Luchtreinigers zijn ingenieuze apparaten met diverse reinigingstechnieken om onze luchtkwaliteit te verbeteren. Maar hoe werken luchtreinigers precies? In de kern creëert elke luchtreiniger een luchtstroom met behulp van een ingebouwde ventilator. Deze luchtstroom wordt vervolgens langs één of meerdere filters geleid. Deze filters kunnen zowel vervangbaar als niet-vervangbaar zijn. Het resultaat? Schadelijke deeltjes en (fijn)stof worden vastgevangen op het filter, terwijl de luchtreiniger de gezuiverde lucht weer in de ruimte blaast.

Luchtreinigers kunnen ook zijn uitgerust met extra functies, zoals een elektrostatisch filter. Dit type filter gebruikt de ionisatiefunctie om (fijn)stof en andere potentieel schadelijke deeltjes, zoals virussen, tabaksrook, bacteriën, schimmels, pollen, huisstofmijt en micro-organismen, uit de lucht te verwijderen. De ionisatiefunctie werkt door de omringende lucht te ioniseren, waardoor negatieve ionen aan stofdeeltjes hechten. Deze verbonden deeltjes worden zwaarder en vallen naar beneden, waardoor schadelijke stofdeeltjes effectief uit de lucht worden gehaald.

Dit proces van ionisatie levert niet alleen schonere lucht op, maar het brengt ook gezondheidsvoordelen met zich mee. Negatieve ionen zijn aangetoond gunstig voor ons lichaam en onze longen. Uit Zweeds onderzoek blijkt dat negatieve ionen in de lucht verschillende soorten bacteriën en virussen die ziekten kunnen veroorzaken, neutraliseren. Daarom zijn alle luchtreinigers van Progenion uitgerust met een ionisator. We bieden gedetailleerde informatie over de specifieke technieken en filters waarmee elk luchtreinigermodel is uitgerust. Ervaar het verschil dat luchtreinigers kunnen maken in uw binnenluchtkwaliteit en algemene welzijn.