Gratis verzending in Nederland
van € 100,-
Klantenservice
Tel 074-8511901
Registreer
Nieuwe klant
Zoeken
O
Bel Progenion
Tel.074 - 8511 901

Aromatische olie

Vanille geur

30ML
Aromatische olie
EAN Code: 7432033029001
6,95
incl. 21% BTW
Op voorraad, voor 11.00 besteld op werkdagen, de volgende dag in huis

Aromatische olie: Vanille

De aromatische olie Vanille van Progenion verrijkt de ruimte met de welbekende zacht-zoete geur van vanille. Vanille wordt zowel verwerkt in voeding vanwege de heerlijke smaak, als in parfums vanwege de karakteristieke, niet-overheersende geur.

Populaire geur
Begin jaren ’90 van de vorige eeuw, introduceerden parfummakers vanille als prominent bestanddeel van hun parfums. Tegenwoordig is vanille een belangrijk ingrediënt in veel parfums. Ook oliën met een hint van vanille zijn ongekend populair. Waarschijnlijk komt dat deels omdat de geur in ons onderbewustzijn is gerelateerd aan een bepaalde herinnering. De geur van vanille blijkt vaak herinneringen op te halen aan een zorgeloze kindertijd. Velen associëren de zoete, warme vanillegeur dan ook met zachtheid en zorg. Maar ook met levensthema’s als liefde, vriendschap en relaties.

Vanille-orchidee
Vanille is afkomstig uit lange peulvormige vruchten van de klimorchidee van het geslacht Vanilla. De naam komt van het Spaanse woord ‘vainilla’, de verkleinde vorm van ‘vaina’ en betekent ‘schacht’ of ‘peulschil’. De vanille-orchidee (Vanilla planifolia) komt oorspronkelijk uit Mexico, maar wordt nu op veel meer plekken gekweekt. Een van de grootste producenten van vanille is Madagaskar.

Vanilline
De vruchten van de plant worden onrijp geplukt en vochtig verhit, waarna ze langzaam worden gedroogd. De onrijpe, niet-aromatische vrucht verandert in het dunne en donkergekleurde vanillestokje met die kenmerkende geur en smaak. Dat wordt veroorzaakt door de vanilline, een aromatische stof aan de buitenzijde van het stokje. Er zitten veel verschillende stoffen in vanille, maar vanilline is daarvan de belangrijkste die zorgt voor de karakteristieke geur.

Eenvoudig in gebruik
De aromatische olie Vanille verspreidt u eenvoudig met een aromaverdamper. Omdat een aromatische olie zich vermengd met water, in tegenstelling tot een etherische olie, geniet u optimaal van elke druppel olie die verdampt wordt. Aromatische oliën tasten bovendien de aromaverdamper niet aan.
Bijpassende aromaverdamper U vindt in het assortiment van Progenion aromaverdampers variërend van rustige klassieke tot meer opvallende modellen. Alle zeer geschikt voor het moeiteloos verspreiden van de warme vanillegeur in elke ruimte.

Uitsluitend te gebruiken in onze aromverdampers.


Specificaties

30ML
Aromatische olie
EAN Code: 7432033029001

Beoordelingen

0 beoordeling
Progenion Nederland
Ambachstraat 2
7622 AP Borne
Tel: 074 - 851 19 01
E-mail. info@progenion.nl
https://www.progenion.nl
Waar verkrijgbaar?
Chat met de klantenservice
Progenion is online offline
Welkom bij de klantenservice.