Hoofdpijn of duizelig na het schilderen?

Verf bestaat uit veel verschillende soorten stoffen. Door deze stoffen verkrijgt de verf zijn eigenschappen. Verf voor binnenshuis en buitenshuis verschillen qua eigenschappen. Zo bestaat verf uit bindmiddel, oplosmiddelen(VOS), hulpstoffen, pigmenten, vulstoffen. Zowel in lak voor gebruik buitenshuis op basis van terpentine, als in binnenlak op waterbasis zitten vluchtige organische stoffen (VOS). VOS zijn schadelijk voor de gezondheid.

Verf op waterbasis en terpetinebasis

Probeer VOS zo min mogelijk in te ademen. In binnenlak op waterbasis zitten veel minder VOS dan in buitenlak op terpentinebasis. Gelukkig zien we steeds minder VOS in de diverse merken lak en muurverf. Er kunnen dan wel weer andere stoffen in zitten waar je een allergische reactie van kunt krijgen. Denk hierbij aan hoofdpijn, vermoeidheid, en irritatie van de neus, keel en ogen. Het is dan ook aan te raden om tijdens het klussen een luchtreiniger van Progenion in te zetten.

Koolstoffilter tegen nare geurtjes en giftige gassen

Met een luchtreiniger van Progenion heb je tevens de ideale klusmaat in huis. U kunt ongestoord verder met uw klus, terwijl de luchtreiniger fijnstof, dampen, stof, allergenen, bacteriën,  irriterende geuren van chemicaliën(VOS) voor zijn rekening neemt. Door het gebruik van een carbonfilter in een luchtreiniger verwijder je de giftige gassen en nare geuren uit de omgeving.  Geactiveerde carbon luchtreinigers worden gezien als wonder filters door veel onderzoekers. Dit komt door zijn unieke mogelijkheid om vele schadelijk geurtjes, smaken, kleuren (aanslag) en chemicaliën te verwijderen. Zowel uit water en lucht. Kies voor een Progenion luchtreiniger met koolstoffilter voor het beste resultaat in gezonde werklucht.

Welke luchtreiniger moet ik hebben?

Voor iedere klus is er wel een luchtreiniger. Zo raden wij de krachtige PR-369R aan voor klussen in vertrekken van 20m² tot 60m² aan. Deze machine is 100% geruisloos en energiezuinig. Je hoeft geen filters te vervangen, maar slechts 1x per week te reinigen. Het koolfilter dient wel naar gelang het gebruik vervangen te worden. De luchtreiniger is voorzien van UV-C en ionisator. Inclusief afstandsbediening.

Voor de werkplaats raden wij de professionele PR-450C met gecertificeerd AFPRO HEPA H13 filter aan. Deze krachtpatser is geschikt voor ruimten van 20m² tot 80m². De Progenion PR450C luchtreiniger beschikt over sensortechnologie. Deze technologie zorgt ervoor dat de lucht automatisch gefilterd wordt wanneer de luchtkwaliteit slecht is.  Zo kunt u er dan voor kiezen om bijvoorbeeld de UV-C lamp en ionisator handmatig in of uit te schakelen. De sensortechnologie is gemakkelijk in te schakelen met 1 druk op de SENSOR knop . Nadat de sensortechnologie is ingeschakeld start er een luchtkwaliteitsmeting van circa 5 minuten.

  • Deze luchtreiniger is voorzien van gecertificeerd HEPA H13 filter tegen pollen (HEPA -H13)
  • Filter tegen stof en fijnstof (elektrostatisch)
  • Filter tegen bacteriën en virussen (UV-C filter)
  • Filter tegen geuren en gassen (carbonfilter)
  • Geursensor die filtersnelheid zelf aanpast bij meer luchtje
Welke luchtreinigers zijn geschikt om verflucht te filteren ?

Elke luchtreiniger die voorzien is van het pictogram wat hiernaast staat afgebeeld is in staat om verflucht te neutraliseren.

luchtreinigers-verflucht