Katten(bak)geur en allergie te lijf

Waar staat bij u de kattenbak in huis? Daar ruikt het ongetwijfeld. Ook daarbuiten hangt vaak zo’n typisch luchtje, soms omdat uw kater loopt te sproeien. En de haren en andere viezigheid van uw kat zweven ook overal. Deze lucht en ongezonde stofjes leiden vaak tot een kattenallergie. Gevolg? Heftige reacties, zoals jeuk en traanogen; sommigen slapen er zelfs niet van. Anderen merken dat bezoek eerder vertrekt vanwege allergische reacties. Tegen deze problemen valt niet schoon te maken. Wat wel helpt? Een Progenion luchtreiniger met ionisator. Die wisselt niesbuien, hoesten, geurtjes en stofjes in voor zuivere lucht.

Wat neutraliseert een luchtreiniger met ionisator

Haren
Stofdeeltjes
Kattengeur
Kattenbakgeur
De geur van kattenpis
Fijnstof van kattenbakkorrels
Verminderen van kattenallergie
Verminderen van hoesten
Verminderen van niesbuien
Verminderen van traanogen

Haren en viezigheid te lijf

Huisdieren brengen van alles met zich mee in uw huis; haren, viezigheid en vooral nare geurtjes. Hoeveel u ook schoonmaakt, vaak blijft de geur. En de haren en viezigheid komen razendsnel terug. Een luchtreiniger van Progenion biedt dan uitkomst. Die maakt de lucht in huis zuiver, neemt de zwevende haren en stofjes op én laat het in iedere ruimte weer heerlijk fris ruiken.

Wat is een allergische reactie?

Bij een allergische reactie reageert uw afweersysteem op stoffen (allergenen) die uw lichaam niet kent. Vaak zijn dit ongevaarlijke stoffen, zoals huisstofmijt en stuifmeelkorrels, maar ook kleine deeltjes van haren, veren (zie vogels) en huidschilfers van dieren die u inademt. Uw afweersysteem probeert deze stoffen dan uit te schakelen. Gevolg? Een allergische reactie zoals tranende ogen, niezen, benauwdheid of een loopneus. Meer over katten en typische kattenproblemen neem eens een kijkje op  www.kattenweetjes.nl of www.katadvies.nl

luchtreinigers-tegen-honden-en-kattenallergie
Welke luchtreiniger heb ik nodig bij katten- of hondenallergie?

Een huisdier is een maatje voor het leven, maar helaas heeft niet iedereen er alleen maar plezier van. De huidschilfers van katten of honden zijn namelijk ook voorbeelden van luchtwegallergenen (https://www.nvvaki.nl/brochures/allergie-voor-huisdieren). Deze zijn zo licht dat ze soms dagenlang in de lucht blijven hangen. Ook de bekende geur van een kattenbak duidt op vieze stofjes in de lucht. Wie hiervoor allergisch is, krijgt te maken met tranende ogen en een piepende ademhaling. Deze klachten ontstaan doordat je lichaam te heftig reageert op deze stofjes.

Is dat dan een reden om maar geen hond of kat in huis nemen? Omdat je er allergisch voor bent? Welnee, dat is helemaal niet nodig. Een luchtreiniger van Progenion kan de gevolgen van een luchtwegallergie voor een groot deel beperken. Onze luchtreinigers PR-950UVS, PR-555UV en PR-450C bieden uitkomst. Deze maken de lucht in huis zuiver, nemen de zwevende haren en stofjes op én laten het in iedere ruimte weer heerlijk fris ruiken.
Dankzij de ionisator wordt de lucht gezuiverd en haalt de luchtreiniger de allergenen uit de lucht. Hierdoor worden de effecten van de luchtwegallergie flink verminderd en kan je volop genieten van je huisdier!