Hygiëne en een luchtreiniger

Je handen stuk wassen, anderhalve meter afstand houden en vooral geen handen meer schudden. Het zijn de basisregels die we allemaal inmiddels kunnen dromen. Maar er is meer wat je zelf kunt doen om de kans op een virusbesmetting te verkleinen. Een preventieve maatregel tegen corona die we niet zo vaak horen, is het slim gebruiken van een luchtreiniger. Opvallend, want het is inmiddels wel duidelijk dat veel besmettingen binnenshuis plaatsvinden.

Dat zit zo. Virussen zoals het coronavirus kunnen zich verspreiden door de lucht. Dat kan gebeuren op het moment dat iemand die besmet is gaat hoesten of niesen. Dan kunnen de druppels zomaar een meter verderop belanden; voor een virus natuurlijk de uitgelezen kans om iemand te besmetten

Virusverspreiding via aerosolen

De andere manier waarop virussen zich via de lucht kunnen verspreiden, is als ze in een mist van hele kleine druppeltjes door de lucht drijven: aerosolen. Zo’n onzichtbare mist ontstaat zonder dat je het in de gaten hebt, zelfs als gevolg van onschuldige handelingen als praten en ademen. Doordat de druppeltjes zo klein zijn, kunnen ze een grote afstand afleggen. In een kamer kan een virus zich op die manier snel verspreiden.
Wetenschappers van het RIVM kwamen in het coronajaar 2020 al snel tot de conclusie dat ook het coronavirus zich kan verspreiden via aerosolen. Vochtdruppels in niet-geventileerde ruimtes kunnen wel urenlang blijven hangen. De wetenschappers keken in hun onderzoek (https://nos.nl/collectie/13824/artikel/2339854-rivm-verspreiding-coronavirus-via-aerosolen-is-mogelijk) naar hoeveel aerosolen er vrijkomen na bijvoorbeeld een hoest of tijdens het praten. Daaruit bleek dat na een nies de meeste kleine druppels in de lucht blijven hangen, gevolgd door een hoest, twintig minuten praten en ademen.

Preventie

Met een luchtreiniger van Progenion help jij de verspreiding van virussen door de lucht tegen te gaan. De luchtreiniger haalt de schadelijke virusdeeltjes namelijk uit de lucht, nog voordat ze zich kunnen verspreiden. Dat komt door de ionisatiefunctie. Deze zorgt ervoor dat de schadelijke stofdeeltjes zwaarder worden en naar de grond zakken. Hierdoor hebben de virusdeeltjes geen kans om via de lucht iemand anders te bereiken.

Progenion heeft een ruim assortiment aan krachtige luchtreinigers. Welke luchtzuiveraar voor jou het meest geschikt is, hangt er vooral vanaf in welke ruimte je de luchtreiniger gaat plaatsen. Progenion heeft luchtreinigers die geschikt zijn voor kleinere en grotere ruimtes. Wil je de luchtreiniger plaatsen in een ruimte van ongeveer tien vierkante meter, zoals de badkamer? Dan raden wij een andere luchtreiniger aan dan in een grotere ruimte, zoals de woonkamer of de keuken.

luchtreinigers-corona

Een krachtige luchtzuiveraar voor kleine ruimtes is de luchtreiniger PR-555UV. Dit apparaat heeft een digitaal scherm en is makkelijk te bedienen via de toetsen aan de zijkant van de machine of met de bijgeleverde afstandsbediening. Daarnaast is de PR-555UV met een verbruik van maximaal 45 Watt energiezuinig en het heeft een zeer stille werking.
De PR-555UV is uitgerust met een krachtige 254nm UV-C lamp die de lucht steriliseert. Alle virussen worden geneutraliseerd en kunnen jouw gezin en de visite niet meer ziek maken. En een bijkomend voordeel: dankzij het actief koolstoffilter zuivert de PR-555UV de lucht van allerlei nare geurtjes.

Luchtreiniger PR-369R met ionisatie tegen virussen

Een echte aanrader is de PR-369R. Deze ioniserende luchtreiniger is met name geschikt in huizen, kantoren en praktijkruimtes. Een open ionisator zoals de Progenion PR-369
verspreidt biljoenen negatieve ionen per seconde die als pingpong balletjes door de ruimte vliegen en zo virussen onklaar maken.
Naast het neutraliseren van virussen en bacteriën hebben negatief geladen ionen werken gunstig op de gezondheid van mens en dier, verbeteren immuniteit en alertheid.
Een groot voordeel van deze luchtreiniger met ionisator is dat bij deze luchtreiniger dat u geen filters hoeft te vervangen en de werking is compleet geruisloos.
Bekijk hier de Progenion luchtreiniger PR-369R

Luchtreinigers in grotere ruimtes

De luchtreinigers PR-950UVS en PR-450C van Progenion zijn een absolute uitkomst in ruimtes tot maar liefst 80 vierkante meter, zoals grote kantoorruimtes. De kans op een virusbesmetting op bijvoorbeeld de werkvloer wordt hiermee een stuk kleiner. Deze krachtpatser is een uitstekende investering als je gaat voor de productie van zuivere lucht. Het apparaat zuivert lucht via een reeks van filters en technieken. Lucht gaat eerst langs het voorfilter, vervolgens het HEPA-filter, het koolstoffilter, een UVC-lamp en als laatste de ionisator.
Kortom, bij Progenion ben je aan het juiste adres voor zuivere lucht in jouw huis, op de werkvloer en in alle andere afgesloten ruimtes. Een luchtreiniger verkleint de kans op virusbesmetting, maar is ook een uitstekende investering voor de lange termijn. Ook na deze coronatijd geniet je nog jarenlang van zuivere lucht in huis en op kantoor. Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Progenion geeft jou advies op maat. Neem met ons contact op via het contactformulier of bel met +31748511901 en we helpen jou bij het vinden van de perfecte luchtreiniger voor jouw persoonlijke situatie. Voorkom virusbesmettingen en kies met Progenion voor zuivere lucht in jouw omgeving! Bekijk hier een overzicht van luchtreinigers die geschikt zijn om virussen tegen te gaan.