Hooikoorts & Luchtreinigers

Het is niet altijd even eenvoudig om hooikoorts te herkennen. Heb je al hooikoorts na een paar keer niesen? Zeker in de bloeiperiode is het lastig om in te schatten of je nou hooikoorts hebt, of niet. De meest voorkomende klachten bij hooikoorts zijn:

  • Rode, jeukende en gezwollen ogen
  • Neusklachten
  • Hoesten / kortademigheid
  • Vermoeidheid
  • Keel- en hoofdpijn

Heb je last van een of meerdere van bovenstaande klachten? Neem dan contact op met een huisarts. Hij of zei kan samen met jou vaststellen of je hooikoorts
hebt, of een allergie voor bijvoorbeeld dieren of bepaalde voedingsstoffen. Maar kom ook zelf in actie. Ga voor een luchtreiniger van Progenion en verklein de kans op een allergische reactie!

Welke luchtreiniger heb ik nodig bij hooikoorts?

Tranende ogen, hoofdpijn, een loopneus en heel veel niesen. Heb jij last van hooikoorts? Dan komen deze klachten je ongetwijfeld bekend voor.

Hooikoorts ontstaat door pollen. Dat is stuifmeel van grassen, planten of bomen. Kleine stuifmeelkorreltjes vliegen vooral in de zomer door de lucht en kunnen op deze manier in aanraking komen met je mond, neus, ogen of luchtwegen. Door het veranderende klimaat (https://www.knmi.nl/over-het-knmi/nieuws/hooikoorts-beinvloed-door-klimaatverandering#:~:text=Klimaatverandering%20heeft%20ook%20op%20verschillende,aantal%20pollen%20(figuur%201).&text=Een%20verhoogde%20CO2%2D%20en%20ozonconcentratie,hoeveelheid%20pollen%20die%20planten%20produceren). hebben steeds meer mensen last van hooikoorts. Het groeiseizoen duurt namelijk langer en daardoor neemt het aantal allergiedagen toe.

Hoe fijn zou het zijn om de kans op hooikoortsklachten te verlagen? Het kan met een luchtreiniger van Progenion
Luchtreinigers van Progenion helpen de gevolgen van een luchtwegallergie voor een groot deel te beperken. Luchtreinigers die zijn uitgerust met een HEPA-filter bieden de oplossing.
HEPA staat voor high efficiency particulate air en staat wereldwijd bekend als het meest luchtzuiverende filter.

De meest effectieve luchtreinigers van Progenion om de gevolgen van allergieën tegen te gaan zijn de Luchtreinigers PR-950s-uv en de PR-450C . Deze halen deeltjes uit de lucht die zo klein zijn als 0,3 micron, oftewel 0,000003 meter. Om aan te geven hoe klein dit is: tien microns samen zijn met het blote oog nog niet te zien. De luchtreinigers van Progenion hebben een effectiviteit van 99,97 procent!

Luchtreiniger Model PR-950UVS

De Progenion luchtreiniger PR-950UVS zuivert de lucht wanneer dat nodig is. De nieuwe sensortechnologie meet de luchtkwaliteit en past zo automatisch het ventilatieniveau aan. De luchtkwaliteit wordt aangegeven met de LED-lichtring aan de voorzijde van de luchtreiniger en een digitale deeltjesmeter aan de bovenkant.
De luchtreiniger PR-950UVS is een van de meest innovatieve luchtreinigers uit het assortiment van Progenion. Deze veelzijdige luchtreiniger zuivert de lucht optimaal via een combinatie van geavanceerde luchtreinigingstechnieken die ook worden gebruikt in ziekenhuizen en de ruimtevaart. De PR-950UVS combineert modern design met een effectieve werking. In vijf stappen schakel je van fluisterstil naar intensief. In de ultrastille stand zuivert dit apparaat de lucht continu en bijna onhoorbaar. In de hoogste stand worden allerlei verontreinigingen in de lucht, die zorgen voor jouw allergische reactie, snel en effectief verwijderd.

Luchtreiniger Model PR-450C

Een uitstekend alternatief voor de PR-950UVS is de PR-450C van Progenion. Deze stille, veelzijdige en professionele luchtzuiveraar is volgepakt met professionele luchtzuiveringstechnologie en voorzien van de meest moderne sensortechnologie. In een wereld waar schone lucht steeds belangrijker wordt, biedt deze luchtzuiverende krachtpatser de oplossing voor allergieën in vrijwel alle ruimtes, zoals bijvoorbeeld woonkamers, slaapkamers en kantoren.

De Progenion PR450C luchtzuiveraar is uitgerust met sensortechnologie. Deze technologie zorgt ervoor dat de lucht automatisch gefilterd wordt wanneer de luchtkwaliteit laag is. Zo blijft de kans op een allergische reactie klein. Het is ook mogelijk deze functie uit te schakelen als je zelf de volledige controle wilt hebben over wanneer de lucht gezuiverd moet worden. Zo kan je ervoor kiezen om bijvoorbeeld de UV-C lamp en ionisator handmatig in of uit te schakelen.