Welke luchtreiniger heb ik nodig bij hooikoorts?

Tranende ogen, hoofdpijn, een loopneus en heel veel niesen. Heb jij last van hooikoorts? Dan komen deze klachten je ongetwijfeld bekend voor.

Hooikoorts ontstaat door pollen. Dat is stuifmeel van grassen, planten of bomen. Kleine stuifmeelkorreltjes vliegen vooral in de zomer door de lucht en kunnen op deze manier in aanraking komen met je mond, neus, ogen of luchtwegen. Door het veranderende klimaat (Hooikoorts beïnvloed door klimaatverandering). hebben steeds meer mensen last van hooikoorts. Het groeiseizoen duurt namelijk langer en daardoor neemt het aantal allergiedagen toe.

Hoe fijn zou het zijn om de kans op hooikoortsklachten te verlagen? Het kan met een luchtreiniger van Progenion. Onze Luchtreinigers PR-950UVS en ULPA luchtreiniger PR-450C halen de vervelende stuifmeelkorreltjes op een effectieve en geruisloze manier uit de lucht. Deze typen zijn uitgerust met een HEPA-filter, dat wereldwijd bekend staat als het meest luchtzuiverende filter.
Een stofzuiger of luchtfilter laat de kleinste deeltjes nog door. Maar luchtreinigers van Progenion halen dankzij het HEPA-filter zelfs deeltjes uit de lucht die zo klein zijn als 0,3 micron, oftewel 0,000003 meter. Pollen zijn tussen de 5 en de 100 micron, dus luchtreinigers van Progenion bieden absoluut uitkomst voor hooikoortspatiënten. Geen irritaties meer in de oren, ogen en keel, maar normaal meedoen aan het dagelijks leven! Op onze luchtreiniger pagina luchtreinigers tegen allergie treft u al onze luchtreinigers aan welke geschikt zijn tegen hooikoorts en allergie