Het is belangrijk om uw luchtreiniger op de juiste plek in uw huis te installeren voor een optimale werking, vooral als u een houtkachel gebruikt. Vanwege de warmte die een houtkachel afgeeft, adviseren wij om uw luchtreiniger minimaal 2 tot 3 meter van de houtkachel te plaatsen. Dit voorkomt dat de luchtreiniger te heet wordt en zijn efficiëntie verliest.

Bovendien kan het, indien mogelijk, gunstig zijn om de luchtreiniger op een verhoogd oppervlak te plaatsen. Dit kan helpen om de circulatie van de lucht te verbeteren, waardoor de luchtreiniger effectiever kan werken.

Niet te dicht bij meubels en muren
Wanneer u de ionisatiestand op uw luchtreiniger gebruikt, is het verstandig om rekening te houden met de plaatsing. Ionisatie kan fijnstofdeeltjes plakkerig maken en als deze zich te dicht bij muren of meubels bevinden, kunnen ze zich daaraan gaan hechten. Daarom raden we aan om een minimale afstand van 30 tot 40 cm van muren en meubels te houden. Door deze richtlijnen te volgen, kunt u het beste resultaat uit uw luchtreiniger halen en de luchtkwaliteit in uw huis aanzienlijk verbeteren.