Ja, een luchtbevochtiger helpt zeker in het verlichten van astmatische klachten. Het is echter belangrijk om de ruimte van een juiste luchtvochtigheid te voorzien, aangezien een te vochtige omgeving de astmaklachten kan verergeren. Wij adviseren een luchtvochtigheid van niet meer dan 55% voor optimaal comfort.

Naast een luchtbevochtiger, kan een luchtreiniger een significante verbetering brengen in de luchtkwaliteit, wat ook belangrijk is voor het beheer van astma. Bij Progenion bevelen we onze Progenion Smart PR-360S IUVH luchtreiniger aan. Dit model zuivert niet alleen de lucht, maar heeft ook een ingebouwde luchtbevochtiger.

Wat de Progenion Smart PR-360S IUVH nog unieker maakt, is dat het is dat naast een extra luchtbevochtiger de luchtreiniger is uitgerust met een temperatuurmeter.
Dit stelt u in staat om zowel de luchtvochtigheid als de temperatuur in uw huis te monitoren. U kunt de temperatuur volgen via het display op het apparaat zelf of via de handige mobiele app die u kunt installeren op uw smartphone.

Temperatuur speelt ook een belangrijke rol bij het beheer van astma. Een te koude omgeving kan de symptomen verergeren. Daarom adviseren we een kamertemperatuur van ongeveer 20 graden Celsius te handhaven. Met de juiste balans van luchtvochtigheid, luchtkwaliteit en temperatuur, en met de hulp van Progenion apparatuur, kunt u uw astmatische klachten verminderen.