Onderzoek RIVM: Ventileren werkt tegen coronabesmettingen

Goed ventileren werkt om besmettingen met het coronavirus te beperken. Dat blijkt uit onderzoek van het RIVM (https://www.rivm.nl/nieuws/effect-van-ventilatie-op-aerogene-overdracht-van-coronavirus). Het instituut bekeek het effect van verschillende hoeveelheden ventilatie van binnenruimten op de virusoverdracht via de lucht.

In het rapport, dat is verstuurd naar de Tweede Kamer, beschrijft het RIVM de verschillen tussen goed geventileerde en niet-geventileerde ruimtes. Het blijkt dat in een kamer die gelucht wordt volgens de minimale eisen in het Bouwbesluit 2012, er al een veel kleinere kans is op besmetting dan in ruimtes die niet geventileerd zijn. Voor een goed binnenklimaat moeten alle gebouwen in Nederland, waaronder woningen, aan deze eisen voldoen.

Het RIVM onderzocht het effect van ventileren in allerlei verschillende binnenruimtes, variërend van kantoren en supermarkten tot discotheken en klaslokalen. Vooral in ruimtes waar veel mensen samenkomen, zorgt ventileren voor een lager aantal zieken, concludeert het instituut.

Ventilatie

En dus is, zeker in deze coronapandemie, goede ventilatie binnenshuis van levensbelang. Volgens het RIVM is het zelfs noodzakelijk voor een gezond en prettig binnenklimaat. Bij ventilatie vervangt verse lucht steeds een deel van de lucht in huis die vervuild is door bijvoorbeeld fijnstof en vocht. Ventileren helpt om de overdracht van luchtweginfecties te beperken.

Je kunt op verschillende manieren ventileren. Door ramen op een kier te zetten, via roosters of kieren, met mechanische ventilatiesystemen, of met behulp van een luchtzuiveraar. Ook luchten is een vorm van ventilatie. Dat doe je bijvoorbeeld door gedurende tien tot vijftien minuten ramen en deuren wijd tegen elkaar open te zetten. Bijvoorbeeld na het koken, douchen of nadat meerdere mensen samen waren in een ruimte. Je laat dan in één keer veel verse lucht naar binnen. Ons advies om goed extra te ventileren en de lucht te zuiveren is om de luchtreiniger PR-940UV in te zetten. Uiteraard hebben wij ook diverse andere luchtreinigers om in te zetten u kunt ze bekijken in ons luchtreiniger overzicht.

luchtreiniger-ventilatie

Winter
Maar we zitten midden in de winter en dan is het natuurlijk minder prettig om ramen en deuren open te zetten. Zeker als binnen de verwarming aan staat, is dat niet aan te raden. Om toch te zorgen voor voldoende ventilatie, is een krachtige luchtzuiveraar van Progenion de oplossing.

Bij Progenion ben je aan het juiste adres voor de perfecte ventilatie tijdens deze winter. Je vindt bij ons luchtreinigers voor werkelijk alle ruimtes binnenshuis. Groot of klein, voor letterlijk elke kamer is er wel een geschikte luchtreiniger. Iedere luchtzuiveraar heeft een bepaald bereik. Zo zijn er apparaten die bij uitstek geschikt zijn om te plaatsen in ruimtes van vier bij vijf meter, maar ook luchtreinigers voor ruimtes tot wel tachtig vierkante meter.

De meest krachtige en veelzijdige luchtreiniger voor in de woonkamer is de luchtreiniger Progenion PR-450C . Deze stille en stijlvolle luchtreiniger is volgepakt met professionele luchtzuiveringstechnologie en voorzien van de meest moderne sensortechnologie. In een wereld waarbij schone lucht cruciaal is, biedt deze luchtzuiverende krachtpatser de oplossing. De investering van 389 euro betaalt zich dubbel en dwars terug. De PR-450C is geschikt voor woonkamers, maar ook voor slaapkamers en kantoren. Kies voor schone lucht en zorg dat het coronavirus in jouw huis geen kans heeft!