Luchtreiniger tegen houtrook

De luchtreiniger tegen houtrook wordt steeds populairder. Veel mensen maken steeds meer gebruik van een houtkachel in huis. Een houtkachel is niet alleen ontzettend gezellig, maar ook met het oog op de stijgende gasprijzen, verkiezen we het stoken van hout steeds meer boven gas. Echter zorgt deze gezelligere en voordeligere manier van ons huis verwarmen, helaas ook voor een aantal nadelige bijkomstigheden. Zo heeft het branden van de houtkachel in een binnenruimte namelijk wel degelijk effect op de (frisse) lucht binnenshuis. Het gevolg is niet alleen goed ruikbaar (en op termijn ook zichtbaar), maar ongefilterde houtrook heeft ook aanzienlijk effect op onze gezondheid. Met name mensen met (long)klachten zoals bijvoorbeeld astma en bronchitis, zullen deze effecten het snelste merken, maar ook zonder een luchtwegenaandoening levert de ongezuiverde lucht voor veel mensen de nodige problemen op. Lees hieronder welke gevolgen deze onzuivere lucht kan hebben en hoe een luchtreiniger tegen houtrook hierin een wereld van verschil kan maken!

luchtreinigers houtrook

Luchtreiniger rooklucht

Zoals gezegd merkt een (frequent) gebruiker van houtkachels vaak eerst de geur en enige benauwdheidsklachten als gevolg van de rooklucht op. Naast de warmte en sfeer die de kachels met zich meebrengen, zorgt het verbranden van hout tevens voor de verspreiding van onder andere fijnstof en roet. Dergelijke (giftige) stoffen hebben niet alleen een benauwende werking, maar kunnen ook bijvoorbeeld kanker veroorzaken. Houtkachels zorgen door het ontbreken van een speciale aanvoerpijp namelijk voor onderdruk. Deze onderdruk zorgt ervoor dat verbrandingsgassen niet via de schoonsteen verdwijnen, maar zich binnen verspreiden. Dit veroorzaakt de rooklucht waar schadelijke stoffen inzitten. Zeker bij het stoken van vochtig of geverfd hout en als het buiten windstil of mistig weer is, verspreiden giftige stoffen zich snel door het hele huis. Gelukkig is er de effectieve methode waarmee een goede luchtreiniger rooklucht tegen kan gaan!

Luchtreiniger houtkachel voor een gezonder huisklimaat

Om gezondheidsklachten te bestrijden, hebben experts extreem nauwkeurige technologie ontwikkelt, waarmee een speciale luchtreiniger houtkachel lucht zelfs van de fijnste deeltjes zuivert. Met de state-of-the-art technologie van Progenion luchtreinigers wordt de lucht binnenshuis altijd grondig ontdaan van bacteriën, virussen en stofdeeltjes. Met het aanvullende HEPA (High-Efficiency Particulate Air)-filter en het koolstoffilter kan de speciaal ontwikkelde luchtreiniger tegen houtrook ook alle koolstofmonoxide uit de lucht filteren.

Een luchtreiniger voor houtkachels gaat dus zowel de overheersende stank, evenals de ongezonde gevolgen van houtrook tegen. Zo ervaren mensen die vaak symptomen zoals benauwdheid, hoofdpijn of aanhoudende verkoudheidsklachten ondervonden, een wezenlijke verschil met een houtkachel luchtreiniger. Door een goede luchtzuiveringsinstallatie in huis te halen, kun je van optimaal frisse en gezonde lucht én de warmte en sfeer van de openhaart of houtkachel genieten. Bij Progenion.nl bieden we daarom de beste selectie luchtreinigers tegen houtrook aan! Kijk bijvoorbeeld eens naar de PR-940UVPR-950UVS en PR-450C. Dit zijn populaire voorbeelden van uitstekende houtkachel luchtreinigers.

Luchtreiniger houtrook technologie

Door de verfijnde techniek kan de speciaal ontwikkelde luchtreiniger, houtrook binnenshuis en de ongezonde effecten ervan, tegengaan. Om zelfs de fijnste (roet)deeltjes van ongezonde stoffen uit de lucht te kunnen halen, zijn deze apparaten met onder andere koolstof- en HEPA-filters uitgerust. Door de luchtstroom die de ventilator in de luchtreiniger creëert, wordt vervuilde lucht door één of meerdere filters geleidt. Fijndeeltjes tot wel 0,03 mm grootte blijven achter in de daarvoor bestemde filters en de schone lucht wordt vervolgens met de gezuiverde luchtstroom weer verspreid in de (woon)kamer. De luchtreinigerfilters kun je vervolgens om de zoveel tijd vervangen of reinigen.

Luchtreinigers tegen longklachten

Naast de speciale houtrook filters, zijn luchtreinigers ook vaak uitgerust met een ionisator om rook en ongewenste mechanismen uit de lucht te halen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan bacteriën en virussen, maar ook huisstofmijt en schimmels. De ionisatiefunctie zorgt ervoor dat schadelijke lucht wordt geïoniseerd, waarbij negatieve ionen (vervuilde deeltjes) vastkleven aan stofdeeltjes en daardoor kunnen worden opgevangen.

Houtkachel luchtreiniger specificaties

Het uitgebreide Progenion.nl assortiment van luchtreinigers biedt veel variatie in moddellen. Zo kunnen de luchtreinigers bijvoorbeeld verschillen in merk, uitrusting en/of extra gadgets. Denk daarbij bijvoorbeeld aan extra Uv-verlichting, een afstandsbediening en/of een timer. Je kunt daarmee zelf de duur en de momenten bepalen waarop de luchtreiniger voor jou aan de slag gaat. Over het algemeen bevelen wij altijd aan om de luchtreinigers 24 uur per dag te laten draaien. De geavanceerde technologie maakt de modellen zo energiezuinig en geruisloos mogelijk

luchtreiniger-met-hepa-en-uvc