Thuiswerken met een luchtreiniger2023-09-12T12:49:52+02:00
Luchtreiniger met verwarming

PR-040IUVH | Breng de Buitenwereld naar Binnen: Adem Vrij, Werk Warm

Luchtreiniger om je werkplek te reinigen en te ventileren

PR-940UV | Adem Frisse zuivere lucht, Werk Beter: Ventileer Je Thuiswerkplek!

Smart luchtreiniger voor thuiswerken

PR-360S : Connect je Progenion Luchtreiniger voor een Zuivere Werkplek

Thuiswerken met luchtreinigers

Het is een gevoel dat veel thuiswerkers herkennen. Dat het op de thuiswerkplek een stuk lastiger is om een hele dag geconcentreerd en gemotiveerd te blijven. En dat is niet gek. Bedenk dat werkgevers zich aan allerlei regels moeten houden om het kantoor tot een geschikte werkplek te maken. Al deze regels voor werkgevers en werknemers, om de gezondheid en veiligheid van werknemers te bevorderen, staan in de Arbowet. Ze gelden voor alle plekken waar arbeid wordt verricht. Dus ook voor deeltijd- en flexwerkers, oproepkrachten en mensen met een nulurencontract

Gezonde werkplek

Maar hoe zit dat met de thuiswerkplek? De regels zijn op papier hetzelfde: de werkgever moet zorgen voor een gezonde en veilige werkplek voor de werknemer. Dat geldt ook voor de thuiswerkplek. Maar in de praktijk verschilt het nogal hoe goed dit geregeld is. Veel mensen kunnen via hun werkgever bijvoorbeeld nog wel een goede bureaustoel regelen, maar daarna houdt het meestal wel op. Als het gaat om de luchtkwaliteit valt er nog veel te verbeteren. Terwijl ook daarvoor regels zijn opgenomen in de Arbowet

Gezond en veilig productief op je thuiswerkplek!

Blijf jij thuis net zo productief aan het werk als op het oude vertrouwde kantoor? Ga jij op je nieuwe werkplek ook voor een gezonde en veilige omgeving? Dan ben je bij Progenion aan het juiste adres voor een luchtreiniger die helemaal bij jou past. Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Progenion geeft jou advies op maat. Neem met ons contact op via het contactformulier of bel met +31748511901 en we helpen jou bij het vinden van de perfecte luchtreiniger voor jouw thuiswerkplek!

Welke luchtreiniger is geschikt voor mijn thuiswerkplek?2023-09-05T08:43:13+02:00

Bij Progenion bieden we een assortiment aan luchtreinigers geschikt voor verschillende ruimtegroottes. Afhankelijk van de grootte van je ruimte adviseren we verschillende modellen. Bijvoorbeeld, voor een kleinere kamer van ongeveer 10 vierkante meter raden we een specifiek model aan, terwijl voor grotere ruimtes zoals de woonkamer andere opties meer geschikt zijn. Voor werkplekken wordt vaak gekozen voor de PR-940UV, omdat deze is uitgerust met een timer die het apparaat een paar uur op de hoogste stand laat draaien nadat je je werkplek hebt verlaten. Als je op zoek bent naar meer gebruiksgemak, dan zijn de PR-040IUVH en de PR-360S uitstekende keuzes. Deze modellen zijn volledig instelbaar via een app en de PR-040IUVH beschikt zelfs over extra functies zoals verwarming en ventilatie, wat zowel in de zomer als in de winter handig is.

Waarom is schone lucht zo belangrijk?2023-09-05T08:11:15+02:00

Uit onderzoek blijkt dat schone lucht een positief effect heeft op de productiviteit van medewerkers. Bij een verbeterde luchttoevoer neemt de productiviteit toe en bovendien daalt het ziekteverzuim. Zorg er dus voor dat je ook tijdens het thuiswerken schone lucht inademt. Dit heeft een positieve impact op je werkprestaties. Een andere goede tip is om in de pauze even een stukje te gaan wandelen. Door te bewegen in de buitenlucht maakt je lichaam endorfine en serotonine aan, stoffen waar je een goed gevoel van krijgt. Deze dagelijkse wandeling, in combinatie met een luchtreiniger van Progenion, zorgt ervoor dat je tijdens het thuiswerken net zo productief en gemotiveerd bent als op het kantoor!

Welke eisen worden gesteld aan een werkplek?2023-09-05T08:10:24+02:00

Als je thuiswerkt, hoewel er niet veel strenge eisen zij gesteld aan de luchtkwaliteit thuis is het van cruciaal belang dat je werkplek aan bepaalde eisen voldoet om niet alleen je productiviteit en welzijn te garanderen, maar ook om je gezondheid optimaal te houden. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste eisen en wat je kunt doen om de luchtkwaliteit te verbeteren.

Voldoende Licht
Zorg voor voldoende (dag)licht om vermoeidheid en oogklachten te voorkomen.

Ergonomisch Meubilair
Investeer in een ergonomische stoel en een verstelbaar bureau om fysieke klachten te minimaliseren.

Temperatuur en Ventilatie:
Houd de temperatuur comfortabel en zorg voor voldoende ventilatie, zoals het aanbevolen minimum van 30 m³/uur luchtverversing per persoon.

Verbeteren van Luchtkwaliteit
Overweeg het plaatsen van een luchtreiniger om de luchtkwaliteit verder te verbeteren. Een luchtreiniger kan fijnstof, allergenen en bacteriën uit de lucht filteren, wat bijdraagt aan een gezondere werkomgeving en mogelijk je productiviteit verhoogt.

Gesloten Opbergkasten en Gladde Vloeren
Gebruik dichte kasten en kies voor makkelijk te reinigen vloerbedekking.

Clean Desk Policy
Houd het bureau zo leeg mogelijk zodat het makkelijk schoongemaakt kan worden.

Regelmatige Schoonmaak
Zorg voor een schone werkplek om stof en verontreinigingen te minimaliseren.

Titel
Ga naar de bovenkant