Klussen en luchtzuivering

Houdt u van klussen? En kent u de gezondheidsrisico’s die schuur- en sloopwerk opleveren? Voorkom de longproblemen die u hiervan kunt krijgen. Gebruik speciale luchtreinigers van Progenion tijdens uw verbouwing of andere klus.

Weg met verbouwingsstof

Timmeren, boren, schuren, slijpen – veel mensen pakken dit graag zelf aan bij een verbouwing of verhuizing. Maar bij deze klussen komt veel fijn stof vrij, met name bij schuur- en sloopwerk. Daar hebt u 2x ‘plezier’ van: tijdens het klussen zelf én weken daarna. Want fijn stof blijft meestal nog lang in uw huis zweven. Daarmee lopen u, uw familieleden en gasten al die tijd risico dat het in uw longen terecht komt. En eenmaal in uw longen vergroot het stof de kans op een longziekte, zoals COPD.

Voorkomen is beter dan genezen
Voorkom dat nare stof in uw luchtwegen: plaats voor en tijdens het klussen een luchtreiniger in uw klusruimte.
En dan het liefst een luchtreiniger met een HEPA– of ULPA-filter met ionisator. Hoe die werken? Allereerst blijven veel stof en fijnstofdeeltjes dan achter in het filter. Daarnaast zorgt de ionisator ervoor dat de rest van fijnstof verzwaard wordt en sneller naar de grond zakt. Op die manier neemt de kans enorm af dat u het nog inademt. Dankzij een (HEPA-)luchtreiniger creëert u
dus een schonere werkplek, waardoor u opgelucht kunt klussen.

Tips van Progenion

Voordat u weer in uw huis trekt, laat de luchtreiniger 1 nacht op volle toeren de ruimte filteren. Zo worden alle stof- en fijnstofdeeltjes opgevangen en geneutraliseerd.
Gebruik de volgende dag een stofzuiger met HEPA-filter om uw huis nogmaals goed schoon te maken.
Vervang na de verbouwing altijd het HEPA-filter van de luchtreiniger.