Gratis verzending in Nederland
van € 100,-
Klantenservice
Tel 074-8511901
Registreer
Nieuwe klant
Zoeken
O
Bel Progenion
Tel.074 - 8511 901

Werking Hepa filter

Een HEPA-Filter staat wereldwijd bekend als het meest luchtzuiverende filter. In de tweede wereldoorlog waren onderzoekers van Atomische Energie Commissie op zoek naar een filter dat zulke kleine deeltjes uit de lucht wisten te halen zodat onderzoekers geen gevaar zouden lopen tijdens onderzoeken. Het HEPA-Filter was geboren. Het haalt deeltjes uit de lucht die zo klein zijn als 0,3 micron. Dit met een effectiviteit van 99,97%. Om u een beeld te geven hoe klein een micron is: Er zijn 24.500 microns nodig om 1 inch (2,54cm) te vullen. 1 micron is 1 miljoenste deeltje van een meter. 10 microns samen zijn nog niet zichtbaar voor het blote oog. Pollen bevatten 5-100 microns. Een menselijke haar varieert van 70-100 micron.


Hoe klein is een 0.3 micron?

Het HEPA-Filter is zo goed afgesteld dat de norm voor een HEPA-Filter op 0.3 micron is vastgesteld.
De 0.3 micron zijn het moeilijkst te pakken aangezien die zo klein zijn dat het menselijk lichaam deze kleine microns makkelijk inademt. Het HEPA-Filter is zo efficiënt dat van elke 10.000 microns er nog maar 3 doorkomen. Verrassend genoeg worden deze filters nog effectiever namate ze langer worden gebruikt. Vandaar dat HEPA-Filters vaak gebruikt worden in ruimtes waar schone lucht ook erg noodzakelijk is. Voorbeelden hiervan zijn laboratoria en operatiekamers.

 

Hepa filter luchtreiniging

Indoor luchtkwaliteit en de voordelen van een HEPA-Filter

De lucht van huizen, bedrijven, scholen of praktijkruimtes zijn vervuild met chemicaliën, organische stoffen en micro-biologische deeltjes. De neus, keel en longen worstelen elke dag met deze luchtvervuilers. Deze lucht kan hoofdpijn, rode ogen, duizeligheid, vermoeidheid en andere kwalen veroorzaken. 1 op de 3 mensen heeft wel te maken met allergieën zoals astma, andere vormen van ademhalingsproblemen of het "sick building syndrome". Astma is de grootste veroorzaker van ademhalingsproblemen bij kinderen. HEPA luchtreinigers kunnen voor een hoop verlichting zorgen.

Het gebruik van HEPA luchtreinigers kan iedereen helpen om:
- Gezonder te blijven
- Beter te slapen
- Efficiënter te werken
- Creatiever te zijn.
- Efficiënter te studeren.

Hepa medische toepassing

HEPA luchtreinigers worden steeds meer toegepast bij mensen die in quarantaine liggen. Ook brandwondpatienten hebben baat bij een HEPA luchtverfrisser. Het zorgt immers voor een snellere heling van de wonden doordat bacterien bij de wonden weg worden gehouden.

Sommige HEPA filter bevatten tevens een Actief Carbon filter.
Deze filters absoberen geurtjes en gassen. Lees hier meer over
op onze informatiepagina Actief Carbon

Progenion Nederland
Ambachstraat 2
7622 AP Borne
Tel: 074 - 851 19 01
E-mail. info@progenion.nl
https://www.progenion.nl
Waar verkrijgbaar?
Chat met de klantenservice
Progenion is online offline
Welkom bij de klantenservice.