Gratis verzending in Nederland
van € 100,-
Klantenservice
Tel 074-8511901
Registreer
Nieuwe klant
Zoeken
O
Bel Progenion
Tel.074 - 8511 901

Aromatische olie

Lemongrass geur

EAN Code: 7432033026079
6,95
incl. 21% BTW
Op voorraad, voor 11.00 besteld op werkdagen, de volgende dag in huis

Aromatische olie

Lemongrass of citroengras, Cymbopogon citratus, is een snelgroeiende en sterk geurende grassoort, van maximaal 1.50 meter hoog, met een omvangrijk wortelstelsel dat de bodem snel uitmergelt. De geur van lemongrass laat zich omschrijven als fris, citroen en aards.

Geschiedenis

Oorspronkelijk komt dit gras uit India. Tegenwoordig komt het veel voor in Zuid-Azië, maar ook in Afrika en Zuid-Amerika. Het groeit zo snel dat het 3 tot 4 keer per jaar geoogst kan worden. De lemongrassolie wordt gedestilleerd uit deels gedroogd en gesneden gras. Belangrijkste ingrediënt van de olie is citraal waaraan het gras z’n citroengeur ontleent.

Gebruik in de aromatherapie

In de aromatherapie wordt lemongrass gebruikt bij verkoudheden, sinusitis, vlooien, teken, hoofdluis, spierpijn, reumatische pijnen, vermoeidheid, schimmelinfecties zoals zwemmerseczeem, schurft, grove huidporiën, slechte bloedsomloop, verslapte weefsels en spieren, darminfecties, spijsverteringsstoornissen, koorts en hoofdpijn. Lemongrass werkt bloedzuiverend en koortsverlagend.
Lemongrass heeft ook positieve psychische effecten: het verbetert het humeur, verdrijft negatieve gedachten, stimuleert het bewustzijn en maakt de stemming optimistischer. Lemongrass is goed te combineren met eucalyptus, citronella, sandelwood, salie, de tropische grassoort vetiver en palmarosa.

Toepassing in de aromaverdamper

In de aromaverdampers van Progenion is lemongrass uitstekend bruikbaar voor het verdrijven van rook en insecten, en ook als luchtverfrisser. Ook in geringe concentraties behoudt citroengras z’n werking, zo wijst onderzoek uit. Het is een prima middel om te verdampen in werk- en studieruimten omdat het de concentratie verhoogt. Door een druppel op een tissue te inhaleren maakt het de chauffeur bij lange autoritten fitter. Voor een zuivere atmosfeer mengt u 3 druppels citroengras met 3 druppels salie in een luchtbevochtiger of verdamper. Omdat sommige mensen gevoelig zijn voor de stof, dient u het matig te gebruiken. Dit laatste geldt ook bij zwangerschap.

Uitsluitend voor gebruik in aromaverdampers.

Specificaties

EAN Code: 7432033026079

Beoordelingen

0 beoordeling
Progenion Nederland
Ambachstraat 2
7622 AP Borne
Tel: 074 - 851 19 01
E-mail. info@progenion.nl
https://www.progenion.nl
Waar verkrijgbaar?
Chat met de klantenservice
Progenion is online offline
Welkom bij de klantenservice.