Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een luchtreiniger?

Als je een luchtreiniger gaat aanschaffen, is het belangrijk om vooraf een aantal punten op een rijtje te zetten. Zo is het belangrijk dat je weet waarom jij een luchtreiniger in huis haalt en in welke ruimte je deze gaat gebruiken. Op basis daarvan helpt Progenion jou bij het maken van de juiste keuze.

Wilt u een luchtreiniger om zo de fijnstoffen die van buiten naar binnen komen te reguleren? Heb je een luchtwegaandoening? Of heb je last van een allergie voor huisdieren of pollen? Dit zijn belangrijke factoren bij het kiezen van de juiste luchtreiniger, want de apparaten van Progenion hebben verschillende filters, die verschillende functies vervullen. Vaak heeft een luchtreiniger meerdere filters, waardoor het apparaat geschikt is voor meerdere doeleinden.

Daarnaast maakt het uit in welke ruimte je de luchtreiniger gaat gebruiken. Progenion heeft luchtreinigers die geschikt zijn voor kleinere en grotere ruimtes. Wil je de luchtreiniger plaatsen in een ruimte van ongeveer tien vierkante meter, zoals de badkamer? Dan raden wij een andere luchtreiniger aan dan in een grotere ruimte, zoals de woonkamer of de keuken.

Daarnaast zijn er luchtreinigers met vervangbare filters en met afwasbare filters. Bij Progenion is er volop keuze. Voor een optimale werking van de luchtreiniger is het van belang om filters op tijd te reinigen of te vervangen.

Let bij de aanschaf van een luchtreiniger in ieder geval op de volgende punten:

  • Motief | Jouw persoonlijke reden om een luchtreiniger aan te schaffen;
  • Ruimte | In de woonkamer is een andere luchtreiniger ideaal dan op het toilet;
  • Verbruik | Onze luchtreinigers zijn duurzaam en zuinig in verbruik;
  • Prijs | Luchtreinigers van Progenion variëren tussen de 14,95 euro en 389 euro;
  • Gebruiksgemak en kosten | Progenion heeft zowel luchtreinigers met voordelige vervangbare filters als luchtreinigers met afwasbare filters.

Waar moet ik een luchtreiniger plaatsen?

Bij Progenion vind je luchtreinigers voor werkelijk alle ruimtes binnenshuis. Groot of klein, voor letterlijk elke kamer hebben we wel een geschikte luchtreiniger. Onze luchtreinigers hebben een bepaald bereik. Zo hebben we apparaten die bij uitstek geschikt zijn om te plaatsen in ruimtes van vier bij vijf meter, maar ook luchtreinigers voor ruimtes tot wel tachtig vierkante meter.

Voor de kleinste ruimtes heeft Progenion het handige nachtlampje met ionische luchtreiniger. Dit multifunctionele apparaat is bijvoorbeeld te gebruiken als nachtlampje in de kinderkamer, maar ook als ionische luchtzuiveraar. Het komt uitstekend van pas in kleine ruimtes. Denk bijvoorbeeld aan het toilet, waar het vervelende geurtjes snel en effectief wegneemt.

De moderne HEPA H13 luchtreiniger PR-950S-UV met sensortechnologie is een aanrader voor grotere ruimtes, zoals de woonkamer. Ook in de slaapkamer komt deze luchtreiniger van pas, dankzij de ultrastille werking. Het apparaat is bovendien een uitkomst in kantoren, vergaderzalen en ontvangstruimtes, maar ook in dierverblijven, praktijkruimtes en nagelstudio’s!

Welke luchtreiniger is de beste?

Welke luchtreiniger voor jou het beste is, hangt ervan af waar je het apparaat voor gaat gebruiken. Als jij een allergie hebt, of een luchtwegaandoening, dan heeft zijn de luchtreinigers PR-940UV, PR-950S UV en de PR-450C van Progenion voor jou de beste luchtreinigers. Deze apparaten maken de lucht in huis zuiver, nemen zwevende haren en stofjes op én laten het in iedere ruimte weer heerlijk fris ruiken.

Ga jij voor een van de meest innovatieve luchtreinigers van Progenion, dan is de PR-950S-UV de perfecte keuze. Deze veelzijdige luchtreiniger zuivert de lucht optimaal via een combinatie van geavanceerde luchtreinigingstechnieken die ook worden gebruikt in ziekenhuizen en de ruimtevaart. De PR-950UVS combineert modern design met een effectieve werking. In vijf stappen schakel je van fluisterstil naar intensief. In de ultrastille stand zuivert dit apparaat de lucht continu en bijna onhoorbaar. In de hoogste stand worden verontreinigingen zoals in de lucht zwevende deeltjes, sigarettenrook en geurtjes snel en effectief verwijderd.

Wil je de meest krachtige en veelzijdige luchtreiniger, dan is voor jou de PR-450C precies wat je nodig hebt. Deze stille en stijlvolle luchtreiniger is volgepakt met professionele luchtzuiveringstechnologie en voorzien van de meest moderne sensortechnologie. In een wereld waar schone lucht steeds belangrijker wordt, biedt deze luchtzuiverende krachtpatser de oplossing voor vrijwel alle ruimtes. De PR-450C is geschikt voor woonkamers, slaapkamers en kantoren. In rookruimtes, vogelruimtes en wachtkamers is deze krachtige luchtreiniger onmisbaar.

Welke luchtreiniger heb ik nodig als COPD- of astmapatiënt?
Mensen met een longaandoening, zoals COPD of astma, zijn extra gevoelig voor vervuilde deeltjes in de lucht, zoals stof, stuifmeel, sigarettenrook of koude lucht. Astmapatiënten reageren hier sterk op, waardoor de luchtwegen zich kunnen samentrekken en nauwer worden: een astma-aanval.

Niet alle astma-aanvallen zijn hetzelfde. Sommige zijn erger dan andere. Tijdens een zware aanval worden de luchtwegen heel nauw. Het ademen wordt moeilijk en de persoon kan beginnen te hoesten of te piepen. Een luchtreiniger van Progenion biedt uitkomst!

COPD is een longziekte waarbij de longen zijn beschadigd. Mensen met COPD hebben minder energie en ademen moeilijker. Ze hebben minder zuurstof, waardoor dagelijkse bezigheden al lastig zijn. Denk aan traplopen, boodschappen doen of aankleden. Voor hen is schone lucht van levensbelang.

Alle luchtreinigers van Progenion zijn uitgerust met een ionisator. Deze filtert de stofdeeltjes en ioniseert de fijnstof in de lucht. Daardoor zakken de deeltjes sneller naar de grond en is de lucht schoner.

Voor COPD- en astmapatiënten bieden de PR-940UV , PR-950S-UV en de PR-450C uitkomst. Deze typen zijn uitgerust met een HEPA-filter, dat wereldwijd bekend staat als het meest luchtzuiverende filter. Op een effectieve en geruisloze manier halen ze de vervelende stuifmeelkorreltjes uit de lucht. Hierdoor zijn COPD- en astmapatiënten minder gevoelig voor stof, stuifmeel en sigarettenrook in de lucht. De kans op een astma-aanval wordt kleiner en ademhalen gemakkelijker!