luchtreinigers tegen griepvirus

Griepgolf op komst: hoe een luchtreiniger jou beschermt

Hoe zit dat met die inhaalslag van het griepvirus? Het is goed om te weten dat immuniteit een grote rol speelt bij de verspreiding van virussen, zoals het griepvirus. Wie zo’n virus heeft opgelopen is daarna enige tijd immuun, oftewel beschermd. Normaal gesproken gaat het griepvirus altijd rond in de wintermaanden, maar dat was in de winter van 2020/2021 niet het geval. We hadden in die periode te maken met allerlei coronamaatregelen. Die beperkingen zorgden ervoor dat we het coronavirus onder controle kregen, maar betekenden óók dat het griepvirus nauwelijks circuleerde. Het gevolg? We zijn nu met z’n allen minder beschermd tegen de griep. Zorgelijk, want een nieuwe griepgolf staat voor de deur

“De griep heeft wat in te halen”, zegt Louis Kroes van het LUMC (Leids Universitair Medisch Centrum) tegen de NOS (https://nos.nl/artikel/2398228-griep-heeft-deze-herfst-wat-in-te-halen-en-slaat-misschien-heviger-toe-dan-normaal). “Als het kouder weer wordt en de dagen korter zijn, gaan mensen meer binnen zitten en doen ze hun ramen dicht. Dat zijn goede omstandigheden voor luchtwegvirussen.”

Ventilatie

En dus is het zaak om deze ‘goede omstandigheden voor luchtwegvirussen’ te voorkomen. Zoals we weten van de coronapandemie is goede ventilatie binnenshuis van levensbelang. Volgens het RIVM is het zelfs noodzakelijk voor een gezond en prettig binnenklimaat. Bij ventilatie vervangt verse lucht steeds een deel van de lucht in huis die vervuild is door bijvoorbeeld fijnstof en vocht. Ventileren helpt om de overdracht van luchtweginfecties te beperken.
Je kunt op verschillende manieren ventileren. Door ramen op een kier te zetten, via roosters of kieren, met mechanische ventilatiesystemen, of met behulp van een luchtreiniger. Ook luchten is een vorm van ventilatie. Dat doe je bijvoorbeeld door gedurende tien tot vijftien minuten ramen en deuren wijd tegen elkaar open te zetten. Bijvoorbeeld na het koken, douchen of nadat meerdere mensen samen waren in een ruimte. Je laat dan in één keer veel verse lucht naar binnen.

Najaar

Maar de herfst en winter komen eraan en in die periode is het minder prettig om ramen en deuren open te zetten. Zeker als binnen de verwarming aan staat, is dat natuurlijk niet aan te raden. Om toch te zorgen voor voldoende ventilatie, is een krachtige luchtzuiveraar van Progenion de oplossing.
Bij Progenion je aan het juiste adres voor de perfecte ventilatie tijdens dit najaar. Je vindt bij ons luchtreinigers voor werkelijk alle ruimtes binnenshuis. Groot of klein, voor letterlijk elke kamer is er wel een geschikte luchtreiniger. Iedere luchtzuiveraar heeft een bepaald bereik. Zo zijn er apparaten die bij uitstek geschikt zijn om te plaatsen in ruimtes van vier bij vijf meter, maar ook luchtreinigers voor ruimtes tot wel tachtig vierkante meter.
De meest krachtige en veelzijdige luchtreiniger voor in de woonkamer is de luchtreiniger model PR-450C. Deze stille en stijlvolle luchtreiniger is volgepakt met professionele luchtzuiveringstechnologie en voorzien van de meest moderne sensortechnologie. In een wereld waarbij schone lucht cruciaal is, biedt deze luchtzuiverende krachtpatser de oplossing. De investering van 399 euro betaalt zich dubbel en dwars terug. De luchtreiniger PR-450C is geschikt voor woonkamers, maar ook voor slaapkamers en kantoren. Kies voor schone lucht en zorg dat het griepvirus buiten de deur blijft!