Gratis verzending in Nederland
van € 100,-
Klantenservice
Tel 074-8511901
Registreer
Nieuwe klant
Zoeken
O
Bel Progenion
Tel.074 - 8511 901

Aromatische olie

Rozemarijn geur

Geur Rozemarijn
Aromatische olie
Inhoud 30 ml
Geschikt voor aromaverdampers
Geschikt voor luchtbevochtigers
EAN Code: 7432033026093
6,95
incl. 21% BTW
Op voorraad, voor 11.00 besteld op werkdagen, de volgende dag in huis

Rozemarijn voor haar verkwikkende eigenschappen

Rozemarijn is een houtige en aromatische groenblijvende winterharde heester. De plant bloeit van maart tot mei met kleine blauwwitte bloemen. De olie wordt verkregen door waterdampdestillatie van de verse bloemen en heeft een sterke kamferachtige geur.

Geschiedenis

De Latijnse naam Rosmannus komt van ros (dauw) en mannus (uit zee komen).
Rozemarijn was al in de oudheid bekend als heilige plant met magische krachten. Volgens de Grieken had de plant een goede werking op het verstand en het geheugen. Ze stond daardoor symbool voor herinnering, trouw en vriendschap bij geboorte, huwelijk en overlijden. Als symbool van ‘niet vergeten’ gaf men rozemarijntakjes aan geliefden op reis, droeg kransen ervan op bruiloften en plantte struiken op begraafplaatsen.
In de Middeleeuwen kwam de plant ook in meer noordelijke streken voor. Ook hier ontstonden allerlei volksgebruiken. Zo brak met takken bij doop, huwelijk en begrafenis en verbrandde men rozemarijn in ziekenhuizen vanwege de ontsmettende werking.

Gebruik en effecten

Het gedistilleerde vocht van rozemarijnbloemen werd gebruikt als middel bij allerlei (hoofd)huidproblemen en verwerkt in pijnstillende zalven. Vroeger dacht men dat boeketjes met geurige kruiden (waaronder rozemarijn) beschermden tegen ziekten en epidemieën. Ook verbrandde men de harsachtige rozemarijn om de lucht te zuiveren en gebruikte men de bloemen in de linnenkast om de motten te verdrijven.
Het heeft een gunstig effect op de spijsvertering en opgeblazenheid, bij zenuwpijn en stimuleert de bloedsomloop doordat het de weefsels verwijd die ermee ingewreven worden. De olie heeft een opbeurend effect bij oudere mensen en wordt in de aromatherapie gebruikt voor o.a. huidproblemen als acné, roos, huidontstekingen en schurft, maar ook bij haaruitval, vet haar, luizen. Een goede werking is er bovendien bij constipatie, aderverkalking, lage bloeddruk, griep, (darm)infecties, verkoudheid, zuizelingen, vermoeidheid, gewrichtspijn, stress, spit en koude handen en voeten.

Psychisch/emotioneel effect

Rozemarijn zuivert lichaam en geest en stimuleert een positieve atmosfeer. Het heeft een verkwikkend en stimulerend effect op vermoeide en apathische mensen.

Gebruik in de aromadiffuser

Van oudsher plaatste men verse rozemarijntakken in een ruimte om er de lucht te verfrissen. En gekookte bladeren leveren een antiseptisch middel voor in de badkamer.
In de aromaverdamper of luchtbevochtiger gebruikt u rozemarijn bijvoorbeeld op kantoor vanwege haar verfrissende en opwekkende eigenschappen: het versterkt het denken en het concentratievermogen. Verdamp rozemarijn als u moe, lusteloos of somber bent.

Uitsluitend te gebruiken in onze aromaverdampers.

Specificaties

Geur Rozemarijn
Aromatische olie
Inhoud 30 ml
Geschikt voor aromaverdampers
Geschikt voor luchtbevochtigers
EAN Code: 7432033026093

Beoordelingen

0 beoordeling
Progenion Nederland
Ambachstraat 2
7622 AP Borne
Tel: 074 - 851 19 01
E-mail. info@progenion.nl
https://www.progenion.nl
Waar verkrijgbaar?
Chat met de klantenservice
Progenion is online offline
Welkom bij de klantenservice.