Gratis verzending in Nederland
van € 100,-
Klantenservice
Tel 074-8511901
Registreer
Nieuwe klant
Zoeken
O
Bel Progenion
Tel.074 - 8511 901

Overzicht alle luchtreinigers tegen allergie voor luchtreinigers met ionisator verminderen hooikoorts allergie

Tiles
Slider

PR-950UVS Zwart

€ 289,00

UVS-HEPA-Luchtreiniger

Incl. BTW
Meer informatie
 

Luchtreinigers tegen hooikoorts


Hooikoorts: u staat niet alleen

Tussen de 10 en 20% van de Nederlanders en Belgen kampt met hooikoorts. U ook? Hooikoorts ontstaat door een te sterke reactie van uw afweersysteem. Dat vecht dan niet alleen tegen schadelijke stoffen, maar ook tegen onschuldige stoffen. Zoals stuifmeel(pollen) van grassen, planten of bomen. De luchtreinigers van Progenion halen al die stoffen op een effectieve, geruisloze manier uit de lucht. Gevolg? U blijft verlost van hooikoortsklachten, zoals verstopte of loopneus, niezen en geïrriteerde oren, ogen en keel. Zo kunt u weer normaal meedoen aan het dagelijkse leven.

Luchtreiniger tegen hooikoorts

Steeds langer last van hooikoorts?

Hooikoorts is een seizoensgebonden kwaal. Het weer speelt een grote rol bij het maken en verspreiden van stuifmeel. Als hooikoortspatiënt hebt u het meest last op mooie, zonnige dagen. Ons klimaat wordt warmer; dat betekent een langer groei- en bloeiseizoen en steeds eerder in het voorjaar hooikoortsverschijnselen die vaak ook langer blijven. Onze luchtreinigers maken aan alle hooikoortsklachten een einde, het hele jaar door. Bekijk onze hooikoorts kalender.

Waar komt de naam hooikoorts vandaan?

De naam hooikoorts is in 1928 bedacht door de Engelse arts John Bostock. Hij zag dat de verschijnselen van deze kwaal, waarvan hij zelf veel last had, altijd opdoken in de hooitijd. Hij had neus- en oogklachten en voelde zich daarnaast vooral ook koortsig. De naam hooikoorts lag dus voor de hand. Toch heeft hooikoorts niets met hooi te maken. In de oud-Chinese geneeskunst stonden de allergische verschijnselen bekend als Bi Yuan. Die werd veroorzaakt door aanvallen van ‘windkoude’. Deze verminderde de weerstand en energie van de patiënt en ondermijnde zo de longenergie. Gevolg? Overgevoeligheid en irritaties als loopneuzen, traanogen en huiduitslag.

Wat gebeurt er bij hooikoorts precies?

Het medische woord voor hooikoorts is pollinose: overgevoeligheid voor stuifmeelkorrels of pollen. Deze voortplantingscellen van planten, bomen en grassen in de lucht zorgen voor een reactie in uw lichaam: dat gaat de antistof histamine aanmaken. Die lichaamsreactie op onschuldige stoffen leidt tot bloedvaten die zich verwijden en spieren van de luchtwegen die samentrekken. Gevolg daarvan? Opzwellende slijmvliezen en minder ‘ruimte’ in de luchtpijp om te ademen. Als hooikoortspatiënt kunt u contact met pollen proberen te voorkomen. Bijvoorbeeld door ramen en deuren te sluiten of uit de buurt te blijven van gebieden tijdens hooikoortsperiodes. Maar dit is natuurlijk geen makkelijke en prettige oplossing. Onze luchtreinigers geven in ieder geval thuis verademing.

Wat is het effect van Progenion luchtreiniger bij hooikoorts?

Onze luchtreinigers met ionisator en UV-filter zijn bijzonder effectief. Waar een stofzuiger of luchtfilter de allerkleinste stofdeeltjes nog doorlaat, vangen onze apparaten alle deeltjes af, hoe klein ook. Het ionisatieproces bestaat uit geclusterde negatieve en positieve ionen. Die heffen op natuurlijke manier onzuivere delen, fijn stof en micro-organismen op. En dat doen ze helemaal ruisloos. Hoe dat kan? Een groot deel van onze luchtreinigers werkt zonder ventilator. Door deze eigenschappen zijn onze luchtreinigers een goed hulpmiddel voor mensen met allergieën, zoals hooikoorts en allergisch astma.
Progenion Nederland
Ambachstraat 2
7622 AP Borne
Tel: 074 - 851 19 01
E-mail. info@progenion.nl
https://www.progenion.nl
Waar verkrijgbaar?
Chat met de klantenservice
Progenion is online offline
Welkom bij de klantenservice.