Droge lucht in huis: Een veelvoorkomend probleem in de winter.

De winterperiode brengt vaak het stookseizoen met zich mee, en daarmee ook een toename in droge lucht binnenshuis. Dit fenomeen leidt tot diverse gezondheidsklachten, zoals allergieën, droge ogen, en een droge huid. Bijzonder problematisch wordt het wanneer de luchtvochtigheid onder de 10% daalt, wat kan resulteren in slijmvliesklachten. De primaire oorzaken van deze droge binnenlucht zijn onvoldoende ventilatie, hoge binnen temperaturen, en luchtverontreiniging zoals fijnstof afkomstig van houtkachels. In moderne nieuwbouwwoningen en kantoren, die vaak zeer goed geïsoleerd zijn en voorzien van vloerverwarming, is droge binnenlucht een veelvoorkomend probleem.

Innovatie van Progenion: Luchtbevochtigers met nieuwe verdampingstechniek

Op 18 december 2023 zal Progenion een model luchtbevochtigers introduceren, die een significante verbetering in luchtbevochtigingstechnologie beloven. Deze apparaten zullen niet gebruikmaken van de traditionele ultrasone vernevelingstechnieken, maar van een geavanceerde verdampingstechnologie. Deze technologie is ontworpen om de verspreiding van micro-organismen te voorkomen. De luchtbevochtigers zijn ook uitgerust met UV-C lichttechnologie om bacteriële groei te remmen en een ionisator om de luchtkwaliteit verder te verbeteren. Een geïntegreerde axiale ventilator zorgt voor een betere luchtverspreiding en voorkoming van bedompte lucht. Deze technologie draagt ook bij aan het verwijderen van stof en fijnstofdeeltjes door middel van een gemakkelijk schoon te maken filter, wat resulteert in een verbeterde luchtkwaliteit.

Gebruiksgemak en onderhoud

De nieuwe luchtbevochtigers van Progenion zijn ontworpen met het oog op gebruiksgemak en eenvoudig onderhoud. Ze zijn gemakkelijk te vullen vanaf de bovenkant en het schoonmaken is snel en moeiteloos. Deze bevochtigers zijn volledig automatisch te bedienen, waarbij gebruikers de keuze hebben tussen een touchscreen, een meegeleverde afstandsbediening, of een smartphone-app. De smartphone-app biedt extra functionaliteit, zoals het instellen van tijdschema’s voor automatische werking van de bevochtiger, wat bijdraagt aan het gebruiksgemak en efficiëntie.

Luchtbevochtigers met aromatherapie functie

Een unieke eigenschap van het PR-860 model van Progenion is de toevoeging van een speciaal compartiment voor aromatische of etherische oliën. Gebruikers kunnen hier hun favoriete essentiële oliën toevoegen, wat zorgt voor een aangename geur in de ruimte. Dit biedt niet alleen de voordelen van een verhoogde luchtvochtigheid, maar creëert ook een ontspannende en geurige omgeving, met keuzes uit geuren zoals lavendel, rozemarijn en vele anderen.

luchtbevochiger-zonder-mist-pr860
Luchtbevochtiger zonder mist PR-860 zwart