Aanhoudende klachten na een besmetting met Covid

Heeft u aanhoudende klachten na Covid ? Dit in de vorm van post-COVID, astma of een verminderde longfunctie? Informeer uzelf eens in de voordelen van een luchtreiniger.

Mensen met post-COVID hebben vaak de volgende symptomen : vermoeidheid, kortademigheid, spierpijn, spierzwakte, hartkloppingen, aanhoudende verhoging, vergeetachtigheid, en restschade aan longweefsel. En zo hebben mensen met astma of COPD vaker last van een ernstiger beloop van een besmetting met Covid. Wees zuinig op je longen, vooral ook na een besmetting met het virus. Eet gezond, pak goed je rust en voorzie je leef en werkomgeving van schone, gezonde lucht met een luchtreiniger.

Restschade longweefsel

Daar het immuunsysteem tijdens, en na een besmetting hard moet werken om ons lichaam weer te herstellen kan het daarbij alle hulp gebruiken. Wanneer men tijdens een besmetting op de intensive care heeft gelegen, is er vaak sprake van een verminderde longfunctie in de vorm van restschade aan het longweefsel. Daar bacteriën en virussen meestal via de mond en luchtwegen binnenkomen, is schone en gezonde lucht wel een must. Een virus hecht zich aan de cellen in je longen. Met een luchtreiniger van Progenion voorzien van UV-C kun je een besmetting voorkomen. Een virus zal als eerste het longweefsel beschadigen. Hier komt het als eerste binnen, en kan het in sommige gevallen het longweefsel permanent beschadigen.

Onherstelbare longschade (longfonds)

Door een hele heftige ontstekingsreactie kunnen vocht, eiwitten en ontstekingscellen uit de longbloedvaten in het longweefsel terecht komen. Hierdoor wordt het moeilijker om zuurstof vanuit de longen naar het bloed over te brengen, waardoor een tekort aan zuurstof in het bloed ontstaat. Zo kan er littekenweefsel ontstaan en kunnen de longen verstijven. (https://www.longfonds.nl/corona/vragen-over-corona/corona-en-je-longen#Onherstelbare-longschade) Er is nog veel niet bekend over post-COVID. Maar ook hier is voorkomen dan genezen van toepassing. Een luchtreiniger voorzien van UV-C maakt virussen, bacteriën, schimmels en sporen onschadelijk voordat ze in het filter verdwijnen. Door de mechanische luchtcirculatie van een luchtreiniger blijft de lucht in het desbetreffende vertrek schoon en gezond.

Schone lucht voor iedereen

Voor iedereen is het van belang om gezonde lucht in te ademen. Of je nu een luchtwegaandoening hebt, post-COVID patiënt bent. Gezonde lucht is een must voor jong en oud, ziek en gezond!. Daar we tegenwoordig veel te maken krijgen met diverse luchtvervuilers, uitlaatgassen, houtrook, fijnstof, virussen en bacteriën is het bijna wel een morele plicht om je huis, lokaal, praktijkruimte en kantoor van een luchtreiniger te voorzien.

Keuzehulp Progenion luchtreinigers

Welke luchtreiniger u moet hebben is geheel afhankelijk van de inhoud van de desbetreffende ruimte waar u de luchtreiniger wilt plaatsen. Wij hebben luchtreinigers in de vorm van een nachtlampje voor op de slaapkamer van uw kinderen tot en met een professioneel apparaat voorzien van een luchtsensor. Met een apparaat voorzien van UV-C pakt u meteen de aanwezige virussen, bacterien, schimmels en sporen aan.  Kortom voor een luchtreiniger groot of klein moet u bij Progenion zijn.

Met de Progenion keuzehulp vindt u snel de voor u geschikte luchtreiniger.