luchtreinigers-benauwdheid

Voorkom benauwdheid deze zomer en kies voor frisse lucht in huis

De zomer is begonnen en alles wijst erop dat het weer een paar hete maanden worden. De laatste zomers steeg het kwik meerdere keren tot boven de 35 graden en tijdens de afgelopen lente was het ook al erg warm. Zomersmog en benauwdheid liggen op de loer. Door te zorgen voor frisse lucht in huis kom jij de bloedhete dagen deze zomer door zonder deze vervelende benauwdheid.

Zeker als het een tijdje zonnig weer is en er weinig wind staat, kan er snel zomersmog ontstaan. Vooral voor astma- en COPD-patiënten is dit vervelend, zij kunnen het erg benauwd krijgen door deze luchtvervuiling. Bij deze weersomstandigheden, het rustige zomerweer, kan je ook last krijgen van het vele stuifmeel in de lucht.

Door te kiezen voor een luchtreiniger zorg jij voor meer dan voldoende frisse lucht in huis. De krachtige luchtreinigers van Progenion zijn uitgerust met uitstekende filters en deze zorgen ervoor dat de lucht in jouw woning vrij is van stuifmeel en andere minuscule vervuilende deeltjes. Op deze manier krijg jij deze zomer geen last van benauwdheid, hoe drukkend warm het buiten ook wordt.

uchtreiniger-werken-benauwdheid

Tips bij tropische temperaturen

  • Doe het rustig aan. Verlaag je loop- en werktempo en vermijd extra inspanning;
  • Blijf uit de warmte en zoek de koelte op. Blijf tussen twaalf uur en vier uur ’s middags het liefst binnen, of anders in de schaduw of onder een parasol;
  • Om vochtverlies door zweten te compenseren, is het verstandig om extra water te drinken. Beperk koffie en alcohol, deze dranken werken uitdrogend;
  • Kies binnenshuis voor een krachtige luchtreiniger van Progenion;
  • Draag luchtige kleding, bij voorkeur licht gekleurd. Deze kleuren reflecteren de zonnestralen;
  • Kijk naar elkaar om, help ouderen en kwetsbaren.
luchtreiniger-luchtreinigers-overzicht

Diverse krachtige luchtreinigers

Progenion heeft diverse krachtige luchtreinigers die de lucht binnenshuis vrij houden van stuifmeel en andere stofdeeltjes. Voor COPD- en astmapatiënten bieden met name de HEPA luchtreiniger PR-950UVS , PR-450C en PR-940UV uitkomst. Deze typen zijn uitgerust met een HEPA-filter, dat wereldwijd bekend staat als het meest luchtzuiverende filter. Op een effectieve en geruisloze manier halen ze de vervelende stuifmeelkorreltjes uit de lucht. Hierdoor zijn COPD- en astmapatiënten minder gevoelig voor stof en stuifmeel in de lucht. De kans op een astma-aanval wordt kleiner en ademhalen gemakkelijker!

Voor iedere ruimte in huis!

Wil je een luchtreiniger plaatsen in een andere ruimte dan de woonkamer? Dat kan natuurlijk ook. Voor elke ruimte in huis heeft Progenion de juiste luchtreiniger. Per ruimte kan een andere luchtreiniger de juiste keuze zijn. Veel hangt af van hoe groot de ruimte is waar je een luchtreiniger wilt plaatsen. Progenion heeft luchtreinigers die geschikt zijn voor kleinere en grotere ruimtes.

Wil je de luchtreiniger plaatsen in een ruimte van ongeveer tien vierkante meter, zoals het kantoor of kleine slaapkamer? Dan raden wij een andere luchtreiniger aan dan in een grotere ruimte, zoals de woonkamer of de keuken. Zo is onze luchtreiniger model PR-555UV perfect geschikt voor kleine ruimtes. Met UV-C,  HEPA-filter en ionisator is deze luchtreiniger geschikt voor mensen met benauwdheid of allergische aandoeningen zoals hooikoorts of astma.