Pap.. de hond stinkt….

Hoe heerlijk is het om met uw trouwe viervoeter tijdens de herfst te wandelen in het bos. Maar wat als het regent, of wanneer uw hond besluit een duik in het water of een berg (natte) bladeren te nemen…of erger nog in de ontlasting van een ander dier, en zelfs op een rottend karkas duikt. Ruikt u het al? Progenion heeft de oplossing, jawel een luchtreiniger.

Natte vacht

De natte vacht van een hond ruikt nu eenmaal niet naar bloemetjes. Het beestje kan hier niets aan doen. Het komt door de vele bacteriën en schimmels die op de huid en in het vachtje zitten. Droog uw huisdier na het wandelen af met een schone handdoek. Het liefst eentje waar geen zeepresten in aanwezig zijn. Was uw hond ook liever niet te vaak, maar laat hem lekker zichzelf zijn. Maar wat te doen tegen die (natte) hondengeur? Wist u dat een luchtreiniger van Progenion ook tegen geurtjes afkomstig van uw hond, maar ook ingezet kan worden tegen een hondenallergie?

Nare luchtjes

Al onze luchtreinigers zijn uitgerust met een ionisator, die de lucht in de kamer zuivert. Denk bijvoorbeeld ook aan een stinkende kattenbak, of de krabpaal waar zich veel stof op kan hopen. Tevens hebben bijna al onze luchtreinigers een UV-C lamp, welke virussen bacteriën in de lucht elimineren. Het aanwezige carbon/koolfilter haalt nare luchtjes en gassen uit de omgeving.

Allergieën en fijnstof

Een luchtreiniger van Progenion is breed inzetbaar. Ook tegen diverse huisdierallergieën. Het meest voorkomend is een allergie voor honden en katten. Daarnaast zijn er allergieën voor andere huisdieren, zoals konijnen en cavia’s. Een allergische reactie op vogels wordt vooral veroorzaakt door allergenen van de kanarie, parkiet, papegaai en duif. Ze zijn niet alleen heel gezellig maar zo veroorzaken vogels ook veel stof en fijnstof.