Welke luchtreiniger heb ik nodig bij vogelallergie?

Een kanarie, papegaai of parkiet. Het zijn prachtige vogels en heel geschikt om te houden als huisdier. Helaas zorgen ze ook voor ronddwarrelend stof en die kenmerkende lucht, wat kan zorgen voor een allergische reactie zoals een verstopte neus, hoofdpijn, kriebel in de keel en hoestklachten.
Zorg voor een gezonde omgeving voor jezelf én de vogels. Maak gebruik van een luchtreiniger van Progenion. Al onze luchtreinigers zijn uitgerust met een ionisatie-functie, die de lucht in de kamer zuivert. Frisse lucht is prettig voor zowel jezelf als de vogels, want ook vogels hebben last van het fijnstof. Met een luchtreiniger voorkom je stankoverlast, schadelijke stoffen, beslagen ruiten door een hoge luchtvochtigheid en ziektes bij je vogels.

Effectieve luchtreinigers bij vogelallergie

De meest effectieve luchtreiniger van Progenion om de dwarrelende stofjes van vogels en vogelallergie tegen te gaan is de luchtreiniger met ionisator PR-369R. Deze filtert de vogelfijnstof uit de lucht en ioniseert de omringde lucht. Het zorgt voor een positief effect op je eigen gezondheid en die van je vogels. Het statische filter is gemakkelijk te reinigen en hoeft niet vervangen te worden. Het gebruik van de PR-369R wordt geadviseerd en verkocht door ervaren vogelspecialisten zoals Lorre en Co in Wijhe en Birdsupply in Mariënheem.

Waar plaats ik een luchtreiniger voor vogels?

Ongeacht in welke ruimte jouw vogel staat, met een luchtreiniger heeft de hinderlijke lucht geen enkele kans om jou en jouw huisgenoten lastig te vallen. Groot of klein, voor letterlijk elke kamer hebben we wel een geschikte luchtreiniger. Onze luchtreinigers hebben een bepaald bereik. Zo hebben we apparaten die bij uitstek geschikt zijn om te plaatsen in ruimtes van vier bij vijf meter, maar ook luchtreinigers voor ruimtes tot wel tachtig vierkante meter.

Waar je een luchtreiniger plaatst, hangt dus af van de ruimte waarin jouw vogel verblijft. Je kunt een luchtreiniger prima vlakbij een kooi plaatsen, hier heeft een vogel geen last van. Het is belangrijk om goed na te denken over de plek waar je de vogelkooi plaatst. Let op de volgende zaken:

  • Zet de kooi ter hoogte van je borst of hoofd. Als je de kooi hoger plaatst, kunnen vogels zich bedreigd voelen door mensen. Plaats je de kooi lager, dan krijgen vogels niet het gevoel dat ze onderdeel zijn van een menselijke omgeving;
  • Plaats de kooi op een plek waar vogels kunnen wennen aan mensen, maar niet midden in een drukke ruimte. Vogels kunnen dat als stressvol ervaren;
  • Zet de kooi met één zijde tegen een muur. Als de vogel ergens van geschrokken is, kunnen ze een rustig plekje zoeken;
  • Kies niet voor de vensterbank als plek voor de kooi. Daar kan het te warm worden als de zon schijnt en te koud als het tocht;
  • Zorg ervoor dat de kooi met een zijde aan een muur staat. Zo kunnen uw parkieten een rustig plekje zoeken als ze ergens van zijn geschrokken;
  • Plaats de kooi niet in de keuken! Stoom en dampen die vrijkomen bij het koken kunnen angst veroorzaken bij vogels en zijn vooral erg schadelijk (https://www.diergeneeskunde.nl/nieuws/2017/12/22/gourmetten-gevaarlijk-voor-vogels/). Als vogels de damp inademen, kunnen ze al snel klachten krijgen, met name aan de luchtwegen. In de longen kunnen bloedingen ontstaan. Benauwdheidsklachten zijn te herkennen aan het ademen met open snavel, het sneller ademen en een piepende ademhaling. In sommige gevallen vallen vogels acuut dood van hun stok.

In de praktijk kom je al snel tot de conclusie dat de woonkamer een geschikte plek is voor de vogelkooi. In dat geval is de luchtreiniger PR-369R wat jij nodig hebt. Deze filtert de vogelfijnstof uit de lucht en ioniseert de omringde lucht. Het zorgt voor een positief effect op je eigen gezondheid en die van je vogels. Het gebruik van de PR-369R wordt geadviseerd en verkocht door ervaren vogelspecialisten zoals Lorre en Co in Wijhe en Birdsupply in Mariënheem.

De PR-369 is voorzien van extra breed en gemakkelijk schoon te maken roestvrijstalen filter. Reinig het filtersysteem eenmaal per week met een licht vochtige doek. Het filtersysteem hoef je niet te vervangen en is telkens herbruikbaar. De luchtreiniger is voorzien van een schoonmaakindicator zodat je er automatisch aan herinnerd wordt wanneer je het filter dient te reinigen.

Een krachtige luchtzuiveraar voor wat grotere ruimtes is de luchtreiniger PR-950UVS . Dit apparaat biedt met name uitkomst in dierverblijven. De PR-950UVS is een krachtpatser als het gaat om de productie van zuivere lucht. Het apparaat zuivert lucht via een serie van filters en technieken. Lucht passeert eerst het voorfilter, daarna het HEPA-filter, het koolstoffilter, een UV-C lamp en ten slotte de ionisator.

De combinatie van technieken verwijdert de uiteenlopende soorten van verontreiniging uit de lucht. De PR-950UVS is voorzien van een ventilator die garant staat voor een lange levensduur en laag geluidniveau. Een luchtzuiveraar van Progenion behoedt jou overal voor de schadelijke effecten van rond dwarrelend stof door vogels!