stoffen binnen. Zonder dat zij hiervoor kiezen. Gelukkig kan de lucht in ruimtes waar gerookt wordt, worden gezuiverd met een luchtreiniger van Progenion.

Verwijderen rookdeeltjes en daarin aanwezige giftige stoffen.

Hoeveel reden hebt u nodig om de schade en rooklucht in huis te verminderen? Progenion maakt het heel makkelijk om de stank van rook en gezondheidseffecten van sigarettenrook aan te pakken. Onze luchtreinigers halen rooklucht, roetdeeltjes en giftige verbrandingsproducten uit de lucht. Ze blazen de lucht gezuiverd en fris terug in de ruimte.

Luchtreinigers van Progenion zorgen op twee manieren voor zuivere lucht:

  • het neutraliseren van de rookoverlast door een elektrostatisch filter met ozon;
  • het filteren van deeltjes uit de lucht met een ingebouwd Hepafilter

Elektrostatisch filter (Ionisatie)

Onze luchtreinigers die gebruik maken van ionisatietechniek, produceren positief en negatief geladen ionen en verspreiden deze in de ruimte waar de luchtreiniger staat. De ionen hechten zich aan verontreinigingen en in de lucht aanwezige deeltjes. Negatieve ionen hechten zich ook aan sigarettenrook en neutraliseren het schadelijke effect daarvan.

Ozon als luchtreiniger

De ionisator in de luchtreinigers kan ozon produceren. Ozonluchtbehandeling is een bijzonder schone techniek. Een klein beetje ozon breekt vervuilende stoffen en deeltjes af. Zo verdwijnen stank en onaangename geuren direct. Ozonmoleculen verbinden zich met de stoffen die verantwoordelijk zijn voor onaangename geuren. Hierbij wordt een zuurstofmolecuul afgegeven aan de verontreinigende stof, hierdoor treedt oxidatie op en wordt de geur geneutraliseerd. Ozon wordt daarbij omgezet in zuivere zuurstof.

Zo werkt het Hepafilter

Een HEPA(High Efficiency Particulate Air)filter is een filter dat zorgt voor de best mogelijke luchtzuivering. Het haalt zeer kleine deeltjes uit de lucht, met een minimum omvang van 0,3 micrometer. Dat is minder dan een duizendste deel van een millimeter. Een mensenhaar heeft een doorsnee van ongeveer 70 tot 100 micrometer. Een HEPA filter haalt 99.97 % van deze kleine deeltjes uit de lucht. Hiermee wordt een groot deel van de rookdeeltjes verwijderd uit de lucht.
Progenion Nederland
Ambachstraat 2
7622 AP Borne
Tel: 074 - 851 19 01
E-mail. info@progenion.nl
https://www.progenion.nl
Waar verkrijgbaar?
Chat met de klantenservice
Progenion is online offline
Welkom bij de klantenservice.