Luchtvervuiling

We spreken van luchtvervuiling als de lucht om ons heen vies wordt door stoffen die er niet in thuis horen. Deze stoffen kunnen komen van natuurlijke of menselijke bronnen. Wachten op het busstation of wonen langs een snelweg betekent uitlaatgassen happen. Wegverkeer is in Nederland de belangrijkste bron van luchtvervuiling. Spreken we over luchtverontreiniging of –vervuiling, dan praten deskundigen meestal over de uitstoot van fijnstof en schadelijke stoffen die bijvoorbeeld smog kunnen veroorzaken (denk ook aan zwaveldioxide, stikstofdioxide en ozon). Woont u in de buurt van veel vervuiling? Of komt u dagelijks op weg naar school of werk door een vervuild gebied? Dan loopt u een grotere kans op luchtwegaandoeningen. Ook hart- en vaataandoeningen kunnen verergeren door luchtvervuiling. Op een mooie zomerdag kan smogvorming u zelfs duizeligheid en ademhalingsklachten opleveren, met name als u al lijdt aan ziekten rond de luchtwegen.

Wilt u genieten van gezonde, frisse lucht?

Neemt u uw gezondheid in eigen handen? Bestel dan vandaag nog een Progenion luchtreiniger of luchtbevochtiger en haal morgen al opgelucht adem!

luchtreinigers-tegen-luchtvervuiling

“Vliegtuigen, auto’s, boten, fabrieken en huizen allemaal verbranden ze brandstoffen om energie te verkrijgen. Wanneer ze branstof omzetten in energie komen er vervuilde fijnstofdeeltjes in de lucht. Met de luchtreinigers van Progenion filtert u deze fijnstof uit de lucht. U creërt een gezond woon of werkklimaat.”

Schadelijke gezondheidseffecten van luchtvervuiling

Hoge concentraties van de genoemde stoffen zijn ongezond, in het bijzonder voor gevoelige groepen als kinderen, bejaarden en mensen met luchtweg- en allergische aandoeningen. Mogelijke klachten zijn kortademigheid, irritatie, benauwdheid, allergie, astma en duizeligheid. Vooral langs drukke wegen en in de grotere steden in Nederland worden de normen nog overschreden en ademen mensen dus dagelijks vervuilde lucht in.

Het effect van luchtreinigers met ionisator

Helaas kunt u de atmosfeer buiten of in gebouwen niet beïnvloeden, maar wel kunt u de lucht in uw eigen woning, kantoor of werkplek wel positief veranderen. Dit kan met luchtreinigers die gebruikmaken van moderne technologieën als ionisatie en UV-filters. Met deze een ionisator luchtreiniger kunt u vervuilende stoffen in de lucht effectief bestrijden en neutraliseren. Zij vangen de kleinste deeltjes af, zoals de hier genoemde vervuilende stoffen, maar ook pollen die hooikoorts veroorzaken, ziekteverwekkers als bacteriën en virussen en zelfs vervelende geurtjes van huisdieren en tabaksrook. Progenion luchtreinigers biedt een compleet assortiment luchtreinigers, zodat er een apparaat is voor iedere situatie. Wilt u frisse en gezonde lucht? Dan is de keuze dus aan u!